Autor: Tanjug

Info
13.03.2019.
14:05
Nemački proizvođač automobila Folksvagen saopštio je da će do 2023. godine u svojoj administraciji ukinuti između 5.000 i 7.000 radnih mesta zbog sve veće automatizacije "rutinskih zadataka".
  • dijasporac

    13.03.2019 17:12
    @Asbach
    Manipulisu svoj sindsikat? Ti znas to iza svog racunara u Backoj a oni to ne znaju u Volksburgu, tipican srpski korisnik interneta koji se razume u sve teorije zavere.

    Pazljivije citaj, otpustaju se radnici u administraciji, VW je ogromna firma pa ima hiljade i hiljade zaposlenih u administraciji. Doslo novo doba, software preuzima ulogu nekog u marketingu ili finansijama i na taj nacin firma stedi. Na zalost, ljudski rad u nekim oblastima postaje suvisan i skup.

    Inace, ta prica o otvaranju fabrike u Srbiji je kod dezurnih hejtera docekana na noz, te radicemo za mnogo manje novca nego Svabe, te dacemo im podsticaje... OK, jarani, idite radite za 2,5 hiljade jurica tamo gde hoce da vas plate, ako uopste zelite sta u zivotu da radite, a pustite onoga ko hoce da radi i za crkavicu koju daju u tim fabrikama, vama ni iz dzepa ni u dzep. Ah da, a to sto iz "vaseg" dezpa daju podsticaje, sve to se vraca i jos dodaje kroz plate (i poreze) zaposlenih, troskove proizvodnje (placa se energija), izgradnju fabrika (rade domaci radnici na izgradnji) a na kraju vlasnik placa i porez na dobit. Bonus je sto par hiljda porodica ima neku egzistenciju. Malo li je hejteri?

    Eh da, to su plate kao u Trecem svetu... pa Srbija to i jeste decenijama, zar ne?
  • Asbach

    13.03.2019 15:00
    Manipulacija
    Ocigledno je da manipulisu i lazu svoj sindikat. Otpustaju radnike sa visim primanjima u svojoj zemlji a otvaraju nove pogone u susedstvu, sa radnicima koji imaju visestruko niza primanja od otpustenih.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna