Autor: RTS

Info
14.03.2019.
08:18 > 09:51
Izvršiteljka Snežana Petrović za RTS kaže da se u dosadašnjem radu pokazalo da izvršitelji posluju isključivo po zakonu, a da grešku prave građani jer ne primaju uredno rešenja o izvršenju i samim tim propuštaju rokove.
  • Roki

    18.03.2019 14:52
    često
    Često se pitam, odakle izlaze svi ovi ZLI likovi. Srbija je bukvalno mesto kojem vlada Sauron. Došli Orci i satrli sve redom i sad žderu, lome, kidaju, povraćaju... Pogledajte samo taj pogled... Sunce ti... ZLO jbt... ZLO
  • @Жоржо

    18.03.2019 09:57
    Posto nemas ugovor sa javnim preduzecem, pa nema osnove za naplatu pruzenih usluga, samim tim, nema osnova ni za pruzanje usluga...
    Sto dalje vodi do toga, da bi javna preduzeca trebala da prestanu da ti isporucuju struju, vodu, odnose smece, sve dok ne potpises ugovore sa njima...
  • Жоржо

    18.03.2019 08:46
    Приватни извршитељи
    Госпођа не говори истину. Јавни извршитељи нису добри људи. Треба их укинути. Судске одлуке о извршењу су противзаконите у случају комуналних услуга нема уговора са корисником, те самим тим ни основе за наплату. Комунална предузећа морају да потпишу уговор са корисницима услуга и тек после тога могу и да их наплате. Овако је услуга бесплатна.
  • Petar

    17.03.2019 13:06
    I nacisti su radili po zakonu
    I nacisti su radili po zakonu. Zakon nije odgovor na sve.
  • dug može

    17.03.2019 00:44
    pr pismo ne može da se nasledi
    .обавештавамо Вас да се регистрована пошиљка (што је Ваш случај), која је адресована на преминуло лице враћа пошиљаоцу, сагласно члану 35. Закона о поштанским услугама („Сл. гласник РС“, бр. 18/05, 30/10 и 62/14).

    Чланом 35. поменутог Закона, прописано је следеће:
    Ако пошиљалац није другачије одредио, поштанска пошиљка се враћа у следећим случајевима:

    1) прималац је одбио да прими пошиљку;

    2) прималац је непознат на назначеној адреси;

    3) адреса примаоца је непотпуна;

    4) прималац није подигао пошиљку у прописаном року;

    5) прималац је преминуо.

    Изузетно од одредбе става 1. тачка 5) овог члана, писмоносне пошиљке које нису регистроване могу се уручити члану домаћинства преминулог примаоца.

    Имајући у виду наведено, нисмо у могућности да Вам пружимо тражену информациј
  • strahota

    17.03.2019 00:30
    ima preko čega se ne ide
    uredna dostava je kad dobije na ruke . U moru nesredjenih podataka koji se ne sredjuju bas radi manipulacije ili se menjaju samo nedobronameran neko moze da kaze da je uredna dostava kad neko ne dobije rešenje.
    Zna li gospodja da sa kopijom lk i drugih dokumenata ostavljenih kojekome jer je dozvoljeno da svako moze da ti trazi dokumenta pa i sbb provajder, moze da se promeni adresa , da neko moze da izvadi obavesteneje, poziv i resenje iz sanduceta , pogotovo neko zainterosvan, zna li da naslednici ne mogu da dobiju pismo umrlog a dug i imovinu mogu .Nisu postanski sanducici sefovi. Jel čula za pripravnike i iznajmljene postare koji postu ostavljaju kao flajere sve po redu nema veze u čije sanduče ? .Zna li gospodja gde zivi ?
    Umesto da idu 1 nedeljno ili u dve nedelje na izlet ili u pozoriste treba da idu gradjani u sud i da zivi nisu dok ne vide da nisu niti na jednoj oglasnoj tabli. Zašto se toliko žuri da se rešenja ne uručuju? Isklučenjem struje ili grejanja ili primanja bi gradjani sami došli po rešenja.Oglasne table su otvorene i svima pristupacne i postoji uvek neka iza vrata a sudova je bezroj.Ne postoji čovek u Srbiji koji sa 100 % tačnosti može da potvrdi da neka imovina nije u fazi fendovanja i da garantuje kupcu za to.Ko kupuje fendovanu imovinu je deo lanca za ostale je to opasno.
    I koliko vekova traje povraćaj pogrešno i na prevaru uzete imovine ,koliko vremena treba da se uzme a koliko da se povrati?
  • Izvrsotelji ruše

    16.03.2019 23:33
    vlast
    da je malo dete rekli bi smo mali NE LAŽI
    zasto onda kad rade kako treba ne uzimaju novac za dug i ostale treoškove nakarikane do bola kao da su zubari ili hirurzi vec samo CILJAJU IMOVINU VISESTRUKO VEĆU OD DUGA???
  • B

    15.03.2019 21:42
    Spiskovi
    Samo da utvrdimo cinjenice:
    Postoji Komora izvrsitelja i u njoj potpun spisak svih izvrsitelja. Imenom i prezimenom.
    Zna se ko je pisao, doneo, predlozio, glasao za Zakon o izvrsenju i obezbedjenju. Imenom i prezimenom.
    Samo sam to hteo da znam. Hvala...
  • Aleks

    15.03.2019 10:58
    Ma
    kad ovi padnu pascete i vi e ibda cemo doci mi da vama naplatimo.
  • mile

    14.03.2019 16:56
    lebe kiseli
    Pa i hitler je radio po zakonu koji mu je izglasao parlament.
  • milicica

    14.03.2019 15:15
    malo sam
    Zatecena komentarima tipa pa ako imas prihod plati ako ne nikom nista, kakva drzava malte ne tako i treba pa se nesto pitam kad se pise takav ili takvi komentari da li ti komentatori uopste pre toga razmisle a sta je sa onima koji prvo plate svoje dugove pa sta mu ostane, hoce li takvi a ima ih dosta prestati da idu na utakmice i u kafice a dugove neka placaju ludi penzioneri kojima vrlo malo preostane nakon toga ali su navikli da ne budu razmazeni i da trpe.Pitam vas zasto nece niko da radi ako nema primanja, nece da napusti svoj grad,lakse mu je da pljuje. Pratim desavanja sa javnim izvrsiteljima i jako me pogadjaju neke stvari recimo kad se ne ceka da proces bude zavrsen pa onda ide prinuda, kad se ocito radi o dili izvrsitelja i kupaca itd. Naravno da toga ima ali to treba sankcionisati ali isto tako poznajem gospodju koja ne da je mogla da plati dugove vec nije htela i posle je kukala i kad su dosli izvrsitelji rekla im je da ce platiti. Pitanje pa zasto nisi dugovi su tvoji,pare si imala i nije mi je zao.Jako je tesko znati i razluciti ko stvarno nema posao zato sto iz nekog razloga ne moze raditi niti placati i onih koji se inate i nece da rade vec kako kazu hoce da zive. I ja bih putovala to mi je zivotna zelja ali trenutno ne mogu zbog para a onda necu iako budem imala zbog godina ali znam jedno castan covek cAST IZUZECIMA U SVETU A NE SAMO KOD NAS PLACA DUGOVE.
  • pravi opalim te g...

    14.03.2019 13:40
    Niddzo, ne obaziri se na ,,solidarne,, komentare. Samo nastavi.
  • penzioner

    14.03.2019 13:23
    uručenje
    Kako nepokretan čovek da šeta do sudova da proverava oglasne table?
  • LOL

    14.03.2019 13:21
    za Nidzzo
    Postovani zakoni i propii postoje i oni se sprovode veoma rigorozno ali na zalost ne vaze za sve , vec sam pisao o slucaju malog preduzetnika gde moja draga radi u dve godine dva puta su dobijali resenje o predizvrsenju na osnovu "ne placenih doprinosa"a gazda korektan i sve na vreme placa ja znam jer mi zena radi knjigovodstvo i sama nosi naloge. Prvi put je poreska pogresila i lose proknjizila dobru uplatu pa im se iskazalo kao dug u roku od 48 sati je stigla prva opomena a dan posle resenje pred prinudnu naplatu. Advokat se ubi dokazujuci mesecima da je to placeno dok nije uspeo da istera svoje a svo to vreme su strepili od izvrsenja. Drugi put pusteni doprinosi u petak 15. u mescu kako je propisano ali neko je uplatu proknjizio tek u utorak sa njihove strane i opet jovo nanovo kamata na zakasnjenje i gungula papirologije a velike firme i drzavne firme hmmm, pa za njih to ne vazi oni mogu gooodinama da duguju i nikom nista. Pravna drzava !
  • Iva

    14.03.2019 13:16
    Bezite mladi odavde na vreme
    Koje je imovinsko stanje gospodje na slici i poreklo imovine gospodje koja prica o izvrsiocima?
  • MySQL

    14.03.2019 12:45
    Botovi gde ste ?
  • Mile

    14.03.2019 12:41
    @Rfuhff
    Ovi su se sami birali pomoću pokradenog brašna, šećera i ulja (odnosno prisvojenih, a po njihovim zakonima, oranica, mlinova, šećerana i uljara). I tako doputovaše bugarskim vozovima u naše krajeve da nas materijalno i moralno obesprave i unište, pretvore u najamnu radnu snagu koja radi za koru hleba. E sad poželesmo da im vidimo leđa, da okusimo pravdu i živimo svoj a ne njihov život . Čitajući i slušajući njihove tirade o najboljem a njihovom svetu u kome nažalost živimo shvatismo im nameru i krenusmo na ulicu jer su nam sve ljudske institucije okupirali.
  • mrzim zivot u

    14.03.2019 12:17
    ovoj vuk......i
    kako ostati smiren posle citanja ovih gadosti ?
  • RVosha

    14.03.2019 12:14
    Smrdija
    "Izvršitelji rade isključivo po zakonu"

    Da li taj zakon vredi i za clanove vladajuce stranke ?
  • Greskom rodjen u

    14.03.2019 12:04
    Smrdiji
    "greške prave građani"

    Gresku je napravio onaj odozgo jer je surovo kaznio postene ljude koji zive u ovoj kuznoj teritoriji .
  • Stanje uma

    14.03.2019 12:01
    @Niddzo
    Zašto pre svega ne potražite stručnu lekarsku pomoć a potom i podnesete tužbu protiv poslodavca? Sa vama nešto nije u redu obzirom da bez fizičke prinude dolazite na posao na kojem vas ne plaćaju 2 godine. Da li ste nekada razmišljali koliko je potrebno da prođe vremena da vas ne plaćaju pa da se odlučite da nešto promenite? 4 godine? 5 godina? 10 godina? 20 godina? Da li biste posle 20 godina rada bez ikakve nadoknade konačno doneli zaključak da je potrebno da nešto promenite ili vam ni to nije dovoljno?
  • Petar

    14.03.2019 11:49
    lepa frizura...
    ... ali zato laze, laze i opet laze gospodja.
  • Koriolan

    14.03.2019 11:48
    Šta devojci sreću kvari?
    Gospođa izvršiteljka u jednoj reči sažela priznanje - "izvršitelji posluju ISKLJUČIVO po zakonu". Ili postupaš po zakonu ili ga kršiš. Ne može Malo/sključivo/Delimično da se držiš slova zakona. Najnemoralniji ljudi se bave ovom "profesijom", koriste teški materijalni položaj starih lica koja često poseduju nekretnine u strogom centru. Poseban merak su im poslednji članovi nekad uglednih i situiranih porodica. A slučaj u Ulici kralja Aleksandra, u zgradi Pozorišnog muzeja Vojvodine?
  • Nemanja

    14.03.2019 11:38
    Liberal-kapitalizam my ...
    Vidite ovako:
    Infostan u BG i Informatika u NS su osnovani samo sa jednim zadatkom - objedinjena naplata komunalnih troskova razlicitih komunalnih preduzeca. Onog trenutka kada su se iste pokazale NESPOSOBNIM da naplate potrazivanja zbog prebukiranosti sudova, na scenu su stupili privatni izvrsitelji. Koja je poenta postojanja firmi koje NISU SPOSOBNE da izvrse JEDINI POSAO koji treba da urade?
    Ovo pisem zbog cinjenice da se dugovanja po zbirnim racunima mnogo teze izmiruju i dugovi mnogo lakse gomilaju nego da svako JKP ispostavlja racun posebno. Da ne pominjem cinjenicu da su reklamacije po odredjenim stavkama gotovo nemoguce. Dakle, treba zahtevati pod hitno ukidanje ovih parazitskih firmi i vratiti se na sistem da svako JKP isporucuje racun za svoje usluge pojedinacno. Treba zahtevati i obavezu momentalnog obustavljanja isporuke usluge od strane JKP u stanju duga, kako bi se izbeglo akumuliranje istog. To sto Toplana npr, sada nema mogucnosti da "zavrne radijatore" je njen problem a ne moj.
    Drugo, treba zahtevati da se zakon o izvrsenju pod hitno menja u delu koji se tice fizickih lica: fizicko lice moze da garantuje svojom privatnom imovinom (koje je svetinja u kapitalizmu) naplatu dugovanja SAMO AKO NA TO PRISTANE (hipoteke, krediti i ugovori o uslugama sa povlasticama, npr, kao kod telekomunikacionih provajdera). Naplata potrazivanja se mora svesti samo na plenjenje dela prihoda. Nema prihoda - nema naplate, cao, zdravo.
  • zelimir panic

    14.03.2019 11:22
    u vezi neistina izvrsiteljke
    Dakle potpuna je neistina sto prica pomenuta izvrsiteljka.Ja imam dokaz ako nekog to intersuje gde je utvrdjeno da je izvrsitelj radi protiv zakonito.Gradjani u ovoj zemlji nemaju aposlutno nikakvu zastitu od tih krvopija .nekoliko clanova ZIO /zakona o izvrsenju i obezbedjenju/ posebno clanovi 108 i 156 su suprotni Ustavu ZPP/zakonu o parnicnom postupku/ kao ranijem procesnom zakonu i ustavu ove zemlje. Ali Ustavni sud ove zemlje slobodno mogu da napisem pod moralnom materijalnom i krivicnom odgovornoscu zajebava ovaj narod imam dokaz.
    Tako da gradjani ove zemlje imaju na papiru a nemaju nikakvo pravo niti mogucnosti da nesto rese.Pogledajte sad komunalna resenja kao i ovaj besmisleni i nezakoniti parking servis idu direktno kod izvrsitelja Vi se kao zalite i sudovi to i ne citaju odbiju prigovor i Vi ostajete u kadzama krvopija koji Vas Zakljucima na koje nemate pravo ni prigovora ni zalbe sravne sa zemljom imam dokaze za sve to.
  • Niddzo

    14.03.2019 11:04
    Da pitam ja nesto?Radio sam u Stylos group-u iz novog Sada gde plata kasni 22 meseca,komunalije stizu ali nema od cega da se plati i sta raditi???Zasto drzava ne donese zakon o obaveznoj isplati plata svaki mesec pa cemo se onda igrati Evropske unije?Kako da platim i prezivim bez plate!?
  • Rfuhff

    14.03.2019 11:01
    Vid vako. Birali ste ljude koji su zakone prekrojili po svojim ličnim potrebama, i sad ćutite
  • petrovic

    14.03.2019 10:56
    Unosan posao u kom se moze doci do jeftinih stanova.
  • Bossman

    14.03.2019 10:48
    Koja smejurija. Licno znam dva izvrsitelja koji su povezani preko SNS sa bivsim radikalima, koji su btw bili na mizernim pozicijama u radikalno stranci, kako imaju spregu za otimacinu preko sudije pa do ovog iz DBa sto aminuje preko pritisaka da izvuce potpis od bilo kog treba.

    I onda izadje ova kojoj je funkcija da brani ove gore navedene da sve fercera kako treba.
  • Joca

    14.03.2019 10:42
    nikako da shvatimo
    Jednostavno u ovoj drzavi nagrabusi onaj ko ne placa informatiku,struju,parking, tv .. . Ali zato odlicno profitiraju svi koji su zestoko klepili ovu drzavu. Zato se tako i treba odnositi prema njoj jer nam je drzava maceha a ne majka.
  • B

    14.03.2019 10:37
    holokaust i aparthejd
    su bili po zakonu. Kada zakoni ne valjaju, treba ih menjati. A verujem da izvršiteljima ovaj zakon odgovara.
  • Mile

    14.03.2019 10:31
    laganje ponavljaca
    Nije istina da rade po zakonu,kako to da duznika kada treba da se pleni izvrsitelj pronadje istog trenutka kad ga zatrazi a dotle je navodno nedostupan,nepoznata adresa ili kako kazu izbegava da primi dokument suda. Pa ko je blesav da izbegava prijem dokumenta na koji ima pravo po zakonu da povuce razne poteze kako bi se zastitio. Izvrsitelji su u sprezi sa sudskom dostavom koja opstrujise urucenje tuzbe a to ide na ruku izvrsitelja. Svrha ovog posla je da ne da se uvede red naplatu duga,nego da se za mali dug uzmu ogromni novci pokretnosti i nepokretnosti.
    Ovakvo postupanje se mora hitno ukinuti jer su gradjani ogorceni postupanjem,narko dilere pustate da se setaju ulicom i rade posao neometano a od postenih ljudi proizvodite socijalne slucajeve.
  • White Power

    14.03.2019 10:26
    Finiš
    Samo polako gospođo.
    Niko na ovom svetu ne hoda po vodi i niko nije izbegao da sa njega jednom ode.
    Ne ponesite se u dobru, da se ne bi morali uniziti u zlu.
    Skratite jezik, za početak.
  • Poznato mi je

    14.03.2019 10:24
    Dokazana činjenica je:
    - Da ako greškom računovodstva dospete na listu dužnika, konkretno za javna preduzeća koja se bave naplatom računa, a poznati su primeri iz Novog Sada,
    izvršitelj će da zahteva naplatu svojih troškova - bez obzira što vi nikakve veze nemate sa dospevanjem na listu i što ste sve vreme uredno plaćali račune.

    Znači, zbog tuđe greške.

    Ako ovo objasni gospođa braniteljka izvršitelja ...

    Naravno, u uređenim zemljama bi vi zbog ovog tužili javno preduzeće i dobili odštetu, a izvršitelj bi svoje troškove od njih zahtevao.
  • nada

    14.03.2019 10:21
    sova
    pa ni izvršiteljima radno mesto nije do groba. i oni će se naći na mestu dužnika pa neka i oni osete kako se sprovodi naplata. ovako rugala se sova vrapcu da ima veliku glavu
  • Cubi

    14.03.2019 10:15
    Kako da ne, neki su ojadili i drzavu a ne samo gradjane, samo problem je sto im se izricu sankcije samo kad zeznu drzavu ili neko jkp a gradjane mogu kako i kad hoce...
  • ko su pravi dužnici

    14.03.2019 10:06
    i državne štetočine
    po čijem Zakonu?
    Ko je državi sa nepoznatim brojem uništenih preduzeća, promašnih privatizacija, izgubljenim radnim mestima, minimalnim zaradama, smanjenim penzijama i zaradama, sa enormnim troškovima za hranu, struju, komunalije, gde je neupitno čak da li su ti računi odraz objektivne potrošnje "dužnika" i prenaduvanim nagradama za stečajne upravnike i izvršitelje, nametnuo takav Zakon?
    Mislim, ako su nam "stručnjaci" nametnuli neoliberalni koncept ekonomije, koji podrazumeva privatizaciju i opštu nesigurnost onih koji u takvoj ekonomiji imaju da egzistiraju, da zarađuju za život sa zna se kakvim primanjima, kod zna se kakvih poslodavaca, bilo domaćih novokomponovanih fabrikanata ili multinacionalnih kompanija, koji i svako radno mesto koje zahteva višu kvalifikaciju tretiraju kao kv radno mesto, onda je valjda trebalo da i ZIO bude u kontekstu izvršenih promena, te da se onima koji su pretrpeli štete u izvršenim ekonomskim i privrednim "reformama", izgubili posao ili ga dugotrajno tražili, daju odgovarajuće olakšice, a ne astronomske kazne. Stečajci i izvršitelji su bogato nagrađeni za svoj posao koji je mnogima ovde naneo velike gubitke, a oni koji treba da iznesu egzistenciju u promenjenim privrednim i ekonomskim okolnostima su za to još i kažnjeni, za ono što su "ekonomski eksperti" uradili njima bez njihove volje.
    Da li "dužnici" sada treba da sudski vijaju "ekonomske eksperte" za nakazno sprovedene reforme zbog pretrpljene štete? Ili možda, državu?
  • deda

    14.03.2019 10:00
    nije istina jer vrhovna instanca u drzavi je sud, tako je po ustavu, u nakaradnom pisaniju izvrsitelji su iznad i izvan suda, moze li to ...izgleda da u nakaradnom pravosudju moze, inace pravosudje naam je prepuno vukovaaca - onih stoo su se deset godina vukli od godine do godiinee i dobijali 6stice iz samilosti,, otud i ovakvi zakoni...
  • Drum

    14.03.2019 09:59
    Možda rade izvršitelji po zakonu, ali ne rade po ispravnom redosledu.
    Ja još nisam čuo ni pročitao da su izvršitelji upali kod nekoga ko ima veliki dug.
    Izgleda bitnije je naplatiti sitnije iznose nego one krupne.

  • Konj Cvetko

    14.03.2019 09:59
    Ova kaže da "...ima prostora za pregovore sa građanima..." odvratniju i bahatiju izjavu skoro nisam čuo.
  • Branko

    14.03.2019 09:55
    Normalno je da gospodja brani koku koja nosi zlatna jaja, i to vrlo obilato, pa se zato pravi blesava i zaobilazi glavne zamerke ostecenih gradjana kao sto su na primer prodaja vrlo nesrazmernih vrednosti, najcesce stanova, za neke vise desetina puta manje sume i naduvavanje troskova izvrsitelja preko svake mere. Tu je zatim i vrlo ocigledno manipulisanje sa dostavama tuzbi, dilovi sa advokatima, proceniteljima itd... U svakom slucaju, nikako ne bi trebalo da oni ocenjuju i uredjuju svoj rad, jer se pokazalo da vode racuna iskljucivo o svom interesu i spremni su na sve samo da sto vise zarade.
  • pravi opalim te g...

    14.03.2019 09:49
    Staro pravilo, kada nema moralnog opravdanja onda se vice na sav glas da je to po zakonu. Problem je sto se ovde zakoni pisu po potrebi odredjenih grupa. Hitler je ubijao po zakonu.
  • Bg

    14.03.2019 09:44
    Ko je ovde lud?
    Kako moze neko da primi resenje ako mu neko to resenje ne dostavi, odnosno ako ga okaci na neku oglasnu tablu negde?
    Nicija nije gorela do zore, pa nece ni vasa, ovo je ozakonjena otimacina i kriminal.
  • Da li

    14.03.2019 09:43
    Pitajte advokate i sudije
    Pa ni jedan advokat nece da zastupa jer kaze da se i najposteniji i najjasniji slucaj gubi na sudu - pa nece da pravi dodatne troskove
  • Lazovi i prevaranti

    14.03.2019 09:33
    Znam za izvrsenje gde su zeni oteli od penzije za dug infostana u Beogradu, a ona se pre 20 godina preselila u Novi Sad, uredno prijavljena.
  • Orwell Vegan

    14.03.2019 09:31
    Istina
    Ovo nije istina.
  • Angel Di Maria

    14.03.2019 09:19
    Stamota
    SRAM Vas bilo gospođice...
    Lično sam oštećen od strane jednog Vašeg kolege koji mi je uredno naplatio par izlazaka a nikad, ponoviću NIKAD niko nije dolazio, osim na kraju kad je stigla konačna presuda...
  • Ledu

    14.03.2019 09:14
    Možda bi trebali da joj ispričamo vic o zločestom prasetu?
  • Posmatrac

    14.03.2019 08:29
    sve po zakonu
    I Hitler je oduzimao imovinu "nepodobnima" po zakonu.
  • JovaNS

    14.03.2019 08:27
    Zakon ne valja (nakaradno je napisan) i pogrešno se tumači pride. Stvari koje gradjaninu ostanu da se brani od vas su 1)skupe i 2) na nivou kadija ti tuži, kadija ti sudi.

    Tako da ta izjava "Oni samo rade po zakonu" i "Od 1900 prijava nama, mi smo odlučili da je samo 7 opravdano" može slobodno da se okači mačku o rep.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna