Autor: RTS

Info
19.03.2019.
21:58 > 22:33
Ko je kriv, a kome je krivo kada se izgubi pošiljka i ko će i kome isplatiti odštetu?
  • Stefan

    05.02.2021 13:05
    Aks kurirska služba
    Aks kurirsku sam koristio do danas ali ne vredi više, više štete mi naprave nego koristi.. Izgube paket i posle 45 dana ga nadju i vrate mi sa tim da platim duplu poštarinu, posle žalbe i izgubljenog vremena mi vrate paket razbucan bez troškova ptt. Treba da budem sretan (nisam ga ni preuzeo, ne bune se). Drugi put kurir polomi paket koji sam poslao i ja snosim odgovornost, kad stavim LOMLJIVO opet sam ja kriv(nema nazad ni paketa ni ništa, verovatno će mi naplatiti ptt ako ga vrate). Da ne nabrajam koliko puta ovakvih i slicnih situacija. Račun nikad, klepa kako ko hoće. Postexpres odlican ali kad dodju po paket, to je svaki 3 put, sediš cekas do pola 18h i ništaa, bez da neko oseća grižu savest. Orobaću sa Bex-om od sad pa će valjda biti bolje..
  • Zoran

    26.08.2020 10:51
    Jadno
    Svi kojima su paketi "tajanstveno" nestali negde izmedju crnih rupa Carine i Poste mogu da potpisu peticiju ovde : https://www.peticije.online/peticija_posti_i_medjunarodnoj_postanskoj_federaciji_povodom_tajanstvenog_nestajanja_postanskih_posiljki_malih_vrednosti_iz_inostranstva_i_zemlje
  • Cale

    20.03.2019 12:07
    otvaranje posiljke 100 dinara
    Samo da ne bude zabune - otvaranje paketa koje kosta 100 ili 150 dinara naplacuje sama posta a ne carina. Iznos za carinjenje obicno sluzbenik popuni na uplatnici a ovih 100 dinara ide bez potvrde ili racuna, znaci u dzep. Desilo mi se da carina odredi da je posiljka oslobodjena od carine a posta pokusava da naplati "otvaranje paketa" koji nije ni otvaran! Samo stave svoju traku sa natpisom POSTA preko njega i onda smatraju da imaju pravo da uzmu 100 ili 150 dinara. Kad im trazite da opravdaju ovaj namet ili da Vam daju racun ili priznanicu za ovo, pogledi se spustaju, nastaje neprijatnost uz veciti izgovor: "to carina naplacuje" sto je laz!
  • Vlada

    20.03.2019 11:49
    @Promašila sam temu

    Treba biti žešće poremećen i iskompleksiran pa u 2019. godini najnormalnije naručivanje sitnica iz inostranstva dovesti u vezu sa vucaranjem sa krimosima.
  • Ivana

    20.03.2019 10:57
    Počeli su i kuriri i Post Express-a, kao odavno BEX, AKS... :u SMS-u i na nalepnici piše iznos otkupa, a oni nam traže još od 50d pa naviše. Možeš zvati call centar, kažu: napišite prigovor, bla bla truć.
  • Ja

    20.03.2019 10:32
    Promašila sam temu
    Vid' ovu što naručuje ćerki šminku iz inostranstva za maturu! Kad sam diplomirala dobila sam od majke buket cveća i čestitku. Gde ja živim!? Posle se čude kada im se iste te ćerke vucaraju sa krimosima i udaju za dileje koje ih omalovažavaju i maltretiraju ali su puni para.
  • pravi opalim te g...

    20.03.2019 09:53
    Posta se namerno unistava, isto kao GRAS... Ne zbog strategije nego zbog alavosti. Carsijske price u ovoj hm ,,državi‚‚ se ispostave tacne, na zalost. U planu je da bratic preuzme distribucije sve poste.
  • Viki

    20.03.2019 09:40
    Istina
    Radnici zaposleni rade u lošim uslovima za 32.000 din. Trpe nezadovoljstvo građana. Nisam su krivi radnici nego menadžment. Politika diriguje sve. Ako se negde i kraducka zna se ko je i zašto dozvolio. Moja tetka radi na šalteru pa sam upućena.
  • Ivana

    20.03.2019 09:34
    Bez odgovornosti
    Verovatno i kod njih ima nekoliko poštenih, ali velika većina je lopovska banda bez odgovornosti.
    Kada sam preko pošte dobijala paket kafe i čokolade iz Švajcarske, obavezno su mi isporučivali upakovani kukuruz!
    Drugi slučaj je preporučeno pismo, žalba Ministarstvu za privatizaciju,koje nije stiglo na adresu. U određenom roku predala sam "potražnicu" i platila naknadu za nju(bilo je 32 dinara kao i preporuka). Po dobijanju izveštaja iz potražnice i potvrde da nije isporučena, nudili su mi da mi vrate poštarinu za preporučeno pismo, ali ne i za potražnicu? Tj. platila 64 dinara, a vratiće mi 32! Naravno žalba mi nije uvažena u Ministarstvu!
  • Ana

    20.03.2019 08:41
    naprotiv, ne kupujem cesto, ali imaam dobro iskustvo sa poštom, cak su mi i pomogli kad se paket "zaglavio" na carini. kupila sam sminku iz Amerike u vrednosti oko 50 dolara. nije bilo carine, ali pracenjem sam uočila da je posiljka na carini 7 dana pa sam pisala pošti. posle me zvao kurir, istog dana, i to mi je doneseno, bio je uporan da dogovori vreme kada cu biti kod kuce jer sam malo vise izdramila oko posiljke, ćerki se bližla matura, a šminka kasni... stvarno im hvala!
  • Ilija

    20.03.2019 08:33
    U pošti se izgleda krade to se često govori ali se vlastodršci prave blesavi. Jer njihov sistem je zasnovan na tome da svako može da uzimaju od građana šta požele i koliko žele, a izgleda da isto važi i za kriminalce. Zato ovaj sistem neće lako pasti pošto odgovara lopovima.
  • Dusko

    20.03.2019 08:30
    Sremska kamenica
    Postar koji radi na potezu Popovica redovno otvara pisma i pakete iz inostranstva.
  • Ja

    20.03.2019 08:28
    Poslala sam preporucenu posiljku za Ng poklon, knjigu bajki prijateljevoj kcerki iz Ns u Ns. Nisu je dobili. Moja je krivica sto nisam sacuvala potvrdu. Upakovala sam je kao i svaki Ng poklon a gospodja u posti zalepi nalepnicu na poklon iako sam platila pakovanje. Sta reci.. Sigurna sam da je neko uzeo tj. otvorio jer je bilo oslovljeno na doktora tog i tog, pa ko veli ako je poklon za doktora mora da vredi.
  • anonimus

    20.03.2019 08:16
    organizovana krađa
    Tako je zaposleni u svim expres službama kradu pojedine pakete i novac dele među sobom.
    To je javna tajna-Post expres je još uvek najbolji državna je služba pa zaposleni imaju nekog obzira da ne izgube posao iako i kod njih ima lopova.Kada se šalje paket ne navoditi šta je unutra jer tada ,,paket,, postaje meta.Meni su u poslanom paketu sa čokoladama isti otvorili i pojeli jednu čokoladu (mizerno).
  • Mili

    20.03.2019 07:33
    Koliko puta mi dodje roba koja se može videti na rentgenu šta je ali naši stručnjaci moraju to videti uživo. Otvaranje paketa pa buć 200-300 dinara..
  • Pera poštar

    20.03.2019 07:10
    Dinastija Krkobabić
    Radim u Pošti 28 godina. Volim svoju firmu i trudim se da uradim posao najbolje što mogu. Situacija u preduzeċu nije bila nikad teža. Prema zvaničnim podacima iz Pošte je 2012. god. otišlo 45 zaposlenih, 2018. god. otišlo je 371 - više od 800% u odnosu na 2012. Mandat gen. dir. Petroviċ Mire istekao je 15.09.2017. Direktor u Novom Sadu Dragan Jokaniċ je kadar DOS-a i mora izvršavati naloge pups-a. Pred sudovima se vode brojni postupci od strane zaposlenih protiv Jokaniċ Dragana i gen. direktora. Pošta je izgubila svaki spor i milionske iznose isplatila na ime odštete. Sad se kajem što sam glasao sa naprednjake jer sam verovao u promene. A što se tiče pošiljke istina je. Nikad ne šaljem preko pošte. Koristim autobus ili DHL za inostranstvo. Omladino draga, odlazite odavde i nemojte se okretati. Sretno.
  • White Power

    20.03.2019 07:04
    Zemlja kretena
    Izgubljen=ukraden.
    Paketi se tumbaju, treskaju, otvaraju i kradu na angro.
    Sigurnost isporuke pociva na savesti sluzbenika.
    Dahije na carini su posebna sorta.
    Imaju direktivu da harac udare na sve. PDV 20% i "otvaranje paketa" je minimum sto naplate.
    Ako im padne na pamet, mogu da vrednost paketa procene na preko 50 eur, a onda ide i carina.
    Banditska vlast-banditska posla.
  • dzo

    20.03.2019 00:18
    čuj izgubljena, ukradena!
  • Sasa

    20.03.2019 00:09
    Kradja u postama
    Masovna je kradja posiljki u postama. Svaki veci paket koji dobijem je izbusen sa svih strana jer je neko zavlacio ruku i pipao sta ima da se ukrade. Svaki paket iz inostranstva se otvara i prekapuke, ne retko se uzme sta kome treba i mi kao kupci nemamo nikakva prava. Samovolja poste je nezamisliva. Carinjenje posiljki iz inostranstva se odvija po principu koliko mi para treba danas. Kada preuzimam posiljke uvek mi naplate vise nego sto pise na uplatnici. Ako primim posiljku za drugara uvek se osecam kao kreten jer moram da mu trazim vise para nego sto mogu da opravdam sa papirima. Pisao sam zalbu posti ali su odgovorili da oni tako rade i u sustini kupci tj. korisnici postanskih usluga nisu nikako zasticeni.
  • vidra

    19.03.2019 23:42
    Posta i carina
    Meni se više puta dešavalo da sam neku sitnicu (10 - 20 dolara) naručio iz SAD i pratio sam pošiljku. Pratio sam pošiljku i došla je do nas i onda se vratila pošiljaocu. Radi se o parčetu kartona, komponenti za stonu društvenu igru, znači ništa vredno ili skupo. Prodavac iz SAD je o svom trošku ponovo poslao pošiljku i isto se desilo. Ja sam im poslao poruku da ne moraju više da mi šalju, ali su oni ponovo poslali, i to skupom poštom da bi i oni imali uvid u to što se dešava. Tada sam napokon dobio pošiljku. Naši carinici su dno dna.
  • :/

    19.03.2019 23:11
    -
    Sve je naopako i komplikovano u ovoj banana republici.
    Ovo je glavni razlog zasto ljudi odlaze u razvijene zemlje.
    U Srbiji je sve super dok ti ne zatreba pomoc institucija. Onog momenta kada ti zatreba, vodio si ljubav sa cvorkom (Cedom, daleko bilo).

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna