Autor: Tanjug, RTS

Info
25.03.2019.
16:05 > 21:28
Bolovanje u trajanju od dva meseca, dopunsko i dodatno osiguranje, 100 odsto bolovanje za negu bolesnog deteta do punoletstva - neke su od novina Predloga zakona o zdravstvenom osiguranju, koje će se pred poslanicima naći ove nedelje.
  • @Pravi Opalim te g..

    26.03.2019 10:18
    Ili možda da se ne pravite puno pametni, ima ko je mislio pre vas u nekim drugim zemljama, a ko je uz to za to i školovan, pa je osmislio zdravstveni sistem koji funkcioniše na opšte zadovoljstvo, i radnika i korisnika usluga. Dovoljno je prepisati od pametnijeg. Ni u jednom sistemu nije zabranjeno stručnjaku da radi dodatni posao posle redovnog radnog vremena ako poželi da mu to bude aktivnost u njegovo slobodno vreme (visoko stručni ljudi često vole svoj posao pa ga i rade dodatno). Inače, redovan posao nije normalno da vas ostavi crknutog i iscrpljenog da niste više ni za šta (jel te to vrhovni vodja naučio da se marva mora goniti do smrti?), nego u sasvim dobrom stanju gde možete posle da odmorni uživate u radnjama koje izaberete, pa i još malo rada s pacijentima ako to želite. Uzgred, radno vreme u zdravstvu je 40 sati. A zloupotrebe koje uvek postoje se kažnjavaju već na svoj način, za koji se zna koji je (a nije paušalno unapred osudjivanje svakog ko se bavi lečenjem)
  • Pravi Opalim te g...

    25.03.2019 22:47
    Dopunski rad i rad u privatnim ordinacijama nije sukob interesa? Resenje u zdravstvu je ukidanje radne nedelje od 35 sati, produziti rad specijalistickih ambulanti, ograniciti
    pauzu i rasterati budzake za skrivanje kao naprimer Scenario. A kada se stvarno umore na poslu nece im pasti na pamet rad popodne u privatnoj ordinaciji nego ce sedeti sa porodicom.Ili ubacite privatnike u RFZO. Ali ne....medicinari su kasta koja ne ceka na pare. Gori od njih su advokati. A mozda i ne. Medicinarima zelim da postanu korisnici svojih usluga. A jos ih nisam ni poceo kuditi.
  • Lola

    25.03.2019 22:33
    Ko je ovde lud?
    Znači.....sve apsolutno kod privatnog lekara,a šta ćemo sa RFZO? Kako Vas nije sramota.....plaćamo usluge kod privatnog lekara,a obaveza zdrav.osiguranja je za državne ustanove. Protivustavno.
    Državne zdrav ustanove samo prave spiskove za zakazivanje i na kraju je pacijent primoran kod privatnika.
    Da,da izdajete prostor privatnicima,jer ostajete prazni,odoše i pacijenti i lekari.
  • gargolj

    25.03.2019 22:28
    Izbori ?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna