Autor: Gorica Nikolin - gorica@021.rs

Info
26.03.2019.
13:18 > 17:37
Glumački ansambl Narodnog pozorišta u Somboru blizu je odluke da u četvrtak, 28. marta, održi štrajk, saznaje 021.
  • Volim pozorište

    27.03.2019 08:25
    Dokle???
    Veoma je mučno objašnjenje da su promene u pozorištu neophodne, a da se glumci protive inovacijama, zarad ličnog džepa. Kakva glupost!!! A dati šansu nekoj lepotici (u čijoj skromnoj glumačkoj biografiji, stoji koliko je visoka i koja joj je boja očiju i kose???!!!), jer eto rođena je u Somboru. Ako je tačan podatak da je publike sve manje, osnivač za to ne treba da traži razloge u glumcima, već u tome što je narod krajnje osiromašen, opterećen mačem izvršitelja nad glavama. Nekada, u srećnija vremena, seli bismo u auto i iz Novog Sada došli u Sombor da uživamo u bravurama glumaca. Sada ih dočekamo u Novom Sadu kada gostuju, ali zarad kupovine pozorišnih karata, odreknemo se neke druge nasušne potrebe.
    Somborsko pozorište ima dugu tradiciju, odlične predstave, talentovane glumce, profesionalizam i entuzijazam zaposlenih - i ... "nagrada" je usledila - uprosečiti, devastirati, obezvrediti ...
    PODRŠKA GLUMCIMA!!!
  • Svezalica

    26.03.2019 22:10
    Emilija nije predložila Nestorovića. I nema nikakve veze sa PM, gradskim teatrom a pogotovo nee lutkarskim pozorištm, dečjim pozorištm, Nestorović je identičan kadar kao Paštrovićka. Ne baš talentovani glumac, nema pojma o vođenju pozorišta (srećom nije pokvario NP Sombor jer su tamo izvrsni glumci) ali je politički poslušnik. Zahvaljujući tome postao je i selektor festivala u Požarevcu, odake je. Sve neznalica do neznalice. Para zapravo ima u kulturi ali ih troše upravo takvi. Ugrađivanje u honorare i javne nabavke je leglo kriminala u kulturi i nešto o čemu treba da pišete. Glumci su kolateralna šteta, dobijaju najmanje para u to lancu nastanka pozorišta a bez njih predstave nema. Mislite o tome.
  • Nesa

    26.03.2019 20:32
    Ah
    Teledirigovani "nezavisnjaci".
  • Branko

    26.03.2019 20:16
    Bilo bi najbolje, kada bi moglo, da se svak bavi svojim poslom. Posto je to kod nas nemoguce, a da bi se ubuduce izbegle ovakve situacije, ucene i konflikti, mozda je jedino preostalo resenje privatizacija. Tada bi se znalo sta ko radi i za sta je ko zaduzen, a i postupak ukoliko neko nije zadovoljan.
  • Nenad

    26.03.2019 19:30
    Ne dajte bagri pozorište.Podrška glumcima.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna