Autor: Tanjug

Info
26.03.2019.
16:13 > 16:26
Skupština Srbije nije danas usvojila Predlog zakona o finansiranju Vojvodine i Predlog rezolucije o Vojvodini, koju su podneli poslanici Lige socijaldemokrata Vojvodine (LSV) Nenada Čanka.
  • Lignjoslav Vojvodine

    27.03.2019 08:14
    Nije ni bio dogovor da se ovo ozbiljno razmatra cilj je davanja na značaju starom kadru
    N.Čanku kao ovlašćenom autonomašu od strane vlasti.
  • djeki

    27.03.2019 07:54
    Ajde
    ti Nešo kao traži, a mi ti kao nedamo. Pa ponovo ćemo biti zajedno, kao nekad!
  • O poslanicima

    27.03.2019 07:13
    Sramotnih sramota sramote
    Kažem ja da je sadašnja koncepcija vlasti i učesnici formirana samo zbog toga da razbiju državu do kraja. A recepte im daju naši veeeeliki prijatelji sa zapada.
    Svi zakoni, sva ministarstva i sam vrh rade na tome i protiv naroda.
    Jedna revolucija je malo.
  • N.Sad

    27.03.2019 06:18
    Čanak već 20 godina mlati praznu slamu i on je kao neki faktor u politici. Veći uticaj na politiku imaju samozvane starlete, blogerke ili kako već sebi dodaju te prefikse.Da ga mediji ne forsiraju kao što ne bi trebalo jer on je nebitan u političkom životu Srbije znali bi ga samo kao separatistu poput Ugljanina i sl.Ovde je bitno ući u politiku i mediji su tu da ti pridaju neku važnost isto kao ucesnicima Farme i sl. što neko pridaje neku važnost kao nekim relevantnim pevačima, starletama itd. Mediji su zaslužni da li te ima ili nema a naj češće prikazuju gubitnike pridajući im kao neku važnost.
  • V

    27.03.2019 05:54
    @PrikrivenaSrbofobija
    u HR, CG i MK ne cvetaju ruže, ali...
    Plate i standard su viši. U HR znatno viši.

    Poražavajuće je što nas je prestigla CG - nekad nerazvijeni deo SFRJ za koji smo izdvajali solidarnu pomoć. Nekad je Pančevo imalo veći BDP od cele SR Crne Gore.

    Prestigla nas je po platama i ratom razorena Bosna.
    Po nekim pokazateljima i Makedonija.

    Srbija sve manja i sve siromašnija, a vojvođanski sunovrat od nekad natprosečne u SFRJ do ispodprosečne u ovoj smanjenoj Srbiji je najveći sunovrat u celoj bivšoj SFRJ.

    Samo neki taj sunovrat smatraju patriotizmom. Izdvajajte vi iz svog novčanika, mi ostali nećemo.
  • Ivan.

    27.03.2019 05:51
    Bata Raka.
    Kako kaze: di ste Beogradjani mamicu vam je..m! Pametnom dosta.
  • i

    27.03.2019 00:44
    treba
    beckerek-bre
  • Jan 45

    26.03.2019 22:38
    f. kosova 100dsto
    E da vse radi o finansiranju Kosova, SNS bi to odma prihvatio, sto posto!
  • Lule

    26.03.2019 21:58
    Čanka baš briga za Vojvodinu, postao je Vučićeva marioneta, on zna iz kojih ličnih razloga.
  • /

    26.03.2019 21:34
    /
    a da si ti iskren potpisao bi se sa beckerek a ne petrovgrad
  • Aj uzdravlje

    26.03.2019 21:28
    Koga briga vojvodjani su se odavno preselili na zapad, ostadose samo geni sa dna kace.
  • Činjenica

    26.03.2019 21:21
    e Pa Drugovi(komunistički)
    Ovo znači ,RAT (makar i gerilski)!!!!
  • V

    26.03.2019 21:21
    @ tzv. Петровград
    sa istinskom decentralizacijom se slažem, ali...

    Vojvodina nije izmišljena protiv Srba, nego je jedan od nivoa (potencijalne) decentralizacije.
    Trenutno samo na papiru jer decentralizacije u Srbiji nema - pokrajina, a još više izmišljeni okruzi, su šuplji, bez suštine, služe za namirivanje političara.

    Decentralizacija podrazumeva Vojvodinu. Decentralizacija ima više nivoa i zna se šta radi pokrajina, šta opština, šta mesna zajednica. Tu ne bi bilo nikakvog dupliranja zaposlenih ni troškova kada bi svako radio svoj posao i za njega bio plaćen. Nema potrebe da te poslove obavljaju isključivo Beograđani.

    Skrećete temu sa HR. HR je po Ustavu imala pravo na samoopredeljenje. Šta, jesu SLO i HR trebale pustiti da im bračni par Milošević-Marković kroji sudbinu prigrabivši 1/2 glasova u SFRJ?
    U toj meri je Vojvodina zaista i bila ravnoteža, dok je postojala. Ali neki su hteli veliku Srbiju i evo dobili smanjenu Srbiju sa tendencijom daljeg smanjenja.

    Vojvodina postoji iz istorijskih, kulturnih, ekonomskih, geografskih, etničkih razloga, a ne zato da bi nekom bila prst u oku, a naročito je paradoksalno kad tako misle neki koji žive u njoj, poput vas i vaših elter-egoa ovde. Ne može se biti patriota, a mrzeti deo države u kom živite, negirati njegovo postojanje, ime, specifičnosti, Ustavom dozvoljene simbole...
  • PrikrivenaSrbofobija

    26.03.2019 21:11
    +384

    MK, CG i HR prosto ne znaju sta ce od silnog blagostanja .
  • +384

    26.03.2019 20:35
    Stvar je prilicno jasna. Da ostavimo na stranu to sto Canku treba malo publiciteta pred novo mesanje karata. Srbiji Vojvodina ne treba. Bilo bi lepo da i mi koji ovde zivimo shvatimo to u malo vecem broju i da se napokon slozimo oko jedne proste stvari: Vojvodina pod Srbijom beznadezno propada. Ko god se "razdruzio" od Srbije, procvetao je. Samo se provozajte kolima po regionu i sve ce vam biti jasno. Naravno, ako zelite da vam bude jasno. I nije bitno ko je i kad dosao u Vojvodinu. SVI koji zivimo ovde smo u istom sosu. I zajedno treba iz njega da se izbavimo. Za moju generaciju je verovatno vec kasno ali ja sam ubedjen da vreme slobode dolazi. Sto kaze vic "kad Bosanci ukapiraju". A verujte, mnogi jesu. Zato sam optimista.
  • Петровград

    26.03.2019 20:27
    V

    Хрватску узимам као можда најбољи пример из суседства. Могао сам навести и Мађарску или Бугарску, апсолутно је свеједно. Суштина је иста - то су државе које су се саме и у свом државном интересу територијално организовале, тако да кад особа Икс погледа мапу Србије не стекне осећај да је иста федерација. Закон о финансирању АПВ уопште није тема мог коментара, већ духовни карактер саме покрајине, која је створена ради ''баланса'', као противтежа ''београдском, великосрпском хегемонизму'' - закључци с Дрезденског конгреса. С друге стране имамо јасне границе унитарне СР Хрватске која је само чекала зелено светло за сецесију и распад ''савеза држава'' познатијег као СФРЈ. Видите, о том аустромарскистичко-кроатокомунистичком саставу је реч. Не бих имао ништа против Кикиндско-банатске жупаније са све оним црвеним симболом против ког су се такви као Ви ''некоћ'' бунили да је ''националистички''. Никога не занима стотине фотељаша из Бановине и јавних предузећа. Потребан је истински рад и истинска децентрализација. Не паралелни систем и не шупља прича. Да сте искрени у својој намери сложили бисте се са мном.
  • NS boy

    26.03.2019 20:02
    Opet..
    .. kažem - osamostaljenje pod hitno!!! Da Republika Vojvidina procveta i najviše za 5 god. bi bili u EU.
  • Петровград

    26.03.2019 19:58
    Београд Београд Београд Београ
    Војвођанске роде, војвођански зрак .
  • Nsn

    26.03.2019 19:56
    Realno gledano Pokrajinska vlast je samo još jedan nivo vlasti preko kog političari čerupaju ovaj narod. Ono što je Beograd za Srbiju to je Novi Sad za Vojvodinu, jednostavno guta sve oko sebe. Treba više ovlašćenja dati opštinama i okruzima, jer šta vredi onom iz Sente, Kikinde ili Rume što ima autonomiju kada ga kradu i na republičkom i na pokrajinskom nivou. Beograd treba da bude posebna autonomna oblast da bi mi iz ostalih delova Srbije malo prodisali.
  • ns

    26.03.2019 19:49
    strašno šta sve danas nije sramota reći, kad se dete otuđi od roditelja u svakom razumnom pogledu onda je samo ta 18a godina reper kad će i fizički otići zauvek, mislite o tome!
  • Brunova mama

    26.03.2019 18:47
    Neverovatan bezobrazluk ali i očekivana bahatost.

    Ako Jedna Vjerica Radeta i jedan Dragan Šormaz treba da budu "arbitri" po pitanju finansiranja Vojvodine, ili u vezi bilo kojeg pitanja koje se tiče Vojvodine, onda je došlo krajnje vreme da Vojvodina i Vojvođani kažu: DOSTA!

    Dosta. Nikada nismo bili siromašniji i poniženiji nego u Srbiji. Dosta.
  • Boba NS

    26.03.2019 18:17
    Petrovgrad
    Njima ne treba jer imaju Zupanije i svaka ima svog zupana koji se bira na izborima kao presednik republike, valdu skupstinu i finansiranje.
    Sve je definisano mnogo davno ustavom i zakonima. To samo ima kod nas da kao imamo pokrajnu a da se apsoluno sve o njoj odlucuje u Republici. To je jedinstven slucaj u svetu
  • V

    26.03.2019 18:12
    @ tzv. Петровград
    sad odjednom se ugledate na Hrvatsku. Vi to po potrebi?

    Takvi zakoni u HR ne postoje jer tamo ne postoje "autonomne pokrajine" koje su autonomne samo na papiru.
    Tamo postoje županije koje imaju svoje prihode, a bogami i grb i zastavu koje im niko ne dira i niko ne izmišlja neke "tradicionalne" grbove i zastave da zamene one postojeće.

    Zakon o finansiranju Vojvodine je morao odavno biti donet i njegovo nedonošenje je kršenje propisa ove države, što je čini neozbiljnom i zlonamernom prema svom delu koji najviše doprinosi, a što neće moći zauvek da traje.
  • емирхаџихафизбеговић

    26.03.2019 17:24
    Зијев, зијев.
  • Петровград

    26.03.2019 17:03
    Српске жупаније vs АПВ
    Постоји ли Закон о финансирању Аутономне покрајине Далмације/Славоније?
  • Mile

    26.03.2019 16:54
    "Poslanik vladajuće Srpske napredne stranke (SNS) Dragan Šormaz ponovio je da su naprednjaci protiv predloženog rešenja o finansiranju Vojvodine i istakao da Srbiji u ovom trenutku nije potreban srednji nivo vlasti (autonomna pokrajina)".
    E moja Vojvodino.Osim imena ti ništa ne ostade a i ime kao i pismo postadoše upitni. A finansije? Pa bitno je da puniš državnu gomilu a tebi ako šta ostane, ostane. Jer uskoro stižu arapi da te nauče kako se ore ziratna zemlja, a i navodnjava. A i nisu to baš pravi Arapi već oni mali, kobajagi arapi.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna