Autor: FoNet

Info
06.04.2019.
11:59 > 11:59
Ne verujem u naučnike koji su samo zagledani u svoje papire i epruvete u trenutku kada zemlja gori, ocenio je akademik Dušan Teodorović i pozvao svoje kolege da daju doprinos promenama u Srbiji.
  • Ns

    06.04.2019 18:45
    Pojedini fakulteti su postali leglo politički podobnih i onih koji su mesta na njima "zaslužili" zahvaljujući nepotizmu.Dakle,ni pameti ni vrednoće,već isključivo djon obraza i dobre "štele"...To je jedini kriterijum!Muka mi je..
  • Физичар

    06.04.2019 18:07
    Теодоровић каже да научник треба да се бави политиком када гори у земљи, ОК, по њему и гори јер његова странка ни на силу не може да се помери на бољи положај. Узгред, кад Теодоровић успева да се бави науком кад је нонстоп на ТВу, на трибинама, у странци, на политилким митинзима и дастанцима? Изгледа да је он науку напустио чим је ушао у САНУ, то му и био циљ.
  • Vozim se autobusom

    06.04.2019 17:10
    Šta je tu čudno?
    Država vidi budućnost u izgradnji fabrika za zatupljujući manuelni rad. Za tako nešto ne treba nauka i visokoškolovani kadar, a ponajmanje investiranje u nauku i istraživanje.
    Čak će i programere da štancuju po takozvanim IT akademijama za 3 meseca. Idiotizam!
  • Botina botovska

    06.04.2019 14:50
    Licemeri
    Kad akademik kaže da treba čuvati nacionalni identitet, ćirilicu i tradiciju onda ga ovaj forum proglašava fašistom, onda živimo u rupi i Smrdiji i slično onda je akademija nauka leglo fašizma, leglo matorih drtina koje je vreme pregazilo. Ali pak ako akademik kaže nešto ovako onda ćemo podržati jer to ima snagu izgovoreno od strane akademika.
    Poštenog čoveka je stid i sramota da čita pojedine komentare.
  • Vlada

    06.04.2019 14:36
    ---
    Dakle, novca ima, ali se preliva u sulude gondolizovane projekte, krade se i zloupotrebljavaju institucije.
  • @teror u

    06.04.2019 13:58
    U Vojvodini je Ajnstajn proglasen za plagijatora. Di ste vi od Smrdistana,...?

    PS Inace "lepo" drustvance. Pogotovo "Slobodan" Perovic. Moze li Todorovic nesto i o
    akademicima?
  • Neki veliki drmr

    06.04.2019 13:25
    I dok se Harvard, Oksford, Kembridz itd. otimaju za dobitnike Nobela ili u matematici Fildsove medalje ovde bi ih odbili jer, eto, valja se. Videli smo da se cenjeni naucnici odbijaju, Miodrag Stojkovic, svetski cenjeni geneticar je odbijen bez narocitog razloga za prijem u SANU. Imamo akademika kao Francuska, a osam puta manje stanovnika i neuporedivo manje doprinosa svetskoj nauci i umetnosti, a pogotovo u istoriji i drustvenim naukama gde je Krestic stavio tapiju na sve zivo.

    Kakva nam je drzava, takvi su nam i univerziteti i akademija.
  • teror u

    06.04.2019 12:46
    smrdistanu
    Kod nas bi Albert Ajnstajn , Nikola Tesla , Tomas alva Edison , Isak Njutn , Mihajlo Pupin bili proglaseni tamo nekakvim mangupima koji nemaju pojma sa zivotom .
    Zaista smo specificni .

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna