Autor: Tanjug

Info
07.04.2019.
20:16
Do pre dvadeset godina srpsko nebo krasilo je oko deset parova orlova krstaša, ptice koja krasi grb Srbije, a danas je taj broj spao na jedan par - Boru i Eržiku, koji žive nedaleko od malog vojvođanskog sela Srpski Krstur.
  • Vlada

    09.04.2019 10:50
    @Мунгос

    o cemu ti covece ?
  • Мунгос

    09.04.2019 08:07
    @ Krk u brk,
    Вероватно си у праву. Имам и ја неки проблем,
    Када видим некога како крсти руке са раширеним прстима на грудима, одмах помислим да је он неки крсташ, у најмању руку орао лешинар.
    Када ми неко као ова дама еколог спомене Немце из II светског рата, ја се сетим одмах на онога што је дефинисао фашизам са „Пун камион с' Немци“.
    Иначе, за крсташе смо дефинитивно утврдили да су ратни злочинци који су у организованим злочиначким подухватима уништавали и затирали читава становништва под изговором да иду да ослободе Христов гроб. Преостало је још да се усвоји закон који ће санкционисати негирања њихових злочина.
    Али највећи проблем ми је тај што ми сам помен еколога и екологије улива параноидни страх. Одмах се осврћем и пазим да ме неки убица или преварант не заскочи. Обавезно се сетим Јошке Фишера и његових бомби које је несебично слао еколошки неписменим народима.
    Видим и ти си искористио прилику и да упутиш благу претњу некима који се нису описменили, да ће бити истребљени. Да ниси ти потомак оних из II светског рата, па се погрешно маскирао обукавши еколошку кабаницу?
  • Krk u brk

    08.04.2019 13:09
    Nabaljezga se ti Mungose za medalju.

    Problem u Srbiji je nekontrolisana upotreba herbicida i pesticida, nemar, skolovanost istih koji upotrebljavaju hemiju ovo tipa. O ekoloskim katasrofama da i ne pocinjem. Treba samo zaci u arhivu vesti gde se pominje trovanje ptica i pomor ribe i videti u kakvoj drzavi zivimo.

    Ekoloski i zdravstveno nepismen narod uvek pati od istrebljenja.

  • Nomad

    08.04.2019 09:08
    Sve će to naši edukovani paori sa furdanom da potamane, ne treba da brinemo.
  • deda

    08.04.2019 08:03
    @Мунгос
    ala si ga udrobio, zesce, pogotovu ovo sa krstaskim ratovima...to je kao ono da odri u svom imenu ima odar/ smrt, otprilike si na tom nivou, daj nesto o zimnici, basketu, mozda ti to ide
  • Мунгос

    08.04.2019 07:20
    @ BlasteR,
    Хтео сам и ја то да кажем, али да би ови сорошоиди то поверовали, боље је да им то каже неки ауторитет. Хвала, дао сам ти плус.
    Можда ће сада неки као Месић, који шире прсте на грудима у облику крила, приметити да користе и српски симбол.
  • BlasteR

    08.04.2019 00:40
    @Мунгос
    "А Немањићи, када су видели да га користи Наполеон Бонапарта..."
    Brate, Nemanjici su vladali od 1166. do 1371. Napoleon je rodjen 1769. Inace, dvoglavi orao je nastao kao simbol oko 10-11. veka u Vizantiji, a vrlo brzo je prihvacen i u drugim zemljama, Izmedju ostalog i Srbija ga je preuzela medju prvima.
  • Lovac

    07.04.2019 21:58
    Prvo drugovi zaštitari , orao krstaš nikad nije bio interesantan trofej za lovce, nije korektno da njihovu ugroženost.vezujete za lovce. Drugo, malo više vremena provedite u Deliblatskoj peščari ima par orla krstaša na Kornu i po jedan par na Vrelima i Flamundi.
  • Мунгос

    07.04.2019 21:50
    Знате, орла крсташа користе за свој грб Римски императори, Аустријски цареви, Наполеон Бонапарта.
    Чак и Немци за време II светског рата.
    Добро, фашисти, нису Немци, нису сви Немци за време II светског рата били фашисти.
    А Немањићи, када су видели да га користи Наполеон Бонапарта, онда куд сви Турци, ту и мали Мујо, и они га усвојили за Српски грб.
    Иначе, овај наш хералдичар добро каже да орао крсташ није Српски. Хвала му, јер сви знамо да су крсташи познати ратни злочинци који су у организованим злочиначким подухватима уништавали и затирали читава становништва под изговором да иду да ослободе Христов гроб.
  • SRB

    07.04.2019 20:42
    Izumire Srbija...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna