Autor: Radio slobodna Evropa, Danas

Info
12.05.2019.
08:07 > 08:09
"Zamolio bih Komisiju da nam kaže koliko je procenata u redu da se iskopira od reči do reči, pa da studenti znaju - možemo da ukrademo pet procenata, ali ako pređemo pet procenata to nije dobro", rekao je za Radio slobodna Evropa profesor Raša Karapandža.
  • Milka

    12.05.2019 14:29
    Krivice i po neki doktorat
    Poznato je u slučaju Al Kaponea, iako je počinio veliki broj nedela, postojao pravni osnov da mu se sudi samo zbog utaje poreza. U slučaju Siniše Malog je dokazano da je određen procenat njegove doktorske disertacije plagijat i zato ne treba da se promoviše u doktora nauka a nedokaziva je (za sada) njegova umešanost u aferama u odbrani Obrenovca od poplava, nelegalnom rušenju objekata u beogradskoj Savamali, kupovini bugarskih stanova, odavanja poverljivih podataka o preduzećima u vreme kada je vodio proces privatizacije.Utoliko je skandalozna nedavna odluka NN veća FON-a da je 6,93% plagijata u doktoratu S. Malog nebitno. Naravno, da se u Nemačkoj na pitanje naučne etike promtno odgovara. U roku od 5 nedelja nakon optužbi u javnosti - da delovi njegove doktorske teze predstavljaju plagijat, Univerzitet u Bajrojtu je ukinuo titulu doktora nauka nemačkom ministru odbrane, Karl-Teodor cu Gutenbergu 2011. Kod nas, osporavanje originalnosti doktorske disertacije Siniše Malog traje 5 godina i nadajmo se da će Odbor za profesionalnu etiku odbraniti ugled Univerziteta u Beogradu. Postoji sumnja da ima mnogo doktorskih disertacija koje su plagijati ali to treba dokazati.
  • Bato

    12.05.2019 13:48
    Od sramote ne bih izlazio napolje,a kamoli ostao ministar...
  • Ilija cvorovic

    12.05.2019 13:11
    Sta ste se navrzli na tog Malog:Te maznuo zemlju u privatizaciji,te apartmani u Bugarskoj,, te of sor racuni, te srusio Sava Malu,te plagirao doktorat...Ako se ovako nastavi on ce imati sve potrebne kvalifikacije da bude sledeci Predsednik Srbije.
  • Timi

    12.05.2019 12:21
    Jedan od 100.000
    Sta ste na Malog navalili, pa 90% diploma privatnih diploma su kupljene, rade cak sa tim diplomama u JP, skolama, a najvise po opstinama I upravama.
  • Hitna sednica

    12.05.2019 11:22
    Neka vlada hitno reaguje
    Ako je dozvoljeno 462 evra lekarima, dozvoliti studentima bar 20% rada da iskopiraju.

    Takođe, dozvoliti i ubicama malo d aubiju. Ne do kraja, ali malo.
    Dovoljno je dići ruke za to i stvar je rešena.

    A onda predvideti i malo varanja, laganje je već dozvoljeno u marketing i ugovorima na 2 godine, a predvideti i malo silovanja.

    Ljudi u svetu će biti zadovoljni našim ponašanjem i poštovanjem svačijih prava.
  • Inspektor Višekruna

    12.05.2019 10:25
    Samo još nešto!
    Da li to možda znači da ministar može da mazne 6,97% budžeta i da ne odgovara pošto nije značajno oštetio državu?
  • Tasić 1951

    12.05.2019 10:19
    Samo bežanija odavde deco
    Diplome doktora nauka svih delatnosti na kilo.Tezga odmah do ulaza na pijaci.Proverene sa manje ili vise plagijata.Priznate svuda u svetu.Cena po kilogramu 2000 dinara.Samo ozbiljne ponude.Ne treba zakazivanje.Moguce placanje i preko racuna.10 hiljada prodatih kilograma je garancija kvaliteta izrade.Iskoristite velike prolecne popuste i dodjite do svoje diplome brzo.lako,legalno i jednostavno...
  • Pravi Opalim te g...

    12.05.2019 09:08
    Sta mislite zasto se elita, akademci, doktori, profesori....ne bune? Sta mislite kako su dobili titule? Svi su se oni podobijali titula zbog boda na plati samo da ispune formu pisanja knjiga i radova u vidu prepisivanja od drugih. Kada sam jednom prigovorio rekao mi ja da su to, pazi sad, zbirke citata. Serem vam se na titule jer i baba sa ulice moze to da uradi, niste vi nista posebno, nikakva elita. Sljam. Srbija, zemlja prevara i umisljenosti, lazete sami sebe. A ovo je samo ublazen komentar.
  • Inspektor Višekruna

    12.05.2019 08:43
    Dno dna!
    Akademske titule su postale stvar za sprdnju!
  • death to commies

    12.05.2019 08:35
    To bi bilo kao kada bi se ukakili u gace, samo sto je manji feces, pa kazete:"Malo smo se usrali"! Samo 5%.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna