Autor: RTS

Info
18.05.2019.
22:03 > 22:56
Kontrola pekarskih objekata je završena, a rezultat su 23 zatvorene pekare u Srbiji.
  • Dje ge vara

    21.05.2019 10:19
    Kvalitet
    Kakav narod takav i kvalitet. Slušam jutros sve vreme se vrti da od 1.Januara prestaje zabrana zapošljavanja. Vesti mogu da progutaju penzioneri, ali oni koji rade u Javnim preduzećima znaju da od kad je Uredba uvedena od strane SNS-a, to nije bilo za sendvičare. Oni su se dovlačili nepotrebno i dobijali rešenja na neodređeno. A sad će samo od Nove godine podeliti rešenja koji su po šest godina na određeno.
  • jedno po jedno

    21.05.2019 06:32
    PLasim se da je sledeci na redu kukuruz posle žita. Za sada ga još drže na nekom kvalitetu da stoka ne krepa pre no što se utovi i proda.
  • dzo

    20.05.2019 16:02
    Pa proverite ko uvozi brasno i psenicu, ko vlada pekarskom mafijom.. eto zasto nema boljeg brasna, hleb ukusa gline za saku dinara. Nece to tako, ili kosta pa valja ili ne valja pa opet kosta jer kradu!

  • Ns 49

    20.05.2019 07:48
    Znam da Turke ne volete umesto da ih ipak poštujete ali u njihvoj seriji o Sulejmanu Veličanstvenom prikazano je da je još u 16 veku naredio uslove i kvalitet proizvodnje hleba. Prevarante su vezane šetali na magarcu okrenute nazad a neke ušima zakivali na vrata.
    Nekada je baba na selu pravila hleb jednom nedeljno i koji je 6 dana bio za jelo a sedmi se tek osetilo da je star. To je bilo pre 60 godina a od tada je tehčnologija u svemu otišla daleko napred a mi kao neka kvazi žitnica Evrope imamo hleb loš do osrednji a stvarno ne znam koji je dobar.
  • deda

    20.05.2019 07:12
    Nekadasnji polubeli, zemicke il kajzerice a o bagetu i da ne govorim, nas hleb je bio pojam za po evrope, kad nam dodju gosti odnekuda placu od muke sta jedu i svojim gradovima, ali sta da se radi ovi sada muljaju gde stignu, mada ima par pekara sa stvarno dobrim hlebom i pogacama
    I naravno nemojte biti lenji vec kupite gde je bolji makar dve ulice dalje bilo pa ce se prorediti osljari
  • Luna

    19.05.2019 16:17
    Rad
    Dobro bre ministre kad nesto pricate onda lepo kazite da je to za ljude koji nisu u tom poslu nego za obicnu golicu, u NS u osamdeset posto pekara misevi su domaca zivotinja i o cemu ti pricas bre i kome
  • nensi

    19.05.2019 15:23
    tuga
    Nekad je hleb mirisao. Mogao si ga jesti bez icega. Sad je sve srozano i pekari gledaju kako da se obogate. Higijena je na nuli. Treba da imaju svi rukavice i kape na glavi. Ne da znoj sa cela brisu rukavom. Zalosno, nigde kontroli i normativa. Tako nam i treba. Cuti i gutaj.
  • Caca

    19.05.2019 08:49
    Nebuloza
    Cesto umesim hleb sama i prosto znam razliku kakav je od koje vrste brasna, u kom razmeru. Kod nas nema ni integralnog ni kukuruznog hleba, svi su samo obojeni. Ko je sam mesio zna razliku u teksturi, ukusu, dugotrajnosti svezine. Isto kao kad na pijaci kupis 'koziji' sir pa dodjes kuci i vidis da je ili cisto kravlji ili mesan od kravljeg i kozijeg mleka. Kao da smo svi pali sa Marsa pa ne znamo razliku. Inspektor sam kaze da su analize skupe pa ih provere na licu mesta-kako, odokativnom metodom!? Bravo za fulanje inspekcije. Sa druge strane, ko god je u bilo kakvom privatnom biznisu zna da inspektori imaju tarifu. Platis pa se klatis.
  • Marko

    19.05.2019 07:55
    Osnova zdravlja
    Hleb mleko i voda moraju imati kontrolu 24h x 365dana u godini ako zelimo zdravu naciju i ako drzava vodi racuna o zdravlju naroda. Povremene akcije kontrole nista ne resavaju. Kontrole mesa i preradjevina misli da ni ne postoje osim privatnih namestenih kontrola. Losom kontrolom smo sve bolesniji a politika upire prst u NATO, da opere sebe i svoju odgovornost. Kada je neka inspekcija ili inspektor kaznjen, sto ne obavlja posao ili lazira izvestaj?
  • Zoran

    19.05.2019 07:31
    Ko moze neka kupi mini pekaru u kojoj uradite hleb po vasem ukusu .
  • RVosha

    19.05.2019 07:23
    Smrdija
    Kakva drzava takve i pekare .
  • Čučuk Stana

    19.05.2019 07:02
    Mesim sama
    @Konacno reakcija
    Taaj seceni je upravo najgori, ono sto se ne proda prepakuje se i ponovo prodaje, pogledaj da li su sve šnite jednake boje, ima li mozda malo gorkih....a tek rok trajanja na tom klipu ...meni je taj hleb uzasan
  • Xemicar

    19.05.2019 07:01
    Analiticar
    Kako da ne, brinete o zdravlju gradjana tako sto ste granicu za aflatoksin povecali sa 0,05 na 0,25 mikrograma po litru.
  • Mile

    19.05.2019 06:07
    Smrdi lebac
    Znate da nesto nije u redu kada pomirisite lebac ODOZDO i kome dno izgleda kao smirgla. Prosto smdi, a posle par sati ako ga ne izvadite iz kese to zasmrdi citavu kuhinju bas kad treba da rucam. A ako prenoci to nece ni svinje jesti!
  • Zitnica hleba nema

    19.05.2019 01:44
    otkako je zatvoren Hleb svi smo postali alergicni na hleb.Dakle gospodo ne koristimo vise hleb jer nam ne bude dobro pa vi mislite sta ste radili.Uskoro ne treba da gajite zito.
  • Petar

    18.05.2019 23:29
    K
    Ovo nema veze sa pameću. Kontrole proizvoda i poslovanja imaju samo jednu svrhu...otmi pare onom koji radi i stavi u moj džep neradnički.
  • /

    18.05.2019 23:13
    +
    Hajde ovo u Novom Sadu da se sprovede, pa jedno 30 pekara bi bilo zatvoreno momentalno. Nekvalitetan hleb i peciva sa "sirom", parizerom i bljutavim kečapom. Hleb odavno već nema strukturu ni ukus. To se dešava zbog toga što koriste nekvalitetnu pšenicu (koja daje velike prinose) koja uopšte nije namenjena za pravljenje hleba na prvom mestu već se koristi u drugim granama industrije. Cena iole kvalitetnog hleba bi morala da bude 80-100 dinara. Tužno je što narod zavisi od hleba jer je najjeftiniji i jede ovu nekvalitetnu lebaru svaki dan jer lako napuni želudac. Tuga.
  • Konačno reakcija

    18.05.2019 22:47
    Sasvim tačno!
    Tačno je. Hleb kod pekara je katastrofalan i to je jedina reč za njih.

    Kupuju jeftino brašno, nabavljeno ko zna od koga i verovatno i GMO.

    Mi smo porodično prešli na onaj sečeni hleb, jer se može koristiti više dana,
    i zadovoljava standard ukusa i kvaliteta.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna