Autor: Al Džazira/Milorad Vesić

Info
29.05.2019.
08:18 > 08:27
Jedan od najvažnijih segmenata ekonomije svake zemlje opterećen je parafiskalnim nametima, teško dolazi do novca za investicije, ali beleži sve veći profit.
  • dr Petrović

    29.05.2019 11:06
    NAJVEĆI PORAZ NESPOSOBNIH
    jeste uspeh sposobnih
  • Stanojlo

    29.05.2019 09:53
    Najgore za privatnika je što ga država tretira kao kasicu iz koje se paušalno uzima kada zatreba. A to isto rade i inspektori na terenu. Oni su najveće prepreke sopstvenom radnom narodu.
  • pravi opalim te g...

    29.05.2019 09:53
    Ovi su dobri ucenici od prethodnih. A cak su ih i presisali. Sada cu napisati nesto sto ce se zgranuti aktiviste i botovei. Za vreme njihovog Zloboleskua bio je lud svako ko je radio u drzavnoj firmi jer je bilo isplativije puniti upaljace na pijaci. Posle njih su veliki, primer je marketing, stavili sapu toliko da i mrvice ne mogu proci. Sve male agencije su propale. I jos pride po drzavnim sluzbama kao lopatom poubacivali kojekakve maenadzercice, sefove, pravnike, nova referentska radna mesta... Ovi su nastavili. Jesu, svi su isti za nas normalne. Ostali su poltroni, grebatore i lopovi, ups, clanovi. Da podsetim da su se i onda zatvarale firme zbog kile gvozdja, sekli prsti... Istina boli ali je tako. Ah da,bivsi veliki demokrata je AVAV-ov savetnik. Bez te odavde jer samo ista banda menja mesta naizmence vec 30 godina.
  • E

    29.05.2019 09:44
    E
    Nikad neću preboleti što sam pre 20 godina kaovlasnik malog preduzeća osuđena na godinu dana uslovnog zatvora za tadašnjih 10eura tj. 600dinara protiv pravno stečene dobiti!!!!
  • Sava FR

    29.05.2019 09:15
    Nepotizam,korupcija,pljacka
    Komsija DDD majstor ono za bubasvabe,mrave,stenice,moljce,ose,pacove covek diplomirani sanitarni inzenjer u Novom Sadu,prethodnih par godina preselio se u Beogradu zbog obima posla,svakog meseca imao preko 300-400 intervencija/Klijenata,registrovana firma,licence obnavlja svake godine,zdravstveni pregledi.Kaze covek"Cim posaljem zahtev za povracaj PDV-a dobijem poziv sedam inspektora da dodjem kod njih u kancelariji od finansijskog do sanitarnog...Cim posaljem ponudu za bilo koji drzavni tender opet dobijem pozive istig inspektora da sutradan u 9 sati dodjem kod njih u kancelariji da "oni ne bi dolazili po mene".

    Covek uplacivao redovno staz,doprinose sve na vreme i kaze "I sa dvoje radnika u sezoni ostane mi manje nego kafe kuvarici u drzavnoj firmi".

    Prosecna cena unistavanja krevetnih stenica u uporedjenju cena usluga u Srbiji i Evropi u Novom Sadu je od 2-3 hiljada dinara a radi se celog dana od jutra do mraka sto je jedva 30 eura.

    U Austriji takva vrsta usluge kosta ne manje ispod 500 eura,u Parizu i Amsterdamu 1500 eura.

    Koja je buducnost jedne drzave kada ljude sa znanjem i vestinama tretira po ceni rada jedne kafe kuvarice koja danas skuva pet kafa i usisa usisivacem pola sata kancelariju?Ko ce ostati u Srbiji od bilo kojih majstora,medicinara,naucnika,umetnika i talenata u takvom bolesnom,korumpiranom i nepotistickom uredjenju?

    Evo ga u Parizu sa mnom radi za 3500 eura plate i dobija svaki tender na koji se prijavi nema inspektora nema tatinih i maminih sinova.
  • crvenkapa

    29.05.2019 08:59
    Male firme sa jednim prijavljenim ili čak bez zaposlenih mogu da ostvaruju višemilionske zarade u evrima na godišnjem nivou ako su im klijenti javna preduzeća i državne firme. Često se desi da se takva preduzeća osnivaju neposredno pre započinjanja velikih državnih poslova i već posle nekoliko meseci rada imaju na računima milione evra prelivenih iz budžeta. U normalnom svetu tako nešto ne može da se desi ali ovo nije normalna zemlja.
  • Bora

    29.05.2019 08:54
    Jedna od najvažnijih stvari koju treba uraditi je stvoriti uslove da mala i srednja preduzeća rade što bolje i da ih je što više. Dovoljno je pogledati kako se to radi u Austriji. Ovi veliki strani privilegovani su nešto najgore što se Srbiji moglo desiti. Kao da smo u Africi.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna