Autor: Politika

Info
12.06.2019.
09:47 > 13:14
Uprkos zabrani prilaska koja mu je bila izrečena, D.J. (25) je preksinoć na Novom Beogradu prišao svojoj supruzi i pucao joj u grudi i rame, nakon čega je pucao sebi u glavu.
  • Jadno dete

    20.11.2021 19:44
    Majka zlostavljacica
    Meni se desilo to da je "moja majka"koja je prijavljena na istoj adresi kao I ja Ali ne zivi u toj kuci nego zivi sa mojim ocuhom na drugoj adresi.Juce dosla u kuci mojih babe I dede koji nazalost nisu vise sa nama I maltretirala me do iznemoglosti samo zato sto joj nisam dozvolila da dovede "Prijatelja" pored mog ucuha... I na kraju je ona ispala zrtva a ja sam dobila zabranu prilaska na adresu gde zivim I gde sam prijavljena ....Da li u ovoj drzavi postoji negde zastita mladih I kome treba da se obratim jer trenutno spavam u autu bez icega... Hvala puno
  • Inspektor Višekruna

    13.06.2019 10:58
    @Nebojša
    Hitna mera se ne primenjuje odmah?
    Krivi su oni koji primenjuju zakon, a ne oni koji su ga doneli?
  • Nebojsa

    12.06.2019 20:13
    Uzalud
    Uzalud zakoni uzalud sve ako nema kontrolne i kaznene funkcije samim tim.
    Resenje je prosto i o njemu sam pisao prvi i godinama.
    Nasilnik mora imati nanogicu a zrtva token koji bi registrovao prilazak zrtvi na manje od 200m. Sistem za pracenje bi alarmirao u nekom centru za monitoring i policija bi odmah intervenisala. 100 m je malo i nema pomoci za zrtvu i tesko da moze da se skloni.
    Isto tako kidanje nanogice bi bilo alarmirano a danas ni to se ne prati nego im pobegne ako zeli.
    Da ne pisem ponovo o tome da kada se izda privremena mera prilaska da ako se zali da ne pise u resenju da zalba ne odlaze izvrsenje i da je ono odmah pravnosnazno.
    Centar za socijalni rad u Novom Sadu je katastrofa i spor i navodio sam primere. A onda kao svi u cudu zasto toliko zrtava. E zbog ovoga sto sam naveo je broj zrtava toliki.
  • Inspektor Višekruna

    12.06.2019 16:44
    Možda?
    "Postoji i treći tip muškaraca. To su oni sa nekom patologijom koje ova mera, možda, i provocira"
    Možda?
    A možda i oni nasilnici koje ova mera uplaši imaju neku patologiju?
  • nasilje bez zaštite

    12.06.2019 15:01
    Ne znam kako se vrši kontrola zabrane nasilniku da prilazi žrtvi ali znam da je to rešenje preuteto iz uređenih pravnih sistema pa je potrebno i to preuzeti.
  • milija

    12.06.2019 14:37
    da li je moguce
    Da li je moguce da su se sada setili kada je eskaliralo- "a ko kontroliše".
    meni kao laiku u nekoj privatnoj diskusiji je prvo pitanje bilo: "Šta znaci zabrana prilaska i kako se to nadgleda? Svi slegli ramenima i niko ne zna odgovor.
    Da li je moguce da se strucnjaci nisu zapitali i razradili ovaj ozbiljni problem. Tuzno i porazno.
  • Deks

    12.06.2019 14:00
    Mera "zabrane prilaska" ničemu ne služi i ne može zaštititi žrtve nasilja. Ukoliko je neko nasilnik i preti svojoj bivšoj partnerki ugrožavanjem života nje i njene porodice tada je to neuračunljiva osoba i trebalo bi da bude na posmatranju u mentalnoj instituciji zatvorenog tipa. To je jedino rešenje da se efikasno zaštite žrtve nasilja.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna