Autor: Radio slobodna Evropa, RTS

Info
16.06.2019.
07:15
Unapređenje srpsko-hrvatskih odnosa važno je za razumevanje i saradnju dva naroda, ocena je Tomislava Žigmanova i Milorada Pupovca.
  • Veverac

    16.06.2019 17:38
    Kako da ne!
    U Hrvatskoj sam bio poslednji put davne 1989. godine. Odlazim u susedne zemlje (Mađarska, Rumunija, Bugarska), ali bivšu "braću" ne želim da posećujem. Kroz Makedoniju prođem samo zato što moram (na putu ka Grčkoj). U najkraćem - draga bivša (hrvatska, crnogorska, makedonska, bošnjačka i slovenačka) "braćo" - daleko vam lepa kuća...
  • NS65

    16.06.2019 16:01
    Istra * Dalmacija
    @ Đura
    Otiđi u Dalmaciju i pokušaj da se ponašaš tako. Istrijani su druga planeta od ostatka Hrvatske a, Boga mi i od nas.
  • X

    16.06.2019 11:35
    X
    Gade mi se ovi koji odu u Istru i onda kao nista im se ruzno nije desilo. Normalno da nije, i najverovatnije da nece. Sto ne odete malo u druga mesta, npr u mesta Dalmacije, pa malo u Karlovac, Gospic itd i tamo trazite hleb. Znam pouzdano da oni koji odu tamo iskljucivo radi letovanja budu manji od makova zrna, a kad se vrate pisu hvalospeve. Da budem jasan, ne treba tamo srbovati i provocirati, ali tamo nije mesto Srbima i gotovo. Oni koji vas lepo docekaju to je samo radi vasih para koji cete zdusno tamo ostaviti. Ja sam Srbin iz Hr i znam kako se odnose prema nama kada odemo da ostvarimo nasa prava u Hr, a vi ste samo nepozeljni turisti koji ce vas kao lepo primiti,a sto vam misle i zele da ne pricam...
  • Trn u oku svom

    16.06.2019 09:40
    @Novosađanin 16.06.2019 • 09:10
    "Otici u Hrvatsku na more je kao lutrija mozda dobijes batina a mozda i ne ! "

    isto je i obrnuto .
    paljenje hrvatskih automobila na prvenstvu u rukometu u novom sadu , zabijanje sekire u sofersajbnu takodjer na prvenstvu, razbijeni prozori na hrvatskom busu (kod hotela Putnik pre dve godine ) ...
  • Novosađanin

    16.06.2019 09:10
    Lutrija
    Otici u Hrvatsku na more je kao lutrija mozda dobijes batina a mozda i ne ! Neka hvala, sve moze biti super do jednom a onda trauma za citav zivot. Uvek pred sezonu se sete da sire bratstvo i jedinstvo. Neka hvala!
  • Dragoljub

    16.06.2019 08:38
    Letujem u Porecu godinama , nikakav problem nikada nisam imao upravo suprotno
  • Djura

    16.06.2019 08:21
    Meni je OK
    Idem poslednjih godina u Rovinj i veoma sam lepo primljen u prodavnicama, na pijaci, kafićima, svuda. Govorim hleb, hiljadu, mleko i uvek dobijem šta sam tražio, nikada niko nije zamerio. Malo glasnije govorim, na dedu, i žena me nekad utišava zbog lepog vaspitanja ali sam siguran da svi u okolini čuju odakle sem i nikada nikakvog problema. I ićiću opet ove godine. Putevi su ekstra ali je putarina užasna. Neverovatno čisto i uredno, plaže, ulice, zgrade blistaju. Slično u Poreču, Rabcu i Umagu. Za druge delove ne garantujem, ne znam, ali ovoje moje iskustvo iz tih delova Istre. Policija veoma ljubazna, više puta sam stao da nešto pitam i nije bilo vanredne kontrole, naprotiv veoma korisni saveti, recimo, moraš imati vatrogasni aparat u opremi (pre par godina, možda se menjalo). Mana: jako je skupo, osim u prodavnicama na akcijama tako da bih sebe sada svrstao u paradajz turiste.
  • Sdragan

    16.06.2019 08:03
    More, more...
    Hrvatima u Srbiji svaka cast...Ali da bi me Hrvatska drzava ubedila da dodjem na njihovu obalu, strepim sta cu kome da kazem? kojim naglaskom? Skrivam tablice na autu? Neka hvala, nema tog osmeha i poziva nekog politicara da me ubedi da ce sve biti ok...to nije odmor. U Grckoj i Turskoj se osecam kao covek. Prema tome, izbor je jasan!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna