Autor: Beta, N1, Tanjug

Info
18.06.2019.
21:23 > 21:54
Ministar prosvete Mladen Šarčević rekao je za RTS da je "svojim šefovima ponudio ostavku na tu funkciju" posle afere sa objavljivanjem testova za polaganje male mature.
  • Cole

    20.06.2019 10:01
    Šta reče
    Pa njemu na čelu ( kao što on reče za ono dete ) piše: NE MOŽETE MI NIŠTA. ni meni ni ostalim ministrima prepisivačima. Mi smo svi iznad vas i iznad države. Nas je svaki četvrti u ovoj državi birao i zato ostala trojica kuši marš u kućicu.
  • @Мунгос

    19.06.2019 19:44
    Boli ga... da bilo kome da ostavku. Vidis da je covek bahat!
  • Titikaka

    19.06.2019 08:26
    kao nije moglo :0
    Jedno radno telo u ZATVORENOJ društvenoj mreži ( poput fejsa, tvitera, vibera...: samo pozvani oristupe grupi) medjusobno uskladi pitanja

    u trenutku polaganja jednim klikom se pošalju testovi na emajl.

    svaka škola ima šifru

    postave se štampači ( daleko jeftinije od kombija, obezbedjenja, transporta, stampanja u zavodu za izradu novcanica...) u školi i za 30 minuta sva deca u svim školama fobiju test sa odštampanim vremenom štampanja i šifrom škole i logom-zaglavljem radne grupe i ministarstva

    Rešen problem!

    Kao ja sam se prvi setio, pametan sam?
    Ne, ovo je svetski princip. Kod nas profitira od ove nakazne pljačke, samo onaj koji drži u rukama sistem.
    Šta mislite ko je to?
    Ko se ugradjuje u prevoze, agencije, goriva, tendere...prodaju starog papira...?
    Odakle smrdi riba?
    DOK DECA i SVI vezani za decu GORKO PATE jer glasaju za smrdljivu riblju glavu ?




  • Мунгос

    19.06.2019 08:22
    Све ове киксеве, све ово наше незадовољство, министар би могао да реши једним потезом:
    Да укине ово бесмислено полагање мале матуре и оцењивање деце која су из тих предмета већ раније оцењена.
    И тако укине један елемент који унапређује корупциону климу.
  • VIKTOR

    19.06.2019 08:17
    A knjižice
    Usput, a šta je s knjižicama? Osam godina se beleže ocene iz svih predmeta i šta biva?
    Još nešto: postoji i diploma "Vukovac" i šta i čemu? Ni na jednom konkursu kao uslov za posao se ne traži i ova diploma.
    Da podsetimo ministra da je na čelu ministarstva koje se bavi prosvetom i gde se,između ostalog, uči i o časti i poštenju, pa eto prilike da da časno - ostavku.
  • Fotelja je udobna

    19.06.2019 08:07
    Koverta debela
    "da je "svojim šefovima ponudio ostavku na tu funkciju"


    a da li bi mozda sam sebi ponudio ostavku ?
  • Јецка

    19.06.2019 07:33
    Подршка деци
    Министра треба најурити, а не да он подноси оставку. Ђаци и треба да бојкотују полагање испита! Знао је он све, само се прави наиван ко француска собарица. Њега треба на полицијску обраду, има да пропева ко славуј. ПОДРШКА ДЕЦИ!
  • Salamander

    19.06.2019 07:13
    "veoma sposobni" ministri
    Udomili se u partije, jedan drugom dtže ledja, što dotaknu - raspada se, raščačkavaju razne mehanizme, za koje ni ne znaju kako rade,
    Posle ne znaju ni da vrate kako je bilo.
    Što jedna vudala rastavi, sto pametnih ne sastavi.
  • Cemu

    19.06.2019 07:11
    Frka
    Nasa prosveta je odavno na nivou DAJ POLA KILE SA VISOKOM SS I JEDAN DOKTORAT...prva tezga levo...vidi se i cena...
  • Yoda

    19.06.2019 02:36
    Njihovi mozgovi funkcionisu na principu Shefova. Sta dalje reci...
  • Ovaj covek

    19.06.2019 00:42
    Sam sebe zakopao
    "uradili su ogroman posao za državu. Samo što to nikoga ne interesuje"

    Ovo je politicki gaf: zasto se ministarstvo bavi stvarima koje nikog neinteresuju? Jel on to stvarno priznao?
  • maliVUK

    19.06.2019 00:27
    Deci treba što pre omogućiti da polažu te testove i da idu na zasluženi raspust. E,a sad,žene,koje su "ukrale" test,treba poslati na dugogodišnj kazne zatvora,bez mogućnosti žalbe,novčane ili bilo kakve naknade,a pogotovo da ne dobiju nanogice. To bi bilo u redu prema svima,a pogotovo za one koji bi se drznuli da tako nešto urade ubuduće.
  • OSTAVKA

    19.06.2019 00:20
    Haski tribunal je za nesto drugo.Mi pricamo o testovima u Srbiji.Ne zbunjujte se.Greske postoje i svako gresi.Pozicija Vam ne dozvoljava da na osnovnim stvarima gresite.Ako ste se prihvatili funkcije izraz:procureo,provaljen je za pijacu.Kaze se :neko je uzeo testove i prodao nekome.Sami ste rekli da je prodat test iz matematike.A,deca su imala i test iz srpskog i kombinovani test.Zato nece da ga rade,jer imaju drustvene mreze i podelili su ga,uradili su ga.Bune se zato sto su ucili,a neki djaci nisu ucili nego su platili za test.Tako se vara.
    Organizacija Vam je 0 i izjave da pitate šefa su smešne i time još i pretite.70000 dece su prevarena.I oni koji su ucili i koji nisu.Prevareni su svi oni.Deca hoce da idu u skolu i da se obrazuju.
  • Dzo

    19.06.2019 00:17
    Kako lupeta i spinuje ovaj ministar. Pa naravno skinuti odgovornost i preneti na neke sitne sluzbenike i cao.
  • maliVUK

    19.06.2019 00:06
    Ma,možete svi da pričate šta hoćete,ali deci niko da pomogne,da urade testove i odu mirno na raspust. Kakav Šarčević,kakva ostavka?! Pa doćiće drugi,možda i gori. Nego,te žene,što su ukrale test,treba tako kazniti,da im ne padne na pamet,da u životu ni recept za kolače ne prepišu. Jedna desetogodišnja kazna zatvora,bez mogućnosti žalbe ili novčane naknade. Izbaciti i mogućnost nanogice.
  • Malo istine

    19.06.2019 00:02
    Blam
    Test znanja, ako se to moze tako nazvati... Od jednog pisljivog testa koji bi trebalo da bude samo ocena koja bi usla u prosek, a ne da nosi 40%, jer ipak prosek cine i drugi predmeti, kod nas je opsadno stanje. Bezbednosne mere kao da se prevozi nuklearni otpad, a ne testovi za osnovce. I na kraju sav cirkus padne u vodu i testovi se objave. Ovu drzavu treba da je sramota sta radi obicnoj deci.
    Gomilo neposobnjakovica. Nije ni cudo sto nam drzavu cerupa kako ko hoce. Obicne testove za OSNOVCE niste sposobni da sacuvate.
  • .

    18.06.2019 23:54
    Kultura i obrazovanje
    Ovo je teška sramota za celu Srbiju!
    Naravno da postoji "komandna odgovornost" ali izgleda da ne postoji zrno morala "ministra" prema svoj deci i koja treba da polažu testove njihovim roditeljima!
    On priznaje samo sud svoje partije.
    Čitava jedna generacija je na direktan način videla kako funkcioniše ovaj pokvareni koruptivni sistem!
    Ovo će dobro da zapamte i niko ih neće sutra zadržati više ovde.
    To si učinio pokvarena i primitivna prostačino.
  • Tokmak

    18.06.2019 22:56
    Do sada se ovaj minister nije mnogo mešao u sređivanje visokog školstva. Verovatno zato što je u tu oblast slabo upućen. Međutim po svemu što radi I u ovom segmantu školstva uskoro će doći do još većih problema nego što su ovi sada. Naime, ukida prijemne ispite na fakultetima, te će se rangiranje za prijem na fakultete vršiti na osnovu uspeha na srednjoškolskoj maturi. Kladim se da će sva prva mesta na rang listama zauzeti đaci iz privatnih škola, za koje se ovaj minister izuzetno bori iz ličnih interesa, I škola iz onih sredina u kojima su roditrlji I profesori usko povezani rođačkim, prijateljskim I komšijskim vezama. Nema veze što će testovi svuda biti isti, nadzor I kontrola sprovođenja ispita sigurno neće biti isti. Znanje će biti najmanje presudno za upis na željeni fakultet. Opšte je poznato da u nekim sredinama ima ogroman broj ‚‚vukovaca‚‚ koji se na prijemnim ispitima ne uspeju dokazati.
  • Ns

    18.06.2019 22:47
    Ista stvar bila pre par godina kada su optuzili onu zenu za kradju testova.... i sta je posle bilo?
  • schwarz

    18.06.2019 22:45
    iskren
    jadnici sa malim slovom...
  • dijasporac

    18.06.2019 22:29
    Jel nelko ocekuje da ce miinistar dati ostavku? Milsim onda je taj naivan kao ona francuska sobarica zbog koje je nastao taj izraz, nece on nikad dati ostavku ako mu shef to ne naredi.

    Ali malo razmisljanje o sistemu i moralu koji vlada u Srbiji, prepisivanje u skoli, na fakultetu, na nekim drugim testiranjima je tako normalna i opste rasirena pojava, ljudi se od malena uce da varaju i sistem i svoje kolege. Hajde sto varaju ali ako ga neko pokusa prijaviti onda je taj uzbunjivac seka persa, izdajica koga treba bojkovati i cak prebiti vaspitno.
    U nekim normalnim drzavama se takav prevarant koji prepisuje automatski prijavljuje i snosi posledice zbog svoje prevare. I to je jedna sitna ali ukazujuca razlika izmedju Srbije i normalne drzave.
  • avav koalicija

    18.06.2019 22:24
    Nije ovo Haški tribunal a nije ni kafana da on nešto nudi. Da ima imalo morala podneo bi neopozivu ostavku a ne da skreće temu na drugu stranu. Kako je moguće da ministar ode iz zemlje kada se polaže matura. Nije matura zakazana danas za sutra pa da se nije pripremio. Ne stiže da radi svoj posao od toliko privatnih kombinacija u svojim školama. Dokle više niko ni za sta ne odgovara. Videli od gazde pa i oni skreću priču na drugu stranu. Sramota.
  • NIA

    18.06.2019 22:18
    Veoma tezak covek. Bahat, drcan, bez obraza, casti..... Daje los primer bas deci, djacima. Nasa mladost je na raskrsnici dobrog i loseg. Trudimo se da ih naucimo mnogo cemu sto se u skoli ne uci da bi postali posteni ljudi. U vihoru droge, rijalitija, prostitucije, kjriminala, ibistava i samoubistava jos nam ministar prosvete drzi pridiku. Ma ne samo da padne on i njegovo ministarstvo vec treba da padne vlada. Najgora vlada do sada.
  • Nenad

    18.06.2019 22:04
    Da li je ovo realno?
    Deca su u strašnom stresu, roditelji takodje, 300 evra u proseku za pripreme, a onda jutros ovo... Reči su suvišne, ostaje bes,, tuga i pitanje DOKLE ĆEMO OVO TRPETI, BRE? Poništiti prijemni. SRAMOTA!
  • Foti_Fajv

    18.06.2019 21:48
    Vec vidim sutrasnju konferenciju za novinare gde vice "NE DAM SARCEVICA"
  • Gojko CYCA

    18.06.2019 21:38
    Ministre bekrijo, a kada treba napakovati grehe direktorima škola onda jeste komandna odgovornost? Pročitali smo tvoje fazone a istini za volju i nisu ti baš dubokoumni.
  • Filip

    18.06.2019 21:36
    Kao i uvek, niko nije kriv, niko neće podneti ostavku, ne znam zasto uopšte očekujete to pobogu???!!! Kao da ne znate gde živimo. Jutka može da napastuje, pa ne mogu da ga osude, jedva su ga naterali ostavku da podnese... Uhlebili se svi, ne mogu se silom skinuti, a ne milom
  • Образ

    18.06.2019 21:35
    Сећам се
    Пре више година, председник британске владе поднео је оставку зато што је његов министар саобраћаја усликан у зору, у таксију, са дамом сумњивог морала... И - пала влада! Јасно ми је да Шарчевић није, директно, крив, али просто је ред и питање је части да се оставка поднесе... Ја бих то учинио, уздигнуте главе... Овако... само потврђује мишљење да његова партија веома кубури са, каквим-таквим, кадровима...
  • Jacovitti

    18.06.2019 21:34
    Pa da. Što bi on bio odgovoran za ono šta rade njemu potčinjeni? Briga njega... Sve dok mu u partiju ne diraju. Il' NJV Vođu! A sitna boranija, narod i osnovci? Ajde bre-bre, i-bre, o-bre, a-bre, u-bre...
  • Мунгос

    18.06.2019 21:32
    Летео би ти из владе колико сутра, али си још у милости код Комесаријата за образовање у ЕУ. (EDUC)
    А Заштитник грађана ће покренути контролу министарства. Мали Ђокица изгубио компас.
  • Cubi

    18.06.2019 21:20
    Naravno da nema odgovornosti pa gde ste to u Srbiji videli?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna