Autor: Beta

Info
18.07.2019.
14:42
Peticija više hiljada studenata koji traže da im se dozvoli da fakultete završe po starom planu i programu, stigla je u Skupštinu Srbije, rekao je za agenciju Beta zamenik predsednika Odbora za obrazovanje, nauku, tehnološki razvoj i informatičko društvo Ljubomir Stojmirović.
  • Mirjana

    19.07.2019 06:51
    Preterano..
    Obnavljanje upisa i obnavljanje ali godinamaaa, zaista je bilo ustupaka i produžavanja rokova od strane nadležnih.. Ok.. ako stariji studenti žele nastavak, nastavljaju po novom programu, niko im ne brani. Investicija u znanje nikada nije zakasnila ali poštovati trenutno važeće programe..
  • ex stari student

    18.07.2019 23:30
    Hvala medijima koji su korektni i koriste izraz "stari student".
  • ns

    18.07.2019 22:21
    ko je hte zavrsio
    I ovo je vec smejurija od studiranja. Ko je hteo vec zavrsio a ovi i ne moraju ili nek rade po sada vazecem zakonu i planu i programu. Nikakvihbustupaka vise ne treba dati niti.produzavati rokove...
  • aloooo

    18.07.2019 15:38
    pucanj u prazno
    Treba ukinuti bolonjsko studiranje jer s obzirom na nivo nepotizma i nestručnosti nikad nije ni mogao da se primeni u potpunosti. Sećam se reči jednog od svojih profesora (koji je kasnije poprimao užu i širu rodbinu) da će se na taj način ubrzati dobijanje doktorskih diploma. S obzirom da se radno mesto dobija po porodičnoj pripadnosti a ne na osnovu doktoriranja i sl., sasvim je dovoljan bio i stari sistem, samo onda ne bi znali kako da opravdaju pare koje kradu iz nekih pristupnih fondova u ime nekih "naučnih" projekata, koji su u 90% slučajeva fiktivni, a na osnovu kojih izdaju plate svojim potrčcima(čitaj asistentima), koje nemaju nameru da zaposle, a ne znaju kako drugačije da ih drže uz sebe.
  • B

    18.07.2019 15:04
    I vi ste mi neki studenti... Toma, Mali, Neša itd. su završili svemirskom brzinom, što se malo na njih ne ugledate!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna