Autor: Insajder, Novosti

Info
24.07.2019.
08:23 > 10:55
Ministarstvo za rad tvrdi da nijedna porodilja nije oštećena novim Zakonom o finansijskoj podršci porodici koji se primenjuje od 1. jula 2018. godine.
  • Jelena

    07.11.2019 14:43
    Sramota da ne moze veca biti
    Jos na sve ovo ,trudnica ( znaci 9.mesec trudnoce ako i stigne pre porodjaja ) mora sama da podnosi zahtev za ostarivanje naknade za vreme porodiljskog pa jos i ceka resenje 2 -3 meseca. Dakle ovo je takva sramota da nema dalje,ogorcena sam ovom drzavom, roditi dete u ovoj zemlji se kaznjava na ovakav nacin. A sta da radimo sa kreditima u ova 2 mesec dok cekamo cenjeno resenje ,odakle da namirimo rate za kredite koje smo podigli da bi toj deci obezbedili koliko toliko pristojan dolazak na ovaj usrani svet.
  • Sara87

    28.09.2019 08:53
    Sramota
    Sta je sa trudnicama koje imaju rizične trudnoće. Radim nekoliko godina za poslodavca dobijam korektnu platu, u blizanackoj sam trudnoći i mogu da biram da li cu da radim na štetu svoje trudnoće ili ću posle porođaja imati mizeriju za dve bebe. Osećam se kao da mi je oteto pravo da brinem kako treba o svojoj deci. Zašto se polazi od toga da se ženama mogu skresati primanja i da će neko drugi finansiski da brine o njima i deci. U mom slučaju ja donosim većinu prihoda za porodicu. Sta ce biti sa mojom porodicom 12 meseci od kako se porodim. Uskraćeno nam je pravo da se oslanjamo na svoja primanja. To se ne može nazvati naknadnom 100% zna se šta je naknada 100%
  • Ja

    23.09.2019 16:21
    ?????
    A zašto kasni plata porodiljama?Ja imam i kredit i rste i kako da ih platim kad nedobijam platu??????Pet godina unazad ja sam primala platu redovno i sad sipak
  • Nana

    30.07.2019 15:38
    Buduća baka
    Svaka trudnica bez obzira da li je radila mesec dana ili godinu ili 5 dana treba da ima pravo na porodiljsko bolovanje.Zar se stalno ne priča o beloj kugi a ovamo zakidate tamo gde treba da se da oberučke ako želimo veći natalitet. Šta ima preče od rađanje dece u ovoj zemlji i šta će Vam novi putevi škole vrtići i sta sve još ako dece ne bude. Danas je luksuz planirati dete. Evo još mi se ćerka nije ni porodila a već smo familijarno svi istrošili budžete kako bi smo tom malom stvorenju obezbedili sve ono što mu je potrebno kada se rodi. Strašno je sve skupo a još strašnije je što je oprema za bebu skuplja u Srbiji nego u razvijenijim zemljama u okruženju. Angažovali smo sve moguće veze i prijatelje iz Nemačke ,Austrije kako bi nam dostavili recimo kolica ili posteljinice jer su i 3 puta jeftinije tamo. Ova organizacija Mame su zakon treba da se angažuje da sve trudne žene bez obzira na radnu prošlost i mesece rada dobiju porodiljsko jer to je jedino ispravno.
  • Mama

    26.07.2019 01:05
    Pitanje
    A šta sa nama koje smo sada porodilje - koje smo po ovom nakaradnom - ni starom a ni budućem izmenjenom zakonu ostale bez dobrog dela plate? Ma kome ja uopšte da postavim ovo pitanje koje meni svakog dana postave bebine oči iz polovnog kreveca u podstanarskom stanu...
  • milicica

    24.07.2019 15:46
    izgleda
    Da ostecene porodilje sirote citaju pogresan zakon zato im isplatite ukinuto i znace koji je pravi
  • Cubi

    24.07.2019 12:24
    Drzava se bori protiv mafijaske organizacije poznate kao Buduce majke mafijasice, pa ovo je za Njuz net..
  • Bivsa trudnica

    24.07.2019 11:45
    Kad su trudnice redovno i bez pardona varale drzavu, to je bilo ok. A kad je drzava rekla dosta, sad ne valja. Sve koje su po starom imale primanja, a bile prijavljene mesec dana pre trudnoce kod babe, dede, prijatelja i sl, su krive za ovo sad. Da se razumemo, ovom zakonu svasta fali i treba ga doraditi, ali da nije bilo malverzacija ne bi ni stigle dovde. Nisam clan SNS-a, ovu Djukicku bih proterala iz zemlje i oduzela joj svu imovinu, ali neki red se mora znati
  • narod

    24.07.2019 11:28
    nema para u budžetu
    pa zar nismo u zlatnoj eri , zar Srbija nije ekonomsko čudo , kako to misle nema para u budžetu ?! : )
  • Mirkec

    24.07.2019 09:21
    Rešenje za trudnice
    Ponovo prevara trudnica! Samo se nešto masti, vara pa ako hoćete da imate natalitet uzmite i prepišite Švedski model i rešili ste problem. A ovako i dalje varate trudnice.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna