Autor: Brainz TV

Info
03.08.2019.
17:18
Tim Elektrotehničkog fakulteta Univerziteta u Beogradu pobedio je na međunarodnom studentskom takmičenju IFEC održanom u Medisonu u SAD, a električni bicikl, koji su projektovali srpski studenti izabran je za najbolji.
  • dragan perković

    04.08.2019 06:00
    A
    Onomad neko naše vino bilo naj bolje u svetu na samu u Madridu.A kad je pronađeno da se nagrada može kupiti u reklamne svrhe noko ni vest da objavi.Najbolji na svetu za električni bicikl su Kinezi.A i sam smisao bicikla je da ga sam pokrećeš a ne motor.Pre bi kupio motor nego bicikl sq motorom.
  • Dejan

    03.08.2019 22:46
    Dil
    Sta to vredi kad ce preko ovog znanja i kvaliteta da uvezu nekolio kontajnera kineskog jeftinog djubreta !
  • Zabrinut?

    03.08.2019 20:21
    SPREČIMO TO ZLO!
    Čestitam pametnim i sposobnim studentima iz ovog projekta!

    No, jasno je da se ovi električni trotineti moraju pod hitno ZABRANITI.
    Treba hapsiti sve koji uvoze, unose ili koriste ovu opasnost!
    Jer, ugrožavaju ne samo našu državu, već i sve napredne države iz svetskog spektra demokratije...

    Kako to oni rade:
    - Ti drski pojedinici, usuđuju se da se samostalno kreću!
    - Uz pomoć svoje struje ( ili, ne daj Bože firmine) ostvaruju potpuno nekontrolisano i nenaplaćeno kretanje unutar grada, a uskoro, ne sprečimo li to zlo, kretaće se i po međugradskim naseljima do grada - biciklističkim stazama.
    - Ugrožavaju rad GSP-a!
    - Ne plaćaju parking nikome! Uopšte ne razmišljaju i ne brinu o tome!
    Dakle, ugrožavaju nam Parking servise. Ne možeš im uzeti nijedan dinar, ni SMS-om ni emailom!
    - Oni to, zamislite sklope, a mnogi imaju i torbice za sklopljen skuter, koji u proseku teži oko 12kg, a ne Daj Bože ako počnu da ga prave od polimera, težiće i 3kg!
    Dakle, ugrožavaju čitavu jednu sivu industriju krađe biciklova, zatim izrade postolja za biciklove, ključeva za biciklane , nosača i čega sve ne!
    Zaista, velika opasnost!
    Zatim, ugrožavaju svetske korporacije koje se bave naftom!
    A zamislite, pomažu Kinu, koja je inače dovoljno napredna, naročito u izradi jeftinih baterija.
    Pa onda, dosadašni ovejani i dokazani siroti kapitalisti ne mogu da zarade ni dolar na proverenim mahinacijama oko osvajanja i prodaje nafte...
  • Dusan

    03.08.2019 17:54
    Bravo
    Cestitam timu iz Srbije, na postignutom rezultatu i stecenom znanju, koje su iskazali kroz nagradjen rad. Ceo svet traga za naprednom tehnologijom u svrhu racinalnog prevoza. Dok nasi vajni saobracajni strucnjaci ovih dana muku muce kako da ogranice voznju elektricnih trotineta, koji su se pojavili na ulicama gradova. Kada bi ih pustili da rese bezbednost hiper brze zeleznice u svetu tipa Meglev oni bi pribegli ogranicenju brzine na 30km/h, mada su ti vozovi projektovani za brzine preko 500km/h.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna