Autor: Novosti, Tanjug

Info
22.08.2019.
17:33
Nova pravila za autobuse koji prevoze đake neće početi da se primenjuju od 1. septembra ove godine, kao što je najavljivano, već od 1. marta 2020. godine.
  • Prevoznik

    25.10.2019 19:16
    Pitanje
    Ovim poslom se bavim vise od 20god,mnogi zakoni su se menjali i morali smo da ih sledimo ili...naravno da se pridrzavam ali isto i pitam nadlezne gde ste kada gorivo poskupljuje iz godine u godinu a cena prevoza se nemenja?Gomila para i sada ode za licence,vozacke jer boze mili tako je u Evropi pa brzo i mi.Svi autobusi zuti ok ,nije strasno nasi su svi vec zuti od puteva i prasine koji su daleko od evropskih.I jos samo jedno hoce li nam drzava ofarbati ili dati neku pomoc za farbanje autobusa?Hvala .
  • @kokakole

    23.08.2019 09:17
    Odgovaram na "prozivku" vezanu za odelo. Imam ih. Nekoliko. Čak ih ne nosim samo na svadbama i sahranama. Ne pišem iz Srbije trenutno ali to ne umanjuje moju brigu da moje ili vaše dete bude bezbedno na putovanju. Tome će i odelo sa kravatom da doprinese - verovali ili ne.

    Verujem da je rok dat prevoznicima bio razuman i isto tako verujem da nisu ni pomišljali da ga primene. Sankcije zemlje u kojoj boravim bile bi da se oduzme licenca prevozniku ne samo za prevoz dece već za celokupan drumski saobraćaj (možda bi mu dozvolili da negde u brdima tera traktor sa prikolicom). Zabrana bi stupila na snagu sada i odmah. Na stranu što bi morao da plati ekstremno visoku kaznu pri tom.

    Samo u Srbiji može a ne mora. Svako dobro.
  • Pera

    23.08.2019 02:09
    Konacno. Bar malo reda u prevozu dece.
  • Ma nemoj

    22.08.2019 21:44
    Odložili primenu do 01. marta 2020? Imam utisak da ćemo ove autobuse viđati po mitinzima pred izbore?
  • Smetalo

    22.08.2019 20:31
    Sjajno!
    Ne mogu čak ni da naslutim koliki uticaj na bezbednost dece u autobusu će imati kravata vozača.
    A tek tamna odela što će da doprinesu, ima da nam šoferi budu kao ministri! Ili je obrnuto?
  • Kokakole

    22.08.2019 18:34
    Vidi se da u životu nisi kupovao odelo i da ne ide to baš tako. Inače, postoji milijardu majstora koji postavljaju pojaseve, pa ne bi bilo gužve i mogli bi da postignu sve to za nedelju dana. Mi jesmo banana država, ali je sasvim normalno dati nekom razumne rokove. U ovom slučaju je rok za pripremu.
    Za nedelju dana svi treba da imaju klime. Ma nije to frka, dobar majstor postavi koliko hoćeš za jedan dan. Nazoveš ga da dođe kod tebe, a on ti kaže da je zauzet do 7.11.2019. Svi navalili.
    I šta ćeš ti onda? E, prolongirajte, ne mogu stići...
  • Banana drzava

    22.08.2019 18:00
    Jos jedan dokaz da je Srbija kvazidrzava.

    Sta konkretno ne moze da se ispuni do septembra?

    1. Farbanje autobusa -10 dana maksimalno
    2. Odelo za vozaca - isti dan kad udje u prodavnicu
    3, Pojasevi - dobrom majstoru sa pomocnikom dan posla
    4. Tapacirana sedista - a koji autobusi to nemaju???

    Drumska mafija pobedila jos jednom. Do sledeceg izgorelog autobusa. Do sledecih zrtava.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna