Autor: Dnevnik

Info
09.09.2019.
21:28
Osam meseci pošto je Agencija za privredne registre, u skladu sa Zakonom o Centralnoj evidenciji stvarnih vlasnika usvojenim prošle godine, ustanovila Centralnu evidenciju stvarnih vlasnika, još uvek se ne znaju stvarni vlasnici svakog petog privrednog društva.
  • Јое

    10.09.2019 17:23
    Боб и Емет
    Знају се власници. То су браћа Далтон.
  • Realista

    10.09.2019 08:25
    Realnost
    Džaba vode evidencije kada neko ko je vlasnik neke firme prevari građane, uzme pare i proda, ili ugasi tu firmu da bi opet otvorio novu firmu sa kojom opet izvrši prevaru i tako u nedogled. "Legalna" kradja.
    Da se ta evidencija vodi i kontroliše, takav vlasnik ne bi mogao nikada da otvori novu firmu posle prve prevare.
  • Novosađanka

    10.09.2019 07:36
    Ta nemojte kasti
    Možda su vlasnici izgubili lične karte, just saying.
  • miša avokado

    10.09.2019 04:27
    Vlasnik je upisan u APR pri os
    Kakav neviđeno glup registar, zna se vlasnik svake firme, imate sekciju članovi za DOO, i tu je vlasnik upisan.
    Problem pravo činjenica što vam je potreban elektronski sertifikat da bi se upisali. Ako je vlasnik stranac to lice Lično mora da preuzme taj sertifikat. Dakle ako Bill Gates poželi da otvori filijalu u Srbiji i zaposli Srbe kojim čudom, te osnuje firmu, gospodin mora doći na šalter pošte da Lično preuzme svoj elektronski potpis kako bi ispunio ovu svoju izmišljotinu od obaveze i registrovao se kao stvarni vlasnik. Što znači da su svi koji su registrovani kao vlasnici u APR unapred slagali da su vlasnici.
  • Mali Novi Sad

    09.09.2019 23:50
    Kao i obično
    Zbog 1, 2, 5 ili 10% muvatora, svi moraju da dva puta rade istu stvar i da se upisuju, evidentiraju i administriraju... A muvatori i dalje muvaju i sada imaju još jedan papir kojim će mahati da dokazuju da ne muvaju.
    Čemu i kome ovo služi?
    Samo muvatorima!
  • Bili Kid

    09.09.2019 23:08
    Srbija je jedan MAFIJASKI SVINJAC! Uzivajte narode u go*nima koje ste sami odbrali!
  • Djura

    09.09.2019 22:05
    Kako nepoznat?
    Znamo ga svi vrlo dobro, ili dvojicu njih!
  • Strahinja

    09.09.2019 21:41
    Pravi vlasnik firme je drzava
    Pa zar vlasnik firme se ne postaje dokazom licne karte ili pasosa pri preuzimanju resenja o preduzecu ili preduzetnickoj radnji?

    Znaci li to da svi mi imamo lazne licne karte kad registrujemo firme te je stoga ponovo potrebno vaditi novu dva puta jednu te istu originalnu licnu kartu?

    Koja krompir drzava na kubik.Jedva cekam da odem odavde za Berlin ove jeseni.Jedva cekam.Firmu zatvorio jos pre dve godine stizu mi obavestenja da i dalje nije zatvorena da trebam tamburase da dovedem ispred APR-a da bi bila zatvorena.

    Odavde samo bezati.Sto dalje to bolje.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna