Autor: RTS

Info
18.09.2019.
22:48
U predškolskoj ustanovi "Naša radost" u Rači vaspitačica je greškom detetu, umesto vode, dala da popije asepsol, dete je na intenzivnoj nezi i nije životno ugroženo, javio je danas RTS.
  • Nik

    20.09.2019 19:52
    Praktičan savet: sa flašice kupovne vode uvek pocepati etiketu nakon upotrebe originalnog sadržaja. U tom slučaju, ako u flašici ima neke tečnosti, svako će sa oprezom prvo proveriti šta je u flašici, pre nego što krene da pije.
  • Marijana

    19.09.2019 12:21
    Nemojte sa ti ostane samo na!komentarima i osudama javnosti reagujte,kaznite.Ja svoje dete nebih vise odvela u taj vrtic i predala u ruke bahatih nestrucnih i neodgovornih vaspitacica.Nije im opravdanje mala plata,preopterecenist brohem dece licnim frustracijama!One nisu kompetentne ni zivoti je da!cuvaju.Sramota od ove vlasti ,sad se vucic neoglasava?I njegov Vuk ce stasati za!vrtic!ali neee,,,on ce sigurno imati privatnu guvernantu..boli..njega za!sve ovo,.!
  • Neimar

    19.09.2019 07:34
    AM odgovornost
    Asepsol A+ 1000ml

    Svrha upotrebe / Dejstvo:
    Pogodan za opštu i medicinsku primenu - dezinfekciju ruku, instrumenata, radnih površina, podova. Koristi se razblažen vodom i to: 0.2% rastvor za uklanjanje masnoća i organskih nečistoća sa kože i 0.1% rastvor za dezinfekciju ruku.

    Instrukcije za upotrebu:
    Instrumenti se mogu dezinfiikovati u koncentracionom rastvoru (1 - 2min). Rastvor 0.1% se dobija rastvaranjem 20ml asepsola u 980ml vode.

    Sastav:
    100ml rastvora sadrži 5g benzalkonijumhlorida (alkidimetil benzalkonijum hlorid).

    Upozorenje:
    Ne sme se upotrebljavati za ispiranje pleuralne i peritonealne šupljine, kao ni za ispiranje očiju. Instrumente koji su bili u dodiru sa asepsolom pre upotrebe treba isprati sterilnom destilovanom vodom.

    Prema tome , Muslijev rukovodeci kadar snosi punu odgovornost zbog trovanja deteta koje cije zdravlje je naruseno a ishod je mogao da bude letalan.
  • Marijana

    19.09.2019 07:14
    Ostavka vaspitacice,direktora ,zatvaranje vrtica i totalno higijensko ispitivanje stanja u njemu.Moglo je i vise dece popiti i ne samo gutljaj.Totalno neodgovorno i neprofesionalno.Gde!su iznenadne a ne najavljene sanitarne kontrole?Gde je edukacija personala iz higijene ruku o cemu postoje citavi seminari?Kome vi poveravate decu na cuvanje?Strasno,jezivo!horor u svakodnevnom zivotu!!
  • Vladimir

    19.09.2019 06:23
    Kolko hoćeš
    To je tek vaspitačica. U vrtiću deca imaju svako svoju flašicu sa vodom,na kojoj piše ime deteta. Šta će im tek za užinu dati? Vrtić,direktorku,vaspitačicu,spremsčice pozvati na odgovornost.
  • Zaista

    19.09.2019 02:47
    /
    Presipalo se da se nosi kuci. Pa kad toalet papir kradu i sto kaze Cvarkov hemijske na salterima lancima vezujemo. Sta vam je cudno?
  • Marko

    18.09.2019 23:04
    Zemlja debila. Sipati asepsol u takvu flašicu ostaviti etiketu i onda takvu flašicu na stolu. A i vaspitačicu ne razumem dete vam zatraži vode i vi mu tako iz neke flašice koju ste eto ugledali pored date vode? Sve i da je voda. Možda je neko pio već iz nje itd. Žvale, herpes ovo ono... WTF? Ne primetiti da je flašica otvorena i jak miris asepsola? Žali bože ko radi sa decom.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna