Autor: Beta

Info
09.10.2019.
08:34 > 08:34
Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture saopštilo je da u Zakonu o prevozu putnika u drumskom saobraćaju nema "rupa" i da udruženje CarGo radi nelegalno.
  • kuzze

    11.10.2019 21:26
    o čemu pričamo?
    Taxi usluga u Novom Sadu je dobra i korektna.
    Štrajkujete jer Vam je tako naloženo iz udruženja, a neće Vam dati naknadu za gorivo i izgubljenu zaradu.
    A i tako Vam je manja u odnosu na kolege koje podržavate.
    Samo autostoperi rizikuju jednako kao i korisnici platformi.
  • Dare ns

    11.10.2019 06:16
    Može li, objašnjenje
    povodom ovog slučaja...?! ŠTA I NA KOJI NAČIN KAR-GO RADI NELEGALNO, svi pričaju o zakonu, protestu taksista, a šta je uzrok postavlja li, neko pitanje?! Zar smo toliko nenormalni da sve možemo da kažemo, a ostanemo ne dorečeni?!
  • žare

    10.10.2019 22:17
    POŠTOVANJE ZAKONA
    Jadno je kada se ministarka poziva na poštovanje zakona o prevozu putnika u saobraćaju a građevina po gradovima divlja.Dozvole se dele na divlje(kradese i otima državna imovina), a ona brine o teksistima.BEDNO.
  • Uhan Uros

    10.10.2019 18:22
    Celovska cesta 123 Maribor
    Na Taiwanu sam ove godine koristio UBER i njihov lokalni sistem. niko ne pravi probleme. Problem su kod nas paraziti taxisti koji ne izdaju racune. Da vidis tamo za svaki km ces dobit racun mali printer i cim otkuca stane i daje ti ga. Nema vise kradja. To je vama u genima e pa nemre vise.
  • Dudarim II

    10.10.2019 17:27
    duplo niže cene...
    Od taxi usluga u ns-u? Realno taxi u ns-u u odnosu na cenu goriva je jeftin, ima par udruženja sa više nego pristojnim vozila za naše uslove... tako da cargo i uber ne mogu postići 50% nižu cenu ovde... a da daju 10-20 nižu cenu... mislim unesto 300 da platim 250 dinara za vožnju da instaliram aplikaciju... još i ako treba da uplatim “kredit” na aplikaciju unapred... neka fala
  • boki2

    10.10.2019 16:34
    a taksisti rade legalno? kad su izdali račun?jedan na 100 vožnji, a to je legalno?kad budu izdavali račune za svaku vožnju sva udruženja jednako može da se priča o nekoj leganosti i vas i njih.
  • Jadni mi

    10.10.2019 14:05
    Lud zbunjenog ovde večito..
    Pa ako je Cargo nelegalan zašto ne prijavite poreskoj upravi i ostalim nadležnim institucijama? Imamo ih, hvala Bogu i više nego što ih realno treba...ali da, zaboravila sam..nemate vremena g-đo ministarka od silnog presvlačenja i poziranja novinarima..
    Gospodo poreski inspektori, pogledajte zašto su cene u Cargo- u duplo niže nego u drugim taxi udruženjima? Da nije možda poreska utaja u pitanju...?
  • DjakoN

    10.10.2019 09:53
    Tuga...
    Muka mi je od taksista po novom sadu,ima ih vise nego u las vegasu,i sta fali tom CarGo,osim sto je prevoz duplo jeftiniji? Cist 0bezobrazluk,treba izvesti vojsku i policiju i oduzeti im ta vozila koja bahato blokiraju ulice.
  • Limanac

    09.10.2019 22:09
    Aman više
    Aman više i aplikacija i nove tehnologije... Skoro sva udruženja u NSu imaju aplikaciju, nema više radio stanica i dispečerki... A najbolja udruženja imaju mogućnost plaćanja telefonom... Ne znam kako može CarGo da vozi jeftinije od trenutnih cena, pa NS cene taxi usluga su daleko manje nego u Bgdu i taksisti sa 14 sati dnevnog rada jedva krpe kraj sa krajem
  • Petar

    09.10.2019 20:46
    prvi dan u NS
    Kada sam dosao u NS jos 2016. godine da se upisem na FTN taksista me je fino i kulturno odrao 900 din od zeleznicke do FTNa. Ja tada naravno nisam poznavao grad i pojma nisam imao gde je fakultet, niti koliko je daleko, niti koje autobuske linije kuda idu, pa sam naravno uzeo taksi.
    Jos mi covek objasnjava kojim autobusom mogu da se vratim
  • zli

    09.10.2019 15:54
    da
    Pratite trag novca,i čije je šta...
  • Za CarGo

    09.10.2019 15:46
    Karma
    Neka strajkuju do mile volje,ne treba im nista dati CarGo je skroz ok stvar,trebala je i ranije da bude...secam se samo onog dana od pre mozda godine ipo kada Busevi u NS nisu isli na sat vremena u spicu,haos u gradu bio a taxisti ubirali putnike koji zure na posao ili kuci po hladnom vremenu,sto tad nisu podrzali te kolege sto voze bus,vec potrcali svi na ulicu da rade i uzmu pare,karma je cudo vraca se i njima polako.a da je tad bio CarGo
  • /

    09.10.2019 15:21
    nisam iz ns niti iz bg
    Kada smo kod kontrole zakona. Dodjem ti ja u ns. Uzmem taxi od zeleznicke, za 2200 metara uzeli su mi 550 dinara!
  • taksi

    09.10.2019 14:45
    jedva čekam da dođe cargo u novi sad to bi nam bio spas da se rešimo vas vajnih mušterija što se vozite samo ako je cena do 200 din,u suprotnom ili busom ili taban
  • Nemanja

    09.10.2019 14:30
    C:G
    Ne znam ko stoji iza Car Go-a, niti me preterano zanima. Ali cu ja kao ITjevac i freak za tehnologijom uvek biti na strani onoga ko istu iskoristi da izbegne i izvrgne tupave zakone i nesposobne i beskorisne birokrate i politicare napravi idiotima.
    Dakle, podrska za CarGO!
  • Sh

    09.10.2019 14:23
    Resenja kao sto je CarGo postoje u celom svetu. Normalno bi bilo da nase zakone prilagodimo svetskim trendovima koji idu u korist potrosacima, tj. narodu. Sve ostalo je vredjanje inteligencije. Gradjani ne treba da budu taoci taksi lobija ili bilo kog drugog lobija.
  • Komifo

    09.10.2019 14:22
    @xx

    A bez te ekipe na trotinetima barem polovina vas će morati da se prešalta na kopanje kanala.
  • Deranius

    09.10.2019 14:00
    je*'ga
    @Munjosljav nema u Novom Sadu izgleda, losa informacija od taksiste, nego oni to preventivno protestuju. Evo sad procitao kako su fini beogradski taksisti pljuvali na prevozno vozilo od CarGo koje je specijalizovano za osobe sa invaliditetom, koje je pritom tad prevozilo iste te osobe sa specijalnim potrebama. Ne sumnjam da ima profesionalnih vozaca/taksista i treba prijavljivati taksiste koji ne obavljaju svoj posao kako treba, kao sto je spomenuo gospodin @Zeljko u komentarima i potpuno se slazem sa svim sto je naveo. Ali se ne slazem da je 80% profesionalno, cesto koristim njihove usluge isto kao i moja devojka, svega smo se nagledali i naslusali. A isto tako nije nas posao da konstatno prijavljujemo i da poboljsamo tih 20% kako rece gospodin Zeljko, nego da ima kriterijumi koje treba da se ispune da bi neko obavljao taj posao, a ne svaka druga šuša da te vozi. Slazem se da su i cene korektne, ali te cene se isto tako lako povecaju kad te taksista malo provede da vidis Novi Sad na putu do kuce, pritom ne pricam o 50 dinara, vec 100+. E zbog tih sto im je zinulo dupe se radujem nekim uslugama kao sto su CarGo, koji prate menjanja u svetu kao GSP, svaka im cast sto su uveli nove uredjaje, za pohvalu stvarno, jer iznajmljivanja ovih aparata je 4,9 miliona dinara bez PDV-a i sad umesto da povlaci onu rucicu palcem, pritisnuce touchscreen 21. vek na delu! Samo napred iz supljeg u prazno, nek se kockice obrcu u BG-u! Zivela Srbija!
  • Dragoljub

    09.10.2019 13:57
    @Zeljko

    Postovani gospodine , vasa divna ljubaznost i ophodjenje na zalost nista ne znaci u ovoj do bola zagadjenoj sredini .
    Znate i sami - ovde sto si bolji time ti je gore .
    Uzasni smo .
  • commie

    09.10.2019 13:26
    nisam taksista
    "Prema njenim rečima, to što radi kompanija CarGo nije kršenje zakona, već apsolutno pronalaženje rupa o njemu."

    A ko je kriv zato što u zakonu ima rupa? Taksisti?
    Ja, ako sam državi platio tablice, taksu za polaganje ispita o poznavanju grada, taksimetar, lekarski pregled, dva puta godišnje idem na tehnički... da bih obavljao delatnost prevoza putnika hoću da svi koji obavljaju tu delatnost imaju iste obaveze. Ili ukinite i taksistima. Ovako nije pošteno. Zakrpite te rupe!

    A čim su premijerka i botovi na strani CarGo-a, ja nemam dilemu ko je u pravu...
  • Munjosljav

    09.10.2019 13:08
    NS
    Jel neko ima informacije hoće li Cargo doći i u Novi Sad, u komentari a sam pročitao da se neko juče vozio taksijem i da je od taksiste dobio informaciju da u Novom Sadu štrajkuju jer se solidariše sa beograđanima jer je Car Go došao i u Novi Sad pa instalirao aplikaciju
  • Milan

    09.10.2019 12:59
    Car Go
    Nije to problem, problem je što je Car go.
  • Zeljko

    09.10.2019 12:52
    @lol
    Doticni gospodine @lol. Kao prvo, zasto se potpisujete pseudonimom umesto svojim imenom? Kao drugo, tu istu voznju od 8 km, kod nas u NS bi platili u dnevnoj tarifi oko 550 donara a u nocnoj oko 650 dinara. Kao sto vidite, taksi prevoz u nasem gradu je jeftiniji od famoznog CarGo, prema tome neka slobodno dodje i stane nam na crtu kao konkurent. Taksosta sam i nemam cega da se stidim. Imam veoma pristojan auto koji je uvek do perfekcije cist (jer to je moje radno mesto, kancelarija, poslovni prostor...), moje ophodjenje prema strankama je uvek krajnje ljubazno (jer izmedju ostakog i to utice na moje poslovanje), nikada ne krecem da radim ako nisam obrijan i pristojno obucen, govorim dva svetska jezika... Sve ovo nabrajam ne da bih se hvalio, vec da ukazem na cinjenicu da bar 80 % taksista u gradu krajnje profesionalno obavljaju svoj posao. Naravno da ima i drugacijih, onih oko 20% neprofesionalnih. Ali hajde pomozite nam da i tih 20 % poboljsamo. U svakom taksi vozilu na kraju cenovnika imate broj telefona za zalbe i reklamacije. Iskoristite svoje pravo da prijavite nekorektnog taksi vozacs, a isto to mozete da uradite i pozivom dispecera udruzenja sa kojim ste se prevozili.
  • Obrad

    09.10.2019 12:38
    Pravda za taksiste
    Zakon je jasan, na Car GO je da se prilagode trenutnom važećem zakonu. Nisam ni na čijoj strani osim na strani poštovanja zakona. Ako je loš lobirajte da se promeni, dok se ne promeni na snazi je važeći zakon. U ovom slučaju taksisti su u pravu. Ljudi su u zabludi da ove aplikacije tipa CarGo I Uber mogu na zapadu da funkcionišu a da pri tome ne plaćaju odgovarajuće poreze. A ove izjave premijerke i ministarke su za svaku osudu i momentalnu ostavku. Bahato bez argumenata obmanjuju građane ove naše poštene države.
  • PreZime

    09.10.2019 12:30
    Ovaj clanak je pokazatelj koliko je stetno dovodjenje nekvalifikovanog, nesposobnog i neobrazovanog stranckog kadra u ministarstva. Ocigledno je da oni iz Ministarstva saobracaja koji su ovu izjavu dali nemaju pojma o onome sto bi, radi kvalitetnog obavljanja svog posla, trebali i morali da imaju u malom prstu. I taksisti i CarGo se, fakat, bave prevozom putnika, ali tu se svaka slicnost zavrsava. CarGo udruzenje posluje na sasvim drugaciji, transparentniji i posteniji nacin. Zbog toga, oni se jednostavno ne mogu nazivati taksistima, pa time ne postoji ni zakonski osnov da im se namecu pravila i propisi koje su taksisti duzni da ispune.
  • užasnut

    09.10.2019 12:20
    Car je go
    Pa nama je život vredan razlike u ceni cargo i taksija! Neverovatno. Aplikacija nije prevoz! Aplikacija može da se napravi za bilo šta.A šta je prevoz određuje se propisima o delatnostima.A kad premijerka priča o digitalizaciji ljudi misle da digitalizacija obavlja posao! Ne, posao obavlja onaj koji je zakonom određen. Pa premijerka je došla iz NALEDA ukucajte u google šta je NALED pa idite na sajtove ministarstava pa ćete opet naleteti na NALED...
  • miky , n.y.c.

    09.10.2019 12:20
    Jadni taksisti .
    Niti ne slute kolikom broju stanovnika tamosnje "drzave" su se zamerili .
    Mada ... i nije neki problem zameriti se tamosnjim prepametnim i prepostenim stanovnicima .
  • Lazar

    09.10.2019 12:14
    Svi pod jednake uslove
    Kako se to Premijerka neznanjem obraca javnosti i jos tvrdi ono sto nije tacno. Dali je to slucajno ili namerno poturena tvrdnja. Sa takvom osobom je tesko razgovarati a jos teze postici dogovor.
  • Deranius

    09.10.2019 12:00
    heh
    Juce bas idem taksijem, a cujem i ovde uzeli da se solidarisu sa beogradjanima, pa uzeli da protestuju zbog CarGo. I pitam taksistu, kako to da su i ovde protesti, kaze "Pa CarGo stigao u NS" a ja sav Stvaaaaaaarno? mislim se krijem osmeh. Istog momenta kako sam izasao iz taksi vozila sam izvadio telefon i instalirao aplikaciju. Mogucnost da ne koristim kes, da imam unapred okvirnu cenu voznje i da vozilo ima rutu kojom ce ici, je daaaaleeeeko bolje. Jer...ne mogu da gresim dusu ima predivnih taksista, ali imam osecaj da isto tako nekom se cefne i sedne da taksira, pritom smrdi, kola smrde, pepeo na sve strane, da daje sebi za pravo da mi uzima pare iz ruke jer mu vise odgovara dve po 100 nego jedna od 200, izgovori "nemam da ti vratim, udji u prodavnicu pa kupi nesto" i da ukljucuju klima uredjaj tek kad je njemu toplo da slucajno ne potrosi goriva. VEZE NEMA sa uslugom, da on pruza uslugu taksiranja, da ne govorim kad je vozac teska sirovina...ne smetaju mi psovke, psujem i ja kao kreten, ali neki prevazilaze granice koliko su odvratni i nekulturni. Da ne govorim sto ukljucuju taksimetar a nisi usao u vozilo ili ga ukljuce pa uhvate da okrecu kola...bole me dupe za 50 dinara ako sam vec seo u taksi vozilo, ali je sramota i nepostovanje. Mogu da pricam u nedogled kakve sam sve situacije imao, do momenta gde je taksista usao u suprotnu traku jer mu se spavalo pa nije video. Neka, drago mi je, konkurencija je uvek dobra, eto toliko. Ali da blokiraju ulice je van pameti.
  • xx

    09.10.2019 11:25
    Ekipa sa trotineta ovde kenja sta je dobro ili nije , mrs u podrum.
  • //

    09.10.2019 10:55
    stop monopolu
    Potpuna podrska Car:GO ! ne zovem vise bahate taxiste
  • Mile

    09.10.2019 10:54
    Svi se prave ludi
    Ovo sto taksisti rade samo ce rezultovati potraznjom najeftinijih kreseva automobila I KUPOVINOM SAOBRACAJNIH DOZVOLA onih koji jos uvek nemaju vozacke dozvole i koji su do sada koristili taksi usluge ili javni prevoz.

    A sa time kasnije ne sada ali kasnije i povecanje broja poginulih i povredjenih na putevima i magistralnih i gradskim od strane ovih sa kupljenim vozackim dozvolama koji ce se toliko umnoziti da ovi u MUP u vec sada planiraju to sto planiraju.

    U drzavi gde jedni likovi porodicno vladaju 30+ godina nema sta da dalje da se prica.Drzava ne podnosi izvestaje gde je potresen novac poreskih obveznika od 2013-e godine do danas sto je jedinistveni slucaj u Evropi od svih drzava Evrope a sa druge strane ta drzava koja ne podnosi svojim biracima,glasacima i poreskim obveznicima od kojih prima para za budzet nikakav izvestaj gde je potrosen NOVAC PORESKIH OBVEZNIKA U ZADNJIH 6 GODINA prica o tome dali joj neko treba platiti porez ili ne,nebitno CarGo regularna taksi udruzenja i slicni.

    Svi ti sto strajkuju znaju da je drzava u totalnom rasulu pa sad kome se kako zalomi i ko kako ustane na levoj ili desnoj nozi ujutro.

    Sve to obican covek koji radi za 200-300 eura plate trpi i na te africke plate govorim za grad Beograd treba da trpi sve ovo.Znate do kada ce trpeti?Dok ne skupi 500 eura i ne kupi kakav takav auto i jos par stotina eura da kupi vozacku dozvolu i to je to.

    Ocekujem jos veci haos ovo je tek pocetak.Prvo u saobracajnim nesrecama pa onda u svemu ostalom
  • Mali maxa

    09.10.2019 10:41
    Ko ce da ode?
    Ana ili Zorana? Koje su kvote u kladionicama? To nas zanima, a ne tamo neki kvalitet, cena i slične trivijalne stvarčice.
  • Da vas

    09.10.2019 10:18
    Jes
    Sve bi ja njih u istu boju vozila Euro6 motore, da se karticom plaća u autu pa nek poreznici i policija vide šta će s njima. Godišnji lekarski pregled plus psihijatar plus licenca. Svi da budu žuti, zeleni, krem (kao u Nemačkoj) i vozdra. Ovakve republičke i gradske regulative i nejasni zakoni su i doveli do ovoga
  • Limanac

    09.10.2019 10:13
    Opa, počela neslaganja i disonantni tonovi u vladajućoj koaliciji.
    Jedni dobijaju pare od taksi kartela, drugi od Car:Go.
    E Zoko, Zoko.
    Rekao bi čovek da neko koga drži MMF će biti na strani slobode tržišta, kad ono...

    Ja lično sam apsolutno na strani slobode tržišta i rešenja Car:Go, ali ne sumnjam da će vlasti u Srbiji, kao i uvek, stati na stranu rešenja gde oni dobijaju više para, a građani dobijaju lošiju uslugu.
  • @lol

    09.10.2019 10:11
    Pre jedno mesec dana krenem za BG i odmah instaliram CarGo jer sam znao da ce mi trebati taksi. Narucim, lepo pise koliko ce kostati, lepo dodje, pokupite, odveze gde treba i sve to platim nekih 800din za 8km, nocu.
    Drug za pola te relacije plati skoro duplo vise, iste te veceri, kod "regularnih" taksista.
  • Lala

    09.10.2019 10:11
    A sta cemo sa njihovom bezobrazno-bahatim ponasanjem u saobracaju....? Car Go i u Ns
  • Vlada

    09.10.2019 10:09
    ---
    Ovo je bitka za slobodu i da li ćemo da se vratimo u 19. vek ili da prihvatimo 21-i kao vek inovacija i mogućnosti izbora.
  • Dejan

    09.10.2019 09:40
    Dil
    Nema rupa u zakonu ali zato je ,,rupa,, u novcaniku sve veca i veca !!! Juce bejah u rumuniji, gorivo im pojeftinilo i trenutno je 19din jeftinije po litri za dizel, benzin im je jos jeftiniji !! Cemu i kome sluze bgd taksisti, nuzno zlo koje nekad moras koristiti !
  • Konfuziolog

    09.10.2019 09:33
    Kakva konfuzija medju ministarstvima!!! Jedni kazu legalno, drugi kazu nelegalno I protiv Zakona. To je samo dokaz da ova Vlast ne zna da vodi drzavu kad ovako jedan primer u drustvu ne zna da resi bez medjusobnih tenzija I optuzivanja.
  • lol

    09.10.2019 09:26
    Jedva cekam da car go stigne u NS. Sudeci po ocenama i komentarima usluga je mnogo kvalitetnija i dosta jeftinija sto se nas potrosaca tice to je najvaznije.
  • Teodosije III

    09.10.2019 09:18
    Taksisti se ponašaju kao ludisti početkom XIX veka. Zna se šta je posle bilo.
    Tako će biti i sada, tehnologija se ne može zaustaviti..
  • sati

    09.10.2019 09:12
    Pa neka država napravi zakon kako bi ljudi radili legalno? Ceo zapad koristi slične aplikaciju, samo u Srbistanu taksisti drže monopol!
  • PoP

    09.10.2019 09:01
    Konačno
    Mislim da je pametnom ovo dovoljno.
    Direktor Car Go kompanije umesto što nudi platu od 150.000 dinara, neka te novce uloži u legalizaciju vozila i prisposobi ih za delatnost taxi prevoza pa neka rade.
    Isto tako, mislim da bi bilo pametno NE ograničavati broj taxi vozila u jednom gradu, pa neka tržište odredi ko će i u kolikom broju opstati.
  • M

    09.10.2019 08:51
    Svaki dan slusaju av na televiziji, a sad im smeta vredjanje inteligencije
  • Zvekete

    09.10.2019 08:43
    Koment
    Pozivaju se na institucije u kojima rade zadrigli magarci i kokoške koji ništa ne rade, pritom postavljeni od strane istih ovih što imaju obraz debeo kao đon zimskih cipela da išta govore za javnost. Taksisti se mogu buniti ali mi se čini džabe. Premijerka neće nikada izaći u javnost i reći "izvinite, pogrešila sam".

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna