Autor: Danas

Info
17.10.2019.
17:48
Nezavisni naučni izvori ukazuju da je postojeći zdravstveni sistem Srbije vreća bez dna koja besomučno troši novac srpskih poreskih obveznika.
  • Činjenice

    18.10.2019 22:04
    Jadna li smo država
    Skoro je jednom našem vrsnom hirurgu ponuđeno milion američkih dolara godišnje kao startna godišnja plata, bez bonusa i čašćenja pacijenata, koja su uobičajena u Arapskim Emiratima.
    Čovek je odbio ponudu iz porodičnih razloga.

    A što se onih koji ostaju tiče, oni za "Dobar dan, doktore" uzimaju po 3-4000 dinara i to više puta, izbegavajući da uslugu pruže valjano do kraja, kako bi naterali pacijenta da dolazi više puta. Pri tome procenjuju posao koji radi i imovno stanje, gledajući pacijenta prvenstveno kao kravu muzaru.
    Cene operacija koje su do skoro bile 800-1000 evra sada su narasle na 1500 i preko 1500,
    zavisno bukvalno od alavosti lekara.
    Tako im Hipokrata.
    Pri tome, naravno, sve bez PDV-a i ikakvog fiskalnog računa, ikada.

    Možda nije lepo, ali je to realno stanje.
  • milicica

    17.10.2019 21:36
    nista mi nije jasno
    O cemu vi pricare o tolikom odlasku lekara e to ni pas sa maslom nebi pojeo a ja ni toliko. Prvo svaki iole valjani lekar a po bolnicama i svi a pogotovo hirurzi bez 500 evra nece nista uradiditi i necete dobiti termin jer ih kobajagi nema ali ja cu vam pomoci i dalje se samo kaze i dogovori tarifa, drugo od pocetka godine samo je 3000 ljudi napustilo Srbiju i nisu svi lekari, drugo pa ono sto je zbilja zavrsilo fakultet ucezi i steklo med. obrazovanje starije i srednje generacije i mogu napolje ali mladi koji su vezama i vezicama pozavrsavali studije od znanja nemaju ni z i svesni su toga i njima je ovde dobro, malo rade dobro napune dzepove a napolju brale toga nema. Plate ali zahtevaju rad, red i posvecenost bez dodatnih evrica pa ko voli nek izvoli.
  • ha,ha,ha

    17.10.2019 21:24
    Ha, ha, ha
    Pa prvi doktori ne žele da se zavede red, jer kako bi se onda navatirali kao što sada rade.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna