Autor: Novosti

Info
23.10.2019.
09:36 > 13:43
Pčelari iz Sivca ne odustaju od namere da dokažu da su masovni pomor u košnicama prošlog maja izazvali otrovi i istrajni su u tome da trovači moraju da budu kažnjeni.
  • Lenka

    24.10.2019 10:56
    */*/*/*/
    Nije šteta samo u novcu. Šteta je i što su pčele uginule. Ako nestanu pčele, nestaćemo i svi mi. Mogli bismo mnogo toga dobrogda naučimo od pčela i mrava, ali kome to treba u ovoj cnoj rupi?
  • Coravi deka

    24.10.2019 07:30
    IGleda da je tehnolog u toj firmi neki singiduduk ili megatrenda tehnolog, kad daje izjave da pcele ne idu na cvet od graska jer takav med ne postoji....
  • bandit

    24.10.2019 06:25
    Moracu da protivrečim i ispravim gospodina Bradića. Naime, fakat je da pčelari u mnogim slučajevima i ne prijavljuju trovanja, ali ne zato jer su obeshrabreni upozorenjima fito-sanitarnih inspektora da su analize uginulih pčela skupe, nego zato što su svesni da ti rezultati, iako su pokazali prisustvo iste otrovne materije i u pčelama i na njivi, kao dokaz nisu dovoljni. Da bi sud doneo odluku u korist pčelara, mora se dokazati kompletan uzročno-posledični niz događaja, od kupovine pesticida, preko primene do trovanja pčela i nastanka štete. Konkretno, u ovom slučaju potrebno je dokazati da je tužena firma nabavila taj pesticid i da je isti svesno primenila na toj njivi. Odbrana može da tvrdi da je komšija prskao svoju njivu pa je vetar naneo pesticid i na njihovu, da je komšija greškom ili namerno naprskao pogrešnu njivu, da je isto to uradio njihov radnik bez njihovog znanja i naloga... Prosto, teško je, a bogami i skupo, dokazati nečiji nemar i zato pčelari ne prijavljuju trovanja.
  • cluffas

    23.10.2019 23:56
    Ja imam pcele u Rumenki i pcele iz jedne kosnice su uginule zbog prskanja.
  • Čika Pera

    23.10.2019 20:35
    @Marko
    Veća je šansa da ćemo taj grašak pojesti mi - ko zna kome su ga prodali a taj ga proda nama.
  • Marko

    23.10.2019 18:10
    Ako kolicina nije jaka, neka dokazu i pojedu je.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna