Autor: Danas

Info
25.10.2019.
15:46 > 21:48
Naš pravosudni sistem je, baš kao i naš zdravstveni i prosvetni i većina drugih, zapušten, ocenio je sudija Apelacionog suda u Beogradu Miodrag Majić.
  • Nebojša

    26.10.2019 09:31
    Sramni Majić
    Ne postoji zemlja na planeti u kojoj bi duze od 24h sudija Majic bio sudija nakon sto je iznad zakona stavio tzv obicajno pravo pa je silovanje 13 godisnje devojcice proglasio NORMALNIM CINOM i oslobodio silovatelja.
    Poznato je i kako je napredovao i sta je sve radio.Ovo pokazuje da sistem u kome se pita VSS bez ikakvih prrciznih i relevantnih merila rada je problem i da zato i nema pravde a pravo i pravda su 2 suprotstavljene strane u Srbiji.
    Imamo tuzioce zastitnike mafije i sudije poput Majica,imamo svalerke koje napreduju u sudovima na osnovu tiga,ali nemamo i sramni Majic ne prica o merilima i vrednovanju rada sudija i ujednacenoj sudskoj praksi.
    Broj predmeta u radu,mesecni priliv, broj resenih predmeta, broj ukinutih presuda,broj preinacenih presuda,broj seminara sudija,broj godina provedenih kao sudija,broj godina studiranja odnosnonpreciznije meseci i dana, prosek na fakultetu, naucna zvanja magistar ili doktor nauka bi morali da budu MERILA i da se onda sve to sabere i dobije se precizna rang lista u decimalu.
    U Srbiji se pojesini biraju za sudije u Vise sudove iako nemaju ni 100 presuda a imamo i one koji nisu napisali nikada ni jednu presudu u zivotu a odlucuju po zalbama.
    O ovome sramni Majic ne govori nista,a poznate su jos neke njegove sramne presude.
    Ne govori o tome da bi tuzilastva trebalo izmestiti iz sudova,da tuzioci sede u zgradi policije kako se to radi u Norveskoj i neposredno u skladu sa ZKP izdaju naloge policiji a ne da se igrraju gluvih telefona
  • Banacan

    26.10.2019 08:23
    Zasto nesto nisi menjao dok si drmao sudom u vreme tvoje politike? Ili se spremas da popravljas kad opet dodju tvoji? Svi znaju da treba popravljati al ti ovo koristis u dnevno politicku patetiku.
  • Magistar prava

    26.10.2019 07:03
    Pravosudju treba reforma u kojoj onaj ko oslobadja kriminalca koji siluje dete od 12 godina ide iza resetaka . A to si ti, kolega.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna