Autor: Tanjug

Info
08.11.2019.
17:56 > 20:50
Zakonom o poštanskim uslugama koji stupa na snagu danas stvaraju se uslovi za veći stepen zaštite korisnika poštanskih usluga, veća odgovornost i veći broj poštanskih operatora i pošiljaoca, nove usluge, liberalizacija tržišta, što će omogućiti jednostavnije i pristupačnije servise za građane.
  • нс

    24.11.2022 22:09
    Пошта ужас
    Препоручена писма не стижу већ 5 дан!
    Колико обична путују?
  • Maca

    26.02.2020 09:44
    Licna karta
    Odakle pravo kuriru poste da mi trazi broj licne karte i to da je ocita aparatom tokom isporuke posiljke?
  • MarkoNS

    13.11.2019 10:52
    Danas za sutra
    Najceci bezobrazluk kurira je sto samo pridju postanskom sanducetu i ubace papiric da je dostava pokusana. Ni ne zvone.
    Onda ja, umesto taj dan, idem u postu, cekam u redu gde se i salju paketi, a tu 100 nekih ljudi salju pakete sa robom sto prodaju na crno na Netu. To je da poludis a platio si isporuku od vrata do vrata, danas za sutra
  • Dusanka

    13.11.2019 00:13
    Zanima me cemu sluzi usluga preporucene posiljke, ako na pracenju posiljke nakon nedelju dana od prijema stoji da se i dalje posiljka nalazi u posti u kojoj sam predala posiljku, sluzbenica za reklamacije tvrdi da je otpremljeno al da nema uvid gde se nalazi jer nije skenirana posiljka Ako placam pracenje posiljke ko je odgovoran sto nemam uvid gde se posiljka nalazi Koliki rok je da se posiljka pronadje i isporuci na zadanu adresu... Koja korist od usluge koja ne garanuje nikakvu sigurnost da ce posiljka bezbedno biti urucena primaocu
  • Carls Tejlor

    09.11.2019 17:25
    Trebalo bi sto pre da se ukinu one obavezne pravoslavne SPC markice..sramota me je za sta idu moje i tudje pare.
  • Mara

    09.11.2019 17:16
    Otvorene posiljke
    Zasto meni posiljke stizu uglavnom otovrene i ko ima pravo da moje postu otvara? Ako meni neko posalje paket imam prava da isti dobijem u stanju u kom je predat posti. Ovako svako ima mogucnost da iz moje posiljke uzme sta zeli i da kaze da je tako poslato.
    Ovo je sramota sto se radi!
  • Novosađanka

    09.11.2019 13:51
    @milanm
    Slažem se sa svim što ste napisali, samo kažem da je nefer odnos prema ljudima koji koriste njihove usluge zastupljen u svakom segmentu koji se dotakne, a potrošač to sve mora da plati, koji nije kriv što je neko pristao da radi za 300€. Ako je već pristao, onda neka svoj posao obavlja pošteno, a ne da se kola lome na nama, jer mi nismo krivci što je u Pošti rasulo. A oni se kao malo bune, pa im se kao malo da neka kinta pred izbore i zaćute pa opet rade isto. Treba li da ih žalim?
  • /

    09.11.2019 11:55
    /
    pa kada hocete u rusiju eto vam sad
  • milanm

    09.11.2019 11:53
    @Novosadjanka
    Pa medjunarodne posiljke stoje na carini po 20 dana, oni odredjuju kad se radi carinski pregled, koje posiljka ide na pregled, koja ne i kad se otvara koja posiljka. Problem je u carini. Naravno njihovi sluzbenici dobijaju redovno povisice, posto su drzavna sluzba, posta ne dobija nista posto je preduzece, iako ima dobit svake godine. A za racune i ostalo je slicna prica kao i svuda u drzavi, iskusniji postari idu u inostranstvo, Slovenci daju plate do 1000e i stalno traze radnike, nasi jednostavno odlaze, kao i vozaci i kuriri. Ovde zaposle klince na pp ugovorima koji se zadrze par meseci, dodju samo da zarade za letovanje i sl, i tako sve u krug. Plate postara su naravno manje od 300e, ovima na pp ugovorima su jos nize.
    Privatne kurirske sluzbe su jos gore od poste, urucenje posiljaka im jos vise kasni, ostecenja cesca i naravno skuplji su. A za 300e u tri smene u fabrici ili bilo gde ne treba da radi vise niko, bar onaj ko zna nesto da radi. Toliko moze da se zaradi i preko interneta ako se nauce neke stvari naravno. Tek ce onda mozda porasti plate u ovoj drzavi. Dok god ima onih koji pristaju na manje, tolike ce biti i plate, zakon trzista.
  • Rade

    09.11.2019 11:28
    Zasto se posiljke otvaraju bez prisustva primaoca i zato posta naplacuje 150din sto nalepi traku izvade iz paketa sta im treba i to je to a ti se zali samo zalba carini kosta 2000 din i unapred ste izgubili jer oni imaju pravo da kazu sta zele .Zasto racuni stizu sa 20 dana zakasnjenja a zede da se isti plate do odredjenog roka .Situacija nije nista bolja ni sa ostalim kurirskim sluzbama za svoje pare zelim uslugu a ne da idem i radim njihov posao dosta mi je da mi neko govori kako mu se neradi zbog male plate To nije moj problem ja sam debelo platio za nesto sto niste uradili .
  • AcaSrbinPostar

    09.11.2019 11:27
    Ja sam imao slucaj sa paketom koji je stajao 9 MESECI na carini, negde ko zna gde.
    Zalio sam se prodavcu koji mmi je ponovo posalo isti paket (posle 7 meseci cekanja), samo da bi mi paket stigao , neocekivano, nesto posle. Nema tu azurnosti ni pedanterije.
    Postar baca postu po ulazu, gomila su papiri sa licnim informacijama, nekada i same posiljke, ne znam sta rade. Ako vec postoje imena na posiljci i sanducici, druze , ubaci pismo unutra ili pozvoni na vrata, telefon, sta god. Sramota je kako je sve rastureno.
  • Ankica Nemacka

    09.11.2019 11:11
    Samo Vukovar ili Segedin
    Dok sam zivela u Srbiji do 2012 e godine sve posiljke iz inostranstva koje mi stizu stavim na post restant preuzimanje na salteru poste u Segedinu ili Vukovaru.Odem sa pasosem i uzmem.Nema otvaranja paketa nema nista postarina koliko sam platila visa karticom posiljaocu bilo gde iz Evrope ili Kine.

    Zadnji put kad sam slala paket knjige i neka oprema za fotografisanje iz Vukovara u Hrvatskoj 90 kuna sto je 13 eura premimum dostava do Diseldorfa.Isti taj paket iz Sombora poste Srbije 4720 dinara=39 eura.

    Tezina paketa je bila 5.5 kilograma vrednost oko 60 eura.Plus su me terali da popunjavam carinske deklaracije sto i pravniku da date pa bi pukao od muke sta se sve trazi u toj "Carinskoj deklaraciji" ne obican covek.

    Paket od 60 eura vrednosti iz Srbije da se posalje za DE iz Sombora 39 eura.Iz Vukovara na 50 km od Sombora dakle samo predjete granicu je 13 eura.Gde zavrsavaju 39-13=26 eura po paketu puta broj paketa na dnevnom nivou iz Srbije?Za unapredjenje brzine dostave?I to iz Sombora kada sam slala rekli su "Zagarantovano vreme dostava OSAM DANA do Nemacke".

    Iz Vukovara poslato za Nemacku 90 kuna 13 eura stiglo prekosutra.Cisto jedna ilustracija GDE ZIVITIE DRAGI MOJI SRBI.I Vojvodjani i Kragujevcani i Sapcani i Somborci i Novosadjani i Beogradjani i Suboticani.I kome dajete pare od ionako africkih najnizih plata u Evropi.

    I koja je buducnost svakog postenog i vrednog,mladog coveka u Srbiji sa postenim obrazovanjem i moralnim karakteristikama,

  • Dragan

    09.11.2019 10:45
    @lala

    Pa jeste fri šiping do Srbije, ali ne i do tvoje adrese. Često kod mene biti sve fri, ali da nema pravila i nema. Uzeo nešto od 50 dinara i 4000, kako se njima digne na carini, tako ću i proći.
  • Novosađanka

    09.11.2019 09:15
    Ta nemojte kasti
    Iz Kine u Srbiju pošiljka putuje dva dana, a do isporuke prođe još minimum 20.To ako imate nesreću da ste iz Novog Sada. A ako imate poštara kakvog ja imam, računi stignu na gomili oko 25. u mesecu, posle dve žalbe da kasne. I tako tri meseca zaredom. Posle toga odem u obližnju poštu da pošaljem paket, gospođa koja radi na šalteru me podsmešljivo pita:"U kakvim ste odnosima s poštarom, hehe?" Znači, ja sam targetirana kao neko ko se žali a on nikakve konsekvence nije snosio, očigledno. U seksualnom odnosu gospođo, hebe me kad hoće jer je to politika vaše firme! A možete i vi, očigledno. Jedino što ne može je da dobijem uslugu koju sam (pre) platila!
    Ne da im ne bih digla plate nego bih ih sve poslala u onu fabriku čokolade da rade za 300e u tri smene!
  • @Nisam

    09.11.2019 08:44
    Tkođe....!
    Poštari preporučene pošiljke, bez ikakvog pokušaja kontakta primaoca lažno potpisuju i vraćaju nazad tu povratnicu, a pismeno ostave u sanduče praktično otvoreno. Tada prvo ne znate kada ste primili pismeno, a to može da bude veoma bitno zbog rokova, a drugo ne znate šta je sve bilo deo tog pismena, jer je možda nešto izvučeno.
    Takođe se dešava da neka obaveštenja od banaka ostavljaju na podu iza ulaznih vrata, a u tim izveštajuma može biti osetljivih podataka...
    Naravno postoje i jos mnoge druge situacije sa obaveštenjem od suda kad pismeno nije uručeno a obaveštenje o njemu je zadenuto za vrata, pa se ono kači na oglasnu tablu suda i jednog dana samo dođe izvršilac oko nečega zašta niste imali pojma da se vodi postupak...
    Katastrofalna nebezbednost građana!
  • Bora

    09.11.2019 08:42
    Zašto a priori ne verujem ničemu što ova vlast uradi?
  • dinkicu di si?

    09.11.2019 08:05
    Napišem bratu kinezu da označi: low value shipment, na paketu. Ostatak je čista smejurija. Naravno da će ti otvarati paket ako kupujes baterije, tablete, mobilne...jer sve to dinkic prodaje preko giga/win/lemi...i slicnih firmi. Njega ova sprdija brani i stiti jer on kao zaposljava milione...
  • Coravi deka

    09.11.2019 01:34
    A da im povecate plate...
  • Lala

    08.11.2019 23:46
    Tražim odgovor
    Ako kupim nešto preko ali expresa i imam free shipping besplatnu isporuku zašto mi naša pošta naplati 150 dinara za isporuku i to svaki put bez obzira na veličinu paketa ?
  • Justicija

    08.11.2019 23:44
    I u krivičnom zakoniku svašta lepo piše ali je sprovođenje istog problem.
  • High ISO

    08.11.2019 21:43
    A kada dolazi na red rok, koliko je dana potrebno do isporuke? Narocito u medjunarodnom saobracaju. I cena.
  • Nisam

    08.11.2019 21:43
    Robot
    Nadam se da je time negde regulisana situacija da poštar (pošta Srbije) ne sme da ubaci u sanduče obaveštenje o prispeću pošiljke pogotovo iz inostranstva a da prethodno nije pozvao, zakucao na vrata stana ili pokušao da kontaktira primaoca pošiljke na bilo kiji način. Do sada je bilo, primalac ode na more, pošiljka kasni, poštar ubaci obaveštenje u sanduče, niko i ne vidi jer nije na adresi 10 dana i pošiljka se lepo vrati napr u Washington kao što sam ja imao slučaj dva puta. DHL zove do iznemoglosti i nađu primaoca taman bio i mrtav al to masno naplate. Pošte Srbije su do sada, reper kako ne treba raditi. Kad se setim koja dinastija direktoriše poštom, dobro mi išta ikako
  • Nebojeb

    08.11.2019 21:34
    Srbija - drzava zakona
  • комша

    08.11.2019 21:34
    Џаба све око међународних пошиљки кад је Царина рак рана овог система.
  • Džabe vam security

    08.11.2019 21:33
    Isključivo krađe me zanimaju
    A šta biva sa ukradenim pošiljkama neregistrovanog tipa, koje s ebroje do psolednje pošte i o broju preuzetih se na taj način vodi evidencija.
    Međutim, na poslednjoj pošti pretsaje brojanje i evidencija i pošiljke magično nestanu.
    Čovek to nikada ne dobije, a inostrani trgovci vraćaju novac, oni gube novac i stabljaju Srbiju na crnu listu a mi gubimo vreme 60 dana i nerve, shvatajući da smo građani niže klase u svetu, jer nam pošiljka neće stići, uglavnom zbog niskih plata u pošti i opšteg lopovluka.
    Nadam se da u novom Pravilniku postoji definicija netsale pošiljke ili ukradene pošiljke, ako to primaoc tako prijavi.
    I d aje prestalo međusobno laganje o pojmu "oštećene pošiljke."
    Moj procenat primljenih pošiljki je 70%, isključivo zato jer imam "svog" poštara.
    Dakle, d abih ostvario svoje osnovno pravo na prijem bar 70% pošiljki, od upućenih,
    moram da imam "svog" poštara. Pazi da vam ne napišem šta to znači.
    U našim poštama ima kamera, ali džabe sve to.
    Džabe im i odelenje za security.
    Kada je Srbija u pitanju, sve je džabe raditi.
  • Nemanja

    08.11.2019 21:24
    Jes cvrc liberalizacija
    Smanjili su sa 100g na 50g ali su zato sve kurirske službe obavestili da kurirske službe ne smeju da naplaćuju ovakve pošiljke manje od 81,00rsd a pošta će zato da spusti cenu da bi opet imala monopol...
  • teror u

    08.11.2019 21:05
    smrdistanu
    A da li ce posta i sledeci put drzati posiljku poslatu od brata tri nedelje na carini ?
    I pri tom otvaranu .

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna