Autor: Blic

Info
11.11.2019.
09:23
Na trpeze građana Srbije neretko stiže riba potekla iz krivolova, piše "Blic".
  • Vidoviti Limanac

    11.11.2019 13:11
    Znanje i ignorisanje
    Kao u čuvenom citatu iz filma "ko to tamo peva" - "Zna se ko ovde voli da krade!" tako se zna koja je riba nelegalna. Van pijace na trotoaru i/ili na Najlonu, bez računa i slično.
    Ribu ne jedem dovoljno često jer je skupa ako se kupuje legalno a od ovih ne bih kupio ni uz karton Vinjaka jer znam odakle dolazi.
    Ova se riba ipak prodaje!
    Gledajući ljude koji ovu ribu kupuju zaključio sam da su glupi pa ne znaju odakle je riba i/ili zbog finansijskih problema kupuju jeftiniju ribu ignorišući njeno poreklo.
    Ribolovu se izuzetno lako može stati u kraj. Doneseš zakon da ukoliko uz ribu prodavac nema potvrdu o poreklu ide ozbiljna kazna, da se zapita šta mi je to u životu trebalo. Nema velike potrebe ganjati ribokradice jer ovako ubijaš tržište nelegalne ribe. Ovo naravno mora i na restorane da se odnosi.
    A ribokradice bi trebalo rešiti, daleko od toga... Za početak ribočuvari da dobiju (ako nemaju) ststus službenog lica, možda poput američkih rendžera naouružati ih i obučiti ih za njihovu bezbednost.
    Ovde je jedini problem što su ribočuvari velikim delom u dilu jer su im plate premale za posao koji se od njih očekuje da završe, pri tom ih je premalo. Ako država želi da sačuva riblji fond mora da se ulaže u ribočuvarsku službu i da se reguliše tržište.
  • Djura

    11.11.2019 11:29
    Rešenje
    Rešenje je veoma jednostavno :
    Ozbiljna ribočuvarska kontrola +kontrola policije i tržišnih inspektora +enormno visoke kazne !
    No uvek ima ono "ali",ko je sa kim u dilu !
  • Eeeee

    11.11.2019 10:51
    Rešiće država ribokradice zato što se tim bavi sirotinja al zato neće rešiti kriminalnu prodaju oružija iz Krušika i lažne diplome
  • Perica

    11.11.2019 10:40
    ribocuvari
    Nemamo telo koje kontrolise ribo cuvare njihova plovila,vozila i objekte. Tu bi se svasta naslo. Tvrdnja je osnovana, jer mnogi od njih prodaju ribu a ta vest lako procuri.
  • Ferika

    11.11.2019 10:37
    trovaci naroda
    Riba kradena u zagadjenim kanalima je izuzetbo opasna za zdravlje gradjana ali akcija inspekcijskih sluzbi ne postoji. Ta riba se moze videti na pijacama ali i nekim ribarnicama u koje se unosi na crno. Teski metali i toksini koje takva riba sadrzi nemoguce je uociti na oko i prepoznati. Potrebna je akcija inspekcije ali i ostre mere.
  • Aca

    11.11.2019 10:04
    A kome da se plati porez? Vucicu? Jel on mresti ribu i hrani je? Pustite ljude da zive nekome je ovo glavni izvor da se prehrani..
  • Rade

    11.11.2019 09:48
    Topla voda
    E stvarno ste orkrili toplu vodu. Na svakoj novosadskoj pijaci, svaki dan, a naročito vikendom likovi iz kombija prodaju stotine kila ribe iz krivolova, a inspekcije i komunalne policije nigde
  • da

    11.11.2019 09:44
    Jel "riba" u prenosnom obliku priča o narkoticim?
  • Zox

    11.11.2019 09:36
    !
    Ribokradice za jedno vece zarade neciju mesecnu platu,totalno bezvlasce vidi se nemoc drzave da ovome stane na put neregulisani zakoni korupcija i mito i onda kao nece nas Evropska unija pa kome treba ovakva drzava

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna