Autor: Beta

Info
12.11.2019.
07:45 > 07:46
Sudska presuda u korist Božidara Caričića iz Ravnog Sela pored Vrbasa da Javnom komunalnom preduzeću "Komunalac" iz Vrbasa ne mora da plaća za neispravnu pijaću vodu može da predstavlja mogućnost i za građane drugih opština u Vojvodini koji već godinama nemaju ispravnu vodu za piće, da se izbore - ako ne za ispravnu vodu - barem da ne moraju da plaćaju neispravnu.
  • lenka

    13.11.2019 11:41
    voda
    i nije samo u vojvodini lošd kvalitet vod,e'je nažalost na celoj teritoriji srbije,što u prigradskim naseljima i okolnim selima,a da ne pričam po centar gradovima gde cevi nisu menjanje pet decenija.
  • Advokat

    12.11.2019 19:10
    Novi Sad
    Niste dobro pročitali presudu Višeg suda u Somboru, nije rečeno da JP nema pravo da naplaćuje isporučenu vodu, već naprotiv, da je takav zahtev osnovan, ali da u konkretnom slučaju nisu dokazali kolika je cena vode kvaliteta kakva je isporučivana u spornom periodu tuženom. Zato nemojte građane da dovodite u zabludu o,, pravima,, koja im pripadaju posle ovakve presude.
  • Станко

    12.11.2019 13:35
    Ех
    Па зар наше судије у свакој општини уче другачије право и другачије доносе пресуде. Има ли нека Општина да не кажњава за крађу. А ово је крађа. Продаје и наплаћује кварну робу.
  • Marija plava

    12.11.2019 13:19
    Ravno selo muku muci sa losom i neispravnom vodom, kao i veci deo Vojvodine. Zato sam ja uvek za varijantu, kupiti aparat za preciscavanje vode sa filterima i ne boli te glava, znas da pijes cistu vodu.
  • Verica

    12.11.2019 12:23
    Srbija?
    "Država" u kojoj zakoni nisu bitni jer se sve rešava "hrabrošću":
    "naveo da dalja primena ovakvog tumačenja zavisi najviše od hrabrosti sudija koji će odlučivati u sličnim sporovima."
  • Станко

    12.11.2019 11:51
    Ех
    Па зар наше судије у свакој општини уче другачије право и другачије доносе пресуде. Има ли нека Општина да не кажњава за крађу. А ово је крађа. Продаје и наплаћује кварну робу.
  • Android 17

    12.11.2019 11:32
    @Aleksandar
    Razumem tvoju logiku, ali Vodovod je u obavezi da ti isporučuje vodu za piće, takav ste ugovor sklopili, a ako ti on ne isporučuje vodu takvog kvaliteta onda nema pravo da ti je ni naplati. Nebitno za šta ti vodu koristio, možda imaš bunar pa koristiš tu vodu za sve ostalo, a vodu iz vodovoda samo za piće, oni su u obavezi da ti vodu kvaliteta za piće dostave i to naplate.
  • Jovan

    12.11.2019 11:18
    @Aleksandar
    Oni su njemu(nama) tehnicku vodu koja nije za pice naplacivali po ceni pijace.
    Jeste, prao je kola, zalivao bastu, kupao se, ali vodom koja po ceni ne odgovara pijacoj koju oni naplacuju. Tehnicka voda ili je mnogo jeftinjja ili se ne placa!
  • Nenad

    12.11.2019 10:01
    Nestrpljivo očekujem reakciju zrenjaninaca.
  • Drug Crni

    12.11.2019 09:52
    Nema potrebe za novim tužbama. Uzmete broj presude i odete u to JP. Objasnite da ne bi trebali da se izlažu novim sudskim troškovima i vraćanju novaca za naplaćenu vodu kao pijaću nego da počnu da naplaćuju tu vodu kao tehničku. Ionako opština Vrbas ne isplaćuje plate već 2-3 meseca. Ne treba im dodatni trošak.
  • Aleksandar

    12.11.2019 09:10
    Delimicno se slazem.Strasno je sto voda nije za pice,ali to nas sve ceka za par decenija.Kako se brinemo o prirodi,tako nam i vraca.Čovek jeste dobio sud,ali nije precizirano koliko vode jedno domacinstvo potrosi za pice.
    On ce koristiti vodu za kupanje,zalivanje,pranje kola,sudova,možda i kuvanje,ali je nece placati.Voda za pice je zanemarljiva kolicina u odnosu na ukupnu potrosnju.
    Ako su ga oslobodili celokupnog racuna,to nije uredu jer je koristi za druge namene.Ako mu je umanjen racun za iznos koji potrosi za pice to je ok.
    Taj iznos nije veci od 100 dinara,to je jedan kubik,a to ne moze jedno domacinstvo da popije za pet meseci.
  • Paja

    12.11.2019 08:37
    Stanovnici Ravnog Sela imaju pravo da tuze Komunalac, da im vrati novac za proteklih 12godina.
    Kolektivna tuzba je nakjbolje resenje!
    To sto se prica da ko god tuzi vodovod, da ce ga iskljuciti sa vodovoda dok je u sporu je laz!
    Voda je osnovna zivotna potreba, a posto im nista ne dugujete, nema osnova da vam je uskrate!
    Lopovi na vlasti u Vrbasu to rade u celoj opstini!
  • Rax

    12.11.2019 08:31
    U Ravnom selu je sada kroz vodovod pustena neka druga voda za koju kazu da je ispravna da bi mogli da je naplate, a koju ni zivotinje nece da piju.
    Ovde treba da se angazuje neke ozbiljnije sluzbe, jer ovi nas truju godinama!
  • ex chapman

    12.11.2019 08:26
    BRAVO!
    ja sam odusevljen. samo... ako ovo uzme maha pa se zainteresuju i neki "mocnici", onda ce sudovi da pocnu da presudjuju malko drukcije! pa zamislite da ceo Zrenjanin prestane da placa vodu? o nebrojenim manjim mestima po Vojvodini da ne govorimo! a ozbiljno je pitanje koliko je zdrava i novosadska voda!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna