Autor: Dnevnik

Info
16.11.2019.
14:27 > 14:33
Kao i krajem prošle godine, i ove se menja Zakon o zaposlenima u javnim službama i uvođenje platnih razreda za zaposlene u tom sektoru odlaže za 2021. godinu, a time i primena principa da za isti posao u različitim javnim preduzećima plata bude ista.
  • Dr

    16.11.2019 23:27
    reforme
    Prvo i osnovno obećanje ove vlasti su bile reforme i uvođenje platnih razreda.LAŽ,LAŽ,LAŽ...Ako se stalno hvale da su reforme završene ZAŠTO nisu uvedeni platni razredi.Zato što im to NE ODGOVARA jer bi se tada znao TAČAN BROJ ZAPOSLENIH koji su na budžetu i NE BI BILO MESTA za partijske parazite.Sada se takođe vidi kolika je povezanost VLASTI sa SINDIKATOM.Koji SINDIKAT bar govori o ovome.LOPOVI SVIMA TREBA ODUZETI IMOVINU jednog dana.
  • igor

    16.11.2019 23:22
    Taj Zakon je napisan po merama ove vlasti, ali tu nema ZA ISTI POSAO ISTA PLATA.

  • Maka

    16.11.2019 17:15
    Dukedom 1918.
    I tako u nedogled ............. dok zivotni vek ne bude 100 godina a radi do 101,5 :(
  • Oliver

    16.11.2019 15:52
    Nikad bolje
    Ovde se stvari odvijaju od izbora do izbora isključivo u interesu vlasti, narod nije toliko bitan...evo šta je bilo sa ukidanjem zabrane zapošljavanja...ma...a zna svako iz svog okruženja bar po nekog "stručnjaka" za koga ta zabrana nija ni važila...
  • Nana

    16.11.2019 15:45
    Pa do kada ćete lagati o tome kako je plata veća u državnom sektoru!
    Suprug radi u državnom a ja u privatnom, prešišala sam ga pre pet, šest godina sa zaradom.
    Zašto lažete i stalno govorite o legalnim zaradama?! u mojoj okolini je malo onih koji rade u privatnom sektoru a da su prijavljeni na puni iznos. Prijavljeni su na plafon 350 evra, ostatak na ruke. Nemojte mi sada spominjati kasirke u Tempu, Maxiju i ostalim lancima.
    Nedavno sam pitala prodavačicu u malom marketu gde se ja snabdevam, kaže plata joj je 60 000, zadovoljna je platom, ali ne i smenama, kaže fali još radnika, neće niko da radi. I da, prijavljena je mnogo manju sumu.
    Hajde da vidimo da li zaista lekari koji rade u državnim bolnicama imaju veće plate od onih u privatnim?!
    Ne rkažem da u privatnom sektoru ljudi puno zarađuju, ali nije tačno da su te razlike poslednjih godina toliko velike, prvenstveno zbog odliva radne snag, inače nikada ne bi podigli plate.
    Pa počnite već jednom da iznosite realne podatke kakvi god da jesu. Kome idu u prilog ovi lažni statistički podaci?!
  • milicica

    16.11.2019 14:54
    zasto bi nas to cudilo
    Pa nisu ludi da to urade pre izbora i izgube birace iz javnih preduzeca ali ruku na srce ni bilo koji drugi ne bi to uradili drugacije.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna