Autor: Hina

Info
19.11.2019.
22:06 > 22:17
Energetska zajednica jugoistočne Evrope, koju čini 19 država-članica Evropske unije kao i države zapadnog Balkana i Ukrajina i Moldavija, upozorila je u svom izveštaju da brojne članice koje pretendiraju na članstvo u Uniji nisu ispunile zadate ciljeve smanjenja emisije štetnih gasova iz svojih elektroenergetskih postrojenja na fosilna goriva, iako je to deo zajedničke politike.
  • trgovina

    20.11.2019 11:46
    klimatske promene
    da, neće Evropa sa Nemačkom na čelu više rudariti ugalj, već nešto drugo, zna se i šta i gde, tek da opravda ulaganja u obnovljive izvore i njihovo skladištenje u Tesline baterije i giga fabrike i instalacije za skladištenje karbona makar i dalje samo uvozila energente i bila zavisna od uvoza, a ne postizala klimatske ciljeve, ali dostojno noseći titulu Energiewende od 1990.
  • Realista

    20.11.2019 11:08
    Realnost
    Čista demagogija.
    Ta ista Evropa je Srbiju izbacila iz sistema trgovine CO2 kada smo počeli sa projektima energetske efikasnosti. Zatim nam je smanjila nivo dozvoljene količine CO2, a onda traži da dodatno smanjimo.
    Preko 10 godina smo bili pod sankcijama, blokadom i blokadom, a sada traže da budemo bolji od njih samih.
    Da kažem neke činjenice:
    U Srbiji se 50% građana greje na obnovljive izvore energije (drvo)
    U Srbiji se preko 30% električne energije proizvodi iz obnovljivih izvora
    Dunav na ulazu u Srbiju (na granici sa Madjarskom) je zagadjeniji nego na izlasku iz Srbije, ili da budem pozitivniji Dunav je na izlazu iz Srbije čistiji nego na ulazu uSrbiju.
    Da pitamo zemlje evropske unije da li mogu da se pohvale ovakvim podacima.
  • Vesna Milivoj

    20.11.2019 06:19
    Krcka ulica 33
    Nemojte biti naivni Evropska banka za razvoj je dala 2 miliarde Eura za toplane na Balkanu ne da bi ih zatvorila nego investirali tako da su svoje zatvorili u njemackoj mi pravimo struju kredite placa narod a oni kupuju jeftinu struju od nas. Samo pogledajte EBRD tendersku stranu pa cete naci sve projekte tog tipa za zagadjivace. Nisu to filteri ili procistaci nego jos veci razvoj. Ona u Srpskoj sprdacini ne krajini napravila Kineska firma da bi je preprodali a vode je neki amateri iz Beograda. Bio kod njih direktor nekulturan bezobrazan arogantan bahat. Sve dok takve politicke neznalice vode firme adio pamet.
  • Neša

    20.11.2019 04:56
    Ah
    Američkom naftom, gasom i električnom energijom protiv "zagađenja čovekove okoline" domaćim.
  • Haj'mo sluge!

    19.11.2019 23:55
    Razrežimo krabonski porez?
    Mislim da je onda najbolje da plaćamo karbonski porez razvijenim zemljama, zar ne?
    U stvari, hajde da donesemo Zakon poput Nemačke i ostatka EU.
    Lepo razrežemo karbonski porez i građanima i firmama, da ne daj Bože ne zaostanemo za EU i da nam proizvodi slučajno ne postanu nekonkurentni i opterećeni porezima EU na granici sa tom velelepnom i tako nadasve naprednom ljudskom zajednicom.
    Lepo razrežemo poreščinu i zna se - toliko duša u porodici, toliko zagrevanje zahtevaju i toliko energije troše, toliko poreza da daju - gurnimo još koji dolar u dćžepove sirotih bogataša - jer smo tako zli i tako zagađujemo planetu, o, mi tako napredni i liderčina Balkana, sa svojim malecnim Šengenom za zapošljavanje ljudi sa juga.

    A za to vreme, koliko god svetskih sastanak održano, jedina država koja zagađuje 50% planetu, što su naučnici ustvrdili - odbija da potpiše bilo kakav međunarodni sporazum o redukciji tog zagađenja.

    Zaista ne moram da je imenujem.
    Dovoljno je da kaže - Zlo - i znaćete o kome se radi.
  • w/e

    19.11.2019 23:34
    Euro 3
    Ko je skinuo katalizator sa termoelektrane !?!?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna