Autor: Blic

Info
30.11.2019.
08:15 > 08:30
Pet vrednih umetničkih slika iz državne kolekcije još uvek se nalaze u posedu porodice Karađorđević, koja ih ne ustupa čak ni za izložbe, piše Blic.
  • navikli da žive

    09.12.2019 08:46
    na visokoj nozi
    Loš potez je bio vratiti monarhe.

    Nisu komunisti pogrešili kada su im zabranili imovinu i povratak.
  • Del Boj

    04.12.2019 22:10
    @purgerNS
    Srećom nisi nikakva vlast kao što i sam kažeš: "da sam ja nekakva vlast". I to sve, bez adekvatne upotrebe zareza, tačke, velikog i malog slova. Komentar ti nije ni na nivou znanja osnovne škole i poznavanja pravopisa srpskog jezika, pa srećom, nisi nikakva vlast, a pišeš o poznavanju srpskog jezika nekog drugog. Ti ceo život boraviš u Srbiji, pa još nisi naučio da pišeš i usput širiš dezinformacije sa komentarom da Grčka nema industriju i Grci sade masline i igraju sirtaki.
    Sedma su po redu razvijenosti zemalja članica EU. 18% im je zastupljenost industrije u ekomomiji, a Nemačkoj 29,1%. Grcima podario bog dobro i plodno tlo, ali im je proizvodnja hrane samo 4% zastupljenosti ukupne privrede.
    Imaju oni brodogradnju, najveću proizvodnju mermera posle Španije i Italije u svetu, rudarstvo i proizvodnju energije, turizam, proizvodnju raketnih sistema.
    Ekonomska kriza ih je pogodila recesijom 2008. godine, a ako nisi primetio grčke banke su prisutne u svim zemljama Balkana. Takođe su i jedan od većih investitora u zemljama u okruženju, pa nije čudno da se na nekome prelomilo koplje. Što bi na Nemačkoj, Engleskoj ili Francuskoj. Da ne pričam o spoljnjem dugu SAD-a.
  • @REPUBLIKANAC

    03.12.2019 21:19
    Да су владали и две године, имали би дужу традицију од кроасанских краљева. Да су владали и једну, наши су. Не видим зашто бисте се једили, осим ако сте комунистички екстремиста. Што се ''бежања'' тиче, евидентно је колико познајете прилике у Европи тога доба. Дел Бој је лепо објаснио. Иритантне особе попут вас ће од релативно партизанске Србије исту направити четничком. Нажалост, булајећивски четничком.
  • purgerNS

    03.12.2019 20:52
    komit
    pa zašto je onda toliko grka van grčke ako tako lepo žive u grčkoj...
    ču grci lete na mesec ču rade električne automobile...
    rade oni feta sir i sade masline...vole svoje koze i igraju sirtaki...
    kakva industrija i tehnologija...ajte
  • Del Boj

    03.12.2019 13:31
    @REPUBLIKANAC
    Sve monarhije tokom II svetskog rata su bile u egzilu, pa ni dinastija Karđorđević nije u tome ništa posebna.
    Šta misliš šta bi ih dočekalo 1941. posle svrgavanja vlade u dominacije ustaškog pokreta, Mađarske i Albanije, koje su imala fašističku partiju još 1939. godine, Italije, pa na kraju i Bugarske, kojom je vladala nemačka dinastija? Potpisan pakt, koji je trajao samo dva dana je potpisan u skladu sa britanskom i francuskom politikom u to vreme. Obe su još 1939. napravile aneksiju Sudeta sporazumom u Minhenu, imale crnokošuljaše i kolaboracioniste, a Sovjetski savez je imao Pakt o nenapadanju. O drugim državama poput Poljske da i ne govorim.
    Povlačenje vojske u I svetskom ratu je usledilo tek 1915. godine.
    Srbija nije zaslužila status monarhije na lepe oči, nego diplomatijom i krvlju, a biti republikanac, možeš samo u državama koje imaju tradiciju republike, kao što je Francuska.
    U suprotnom se, republika svodi na konfeta države nastale u kumunističkom i postkomunističkom sistemu, koje su danas integrisane u nekadašnje Sveto rimsko carstvo, Habsbušku, Austrijsku, Austro-ugarsku monarhiju i nisu imale zavidan status.
    Potom su postale republike tek u vreme komunizma posle 1945.
    Sumnjam da možeš biti republikanac u Evropi, jer to ne postoji, osim u Francuskoj.
    Komunizam koji je nasilno došao na vlast i republikama crtanim bez poštovanja etničkih granica dobro ispira mozak.
  • REPUBLIKANAC

    02.12.2019 20:16
    A jes' loza!
    @Петровград
    "... Шта би поједине европске државе дале да имају краљевску лозу..."

    Koju lozu? Onu od 1882. (trajala 21 godinu, jbt!) ili onu od 1903? Ta je potrajala na dva načina, a najduže do 1941. dok nisu junački pobegli. Doduše, pobegli su i 1915. ali su se zahvaljujući Francuzima, Britancima i Italijanima - vratili.
    I to je LOZA?
    Neki bi rekli i tradicija.
    HAHAHAHAHAHAHA!!!!
  • Komit južna Srbija

    02.12.2019 15:19
    Da se nadovezem na moj komentar
    Grčka nije samo turizam, da li ste znali za:
    ELVO automobilsku industriju u Solunu koja je proizvela sportski auto "atalis". Proizveli su niskopodne autobuse koje su 1996 izveli u Singapur gde su dočekani kao prvi niskopodni autobusi u regionu. Zatim borbeno vozilo leonida a i kod nas izvoze radne mašine.
    Novosadski vodovod koristi njihove cisterne.

    ELDO Grčka svemirska agencija koja sastavlja istrazivacku sondu za istraživanje Meseca. Lansiranje sonde ce obaviti NASA ali ce se njome koristiti Grčka država i njeni univerziteti.
    Lansiranje je zakazano za 2022 godinu.

    U Grckoj su se 70 ih godina proizvodili električni automobili. Ima još ovakvih podataka
  • Komit južna Srbija

    02.12.2019 14:50
    @purgerNS
    Nisi lepo procitao njen komentar. Ona nigde nije pomenula grčku monarhiju, nego je napisala da nikada nisu bili komunistička zemlja, tj. " isterali su komuniste".
    Druga tvoja opaska koja se odnosila na grčka ostrva i to: i Srbija ima banje, oranice i rudnike pa to dajemo strancima u koncesije. Znači treba znati i iskoristiti ono što je priroda dala, i po čemu se oni to razlikuju od Hrvatske npr. koja nam se ovde protura kao primer razvijenosti.
    Treća opaska - EU: Grčka je članica EZod 1981 godine , DESETA po redu koja je ušla u EZ a Eu je nastala kasnije, znaci oni su zemlja osnivači
    EU!
    Naravno o samoj EU možemo posebno raspravljati i nisam neki njihov fan.
  • Istina boli

    02.12.2019 10:59
    Istina boli
    Zašto, bar po nekad, ne pročitate istorijske činjenice, pa onda komentarišete. Prvi muzej (umetničkih slika)u Srbiji (Jugoslaviji) je osnovao princ Pavle Karađorđević, otac Jelisavete Karađorđević, sa svojom ličnom kolekcijom umetničkih dela! E, što su komunjare pokrale i koristile imovinu sa dvora, to vam ne smeta. Polupismeni, bahati i silni i njihovi unucu i danas prisvajaju tuđe!
  • purgerNS

    01.12.2019 18:03
    komita

    a i tvoj je komentar ono...bzv.
    cura iz ŠOKSA je uzela za primer grčku kao monarhiju..a sam kažeš da je nametnuta..znači ne važi se
    onda u vezi ekonomije...zna se šta su grci uradili ulaskom u eu i da to i danas plaćaju
    a plata od 1200 eura...nebi bila ni 200 da nemaju obale i ostrva tj.turizma
  • Komit južna Srbija

    01.12.2019 17:35
    @purgerNS
    Ni tvoj komentar nije nešto bolji...
    Grčka je nakon oslobođenja od turaka bila parlamentarna republika, imali su predsednika republike a ne kralja. Monarhija je kasnije uspostavljena pod pritiskom, a pomenuti kralj Konstantin je bio Nemac, a ne Grk. "Leteo je iz zemlje" kada je hteo da Grčku priključi centralnim silama u Prvom Svetskom Ratu. Što se tiče ekonomije, grčki BDP je veci od svih ex-Yu republika, a prosecna plata je oko 1200 evra
    Veća je nego u Sloveniji. Ekonomska kriza iz koje su i zvanično izašli se odnosila na bankarski sektor, pa nije baš jasno ko tu nije moralan, jer je javni dug manji i od mnogih clanica Eu, a da ne pominjemo Vol strit odakle je i krenula globalna kriza.

    Tako da ne znam što Grčka ne može da se uzima kao generalno pozitivan primer, kada se na ovom sajtu za primer redovno uzimaju i Ruminija i Madjarska koja su mnogo više krš zemlje nego Grčka.
  • purgerNS

    01.12.2019 10:03
    LUCIJA IZ ŠOKSA
    vaš komentar me podseća na onu scenu iz Sivog kamiona crvene boje gde glumeći popa Bogdan Diklić objašnjava da nama ništa ne ide zato jer nam ne valja kalendar,a braća grci uzeli novi kalendar i sve im ide od ruke.
    Draga Lucija,ako ste nam za primer uspešne zemlje dali Grčku onda neka hvala...nek budemo zaostali..
    Grčkom su nakon osmanlija vladali englezi iz senke..a svog kralja Konstantina su izbacili naglavačke ...oterali
    Koliko je Grčka bogata i moralna govori nam najbolje ona prevara sa EU
    Lepo od bucka što vam za vaše služenje uplati put do manastira u Grčkoj...
    Nećete se vi leba najesti kod malog bucka...njemu nije u genima davati,nego samo uzimati
    Ako izgubiti posao bota kod malog bucka,sns će vas rado primiti..bar umeti pisati.
  • LUCIJA IZ POKSa

    01.12.2019 00:18
    KARADJORDJEVICI
    Nama ne trebaju neprijatelji, mi Srbi bi se medjusobno tukli do istrebljenja. Koja mrznja, koje lazi. Komunizam je bio najvece zlo koje nas je moglo zadesiti. Nedavno sam obisla desetak manastira u GRCKOJ, PRED SVAKIM MIR, TISINA, LJUDI BOGOZAHVALNO STOJE I CEKAJU RED DA PRIDJU SVETINJAMA. Zatim sam bila u Tumanu, da se poklonim nasem velikom svetitelju, Svetom Zosimu Cudotvorcu. A moji Srbi galame, svadjaju se, kao da su dosli harac da kupe, a ne Bogu i Velikom Svecu da se mole. Znate zasto je tako? Sto nas je upropastio komunizam, sto smo od 1944. uceni da otimamo, da grabimo, pa se sada guramo i kada Svetom Pricescu pristupamo. A GRCI SU SE SA KOMUNISTIMA BORILI DO 1948. I OTERALI IH. Grcka nikada nije bila komunisticka. Na tamjan i bosiljak mirise. Da druge drzave imaju kraljevsku porodicu svog porekla i svoje krvi, u zvezde bi je kovali. Vecina kraljevskih porodica u Evropi NIJE IZ NARODA, VEC SU IM NAMETNUTI ENGLESKI I NEMACKI PRINCEVI. A nas je Djordje Turke isterao, Petar, unuk mu sa polumrtvom vojskom odneo pobedu nad najvecom evropskom carevinom, Aleksandar napravio modernu drzavu beckim konjusarima i sobaricama, a oni mu zahvalili tako sto su ga ubili, zajedno sa VMRO i komunistima. U II svetskom ratu Srbi su imali dva pokreta otpora i umesto da nam to sluzi na cast, mi se medjusobno tukli na krv i noz. Pustili copavog bravara da 45. zabrani povratak Srbima na Kosovo, da posle 48. dovede 200.000 Siptara na Kosmet, a KARADJORDJEVICA teramo iz njegove kuce i zemlje.
  • Срба

    30.11.2019 18:57
    Ре Бора
    Боро брате, па заједно(ВМРО и комунисти) су другог августа 1944 прогласили НР Македонију,немојте да се лажемо. Све време су сарађивали у борби против тзв српске хегемоније. Па са српским комунистима су разбијали Србију. Читај коментаре и види где су минуси. Комунизам је вирус, лека нема
  • ludilo

    30.11.2019 18:18
    Kako zlobne komentare citam, vidim da je narod prso, a sto se princa tice, a ne bih vratio nikom ni wc papir a ne slike
  • Hamo

    30.11.2019 17:28
    Hamo
    Ma treba jos jedan mustafa golubic mnogi bi pobegli koi piju krv narodu.
  • Hattori Hanzo

    30.11.2019 15:27
    Kara fucking Đorđevići
    Nije džaba doneta odluka za vreme drugog zasedanja avnoja 29.11.1943. , da se ovim krvopijama Jugoslovenskog naroda, zabrani povratak u zemlju...
  • Bora

    30.11.2019 14:08
    Re: Srba
    Diktatora Aleksandra su ubili VMRO i Ustaše, koliko znam. Ne branim komuniste, nikad mi nisu bili bliski, no ova halapljiva dinastija mi deluje bolesno kao i ova vlast. Valjda su zato POKS i SNS tako bliski.
  • Cattanicorrado

    30.11.2019 14:06
    Društvo
    Pa komunisti su njihove vile i imanja koristili na desetine godina bez ikakve naknade, možda je ovo dobar način da Karadjordjevići nešto izvuku za sve te godine što su drugi uživali u njihovim imanjima.
  • Dejan

    30.11.2019 13:52
    Servusi
    Ustvari,sve ovo radi vanbracna cerka za kancelariju u london,sve ide preko firme zvane obrenovici. Dok su oni kidnuli za tozlom,iz istog mesta nam je poslat tile kao oslobodioc ! Takodje je glupi narod izasao na demonstracije vicuci pakt-rat-rob,pa dobili izbombardovan bgd,mrtvih bilo na tone i to sve na nagovor iste kancelarije na ostrvu,cica drazu pustili niz vodu,pavelica sproveli do geneve i begaj za argentinu,inace seselj nam je eto isto ostvrski djak ! Idiotskom narodu se sve ovo servira i on to guta i prihvata
  • NN

    30.11.2019 13:52
    NN
    Pa on samo radi isto što i svi ostali u Srbiji bez odgovornosti. K... e.
  • Ana

    30.11.2019 13:44
    Ili su muzeji prisvojili umetnička dela koja pripadaju Karađorđevićima.
  • NS

    30.11.2019 13:19
    Komentar
    Svi oni nose gene Henrika VIII, Viktorije i Elizabete. Sta vise reci znate i sami.
  • Ilija Čvorović

    30.11.2019 13:08
    titula ?
    koliko se da primetiti i ovaj POKS ima botova po ugledu na sestrinsku im sns stranku
    samo drugari su se malo ...bip...ovaj mali nikom ništa neda..i sendviče će vam pojesti
  • Vosha forever

    30.11.2019 12:37
    Krkandjordjevici.
  • Inspektor Višekruna

    30.11.2019 12:33
    Spomenik
    Uvek sam tvrdio da ako nekom Karađorđeviću treba podići spomenik to je Đorđe Karađorđević. Iako je u životu uradio mnoge gluposti, ladno je 1941 odbio da bude srpski vladar, ili ako već neće da se bar preseli u beli dvor!
    Za primer ostalim iz dinastije! Ima važnijih stvari od imovine i krune!
  • Dzo

    30.11.2019 12:31
    Dzo
    Nikada vise monarhija treba ih proterati iz srbije. Pa sve sto imaju ovde izgradjeno je od narodnih para. Narodu sve ostaje to jest drzavi. Masoni su ih vestacki na presto doveli pa oni nek ih izdrzavaju i placaju racune za struju i komunalije.
  • /

    30.11.2019 12:02
    /
    apis je nesto najgore sta se desilo u istoriji srbije
  • Pišta

    30.11.2019 11:58
    Radio sam za njih, ostali mi dužni para i rekli mi da stavim na svoje reference njihov grb, eto toliko mogu da mi izađu u susret...
  • Bora

    30.11.2019 11:42
    Zašto me Mića Megatrend asocira na ove?
  • JustinaNS

    30.11.2019 11:40
    I golim okom se vidi
    Da li je prethodno urađena DNK analiza i dokazana istinitost porekla ovog "srpskog princa"? Sudeći po bezobrazluku, bahatosti, i njega, i žene mu, i sinova mu... jasno je da je naš! I onaj samozvani Toma sedi u nekom dvoru, lapa naše pare na poslugu i režiju, a u ime ćutanja o AV... A mi opušteno, bez jeda. Sini munjo, udri grome i teleportuj nas na najudaljeniju planetu!
  • Đura

    30.11.2019 11:23
    ....
    Prvo im otmete pa sad još kinjite.
  • nik

    30.11.2019 11:22
    bagra
    Bagra parazitska.
  • Neam

    30.11.2019 11:20
    Možda
    Šta je sa onih preko 16t narodnog zlata što mu deda odneo u englesku? Jesu oni imali pravo da to odnesu za funkcionisamje vlade u egzilu ili nisu?
  • Hogar strasni

    30.11.2019 11:12
    titula ?
    tata mu je bio kralj srba ,hrvata i slovenaca..
    a da ode malo i kod njih -.neka im" prisvoji" nešto
    siguran sam da bi se hrvati i slovenci oduševili ovim debeljkom
  • takvim

    30.11.2019 11:08
    ste
    pripojili vojvodinu,33 posto?
  • realno

    30.11.2019 11:08
    Od ovih nikakva korist, samo šteta.
  • Republika

    30.11.2019 11:03
    Nikad više monarhija
    Lopovska familija od kada su ubistvom Obrenovića, a pobijena je cela loza, preko 120 muskaraca, zena i dece, da niko od Obrenovića ne bi nasledio presto! Zasto se stalno piše da su ubijeni samo kralj i kraljica tokom majskog prevrata? Došli krvavo na vlast i zavili Srbiju u crno ubistvom Ferdinanda, pljačkom i uvođenjem antisemitskih zakona još pre početka rata! Nadam se da će im sve biti ponovo oduzeto, uključujući i državljanstvo.
  • Martin

    30.11.2019 10:49
    Poslati ih avionom za London, ali ovaj put bez zlata.
  • Lala

    30.11.2019 10:39
    Koliko on mrzi Srbiju vidi se po tome da je natukao 70+ godina a nije naučio jezik. Ali ipak ovde je princ (hahaha) a van granica bi mogao da pere sudove. Uaa bando parazitska, skinite nam se svi redom sa grbače, samo ste nam još i vi trebali!
  • Bb

    30.11.2019 10:37
    Poks ce svojim telima odbraniti slike.

    Da se zna!!
  • Neša

    30.11.2019 10:28
    Ah
    Zar bi to "narodna" "država" "ponovo" da pljačka, ubija i proteruje? Zar tom "narodu" nikada nije dosta tuđeg?
  • Петровград

    30.11.2019 10:11
    Југосрбија се једноставно гуши у југокомунистичком менталитету. Шта би поједине европске државе дале да имају краљевску лозу, а овде комунистички тифусарски бандити имају толико дрскости да вређају и омаловажавају. Зато смо ту где јесмо.
  • Срба

    30.11.2019 10:04
    Комунизам је вирус-нема лека
    Краљ Александар убијен у Марсеју на "врло храбар начин" у сарадњи усташа и комуниста. Черчил натерао престолонаследника у договору са "миротворцем" Стаљином да се четници ставе под контролу Тиииите. А онда читајте све ове коментаре испод мог, ако ме уопште објаве
  • Срба

    30.11.2019 09:59
    Комунизам је вирус -нема лека
    Карађорђе убијен на врло храбар начин, Петар Први се борио у легији странаца, ослобађао Мркоњић на врло "кукавички" начин, скоро као Тииито Дрвар. Заједно са сином прешао Проклетије у Првом светском рату, на " врло кукавички и подмукао" начин, са својим народом.
  • I ne treba

    30.11.2019 09:38
    smrt komunizmu
    Pa nisu ludi svoju imovinu da daju komunistickim parazitima, vec su im pokrali dovoljno, ne samo njima vec i mnogim ljudima kojima vecina imovine i dalje nije vracena vec preko 70 godina. Evropa nije Severna Koreja da ne postoje individualna prava i prava svojine. Pitajte i 400 hiljada Nemaca sta im je bilo sa imovinom posle '45. Sve pokradeno od komunistickih dodjosa.
  • commie

    30.11.2019 09:29
    nacionalizacija!
    Opet ćemo sve da im zaplenimo.
  • Orwell Vegan

    30.11.2019 09:26
    Istina
    Srbija je u pravnom smislu na nivou prvobitne zajednice, odnosno na nivou jaci tlaci. U sudovima se advokati i sudije tajno dogovaraju za cenu presuda, to svi znaju.
  • ...

    30.11.2019 09:26
    Isterati ih iz Srbije po kratkom postupku.
  • www

    30.11.2019 09:25
    Banditi bili i ostali.
  • Nsadista

    30.11.2019 08:59
    Beli dvori
    Možda čovek nije razumeo jer je napisana molba na Srpskom? Napišite je na Engleskom jeziku :P
  • purgerNS

    30.11.2019 08:54
    who is that little man
    čukundeda ili ko već mu je bio svinjarski trgovac i špeklant...pradeda mu celu vojsku odveo u grcku a narod ostavio,deda mu je prodao srbiju a tata pobegao sa narodnim zlatom i umro u Londonu od ciroze jetre kao notorni alkos
    ovaj mali englez je došao samo da "pokrala novaca i smesila dupeto na mekan"
    srpski nije naučio za 30 godina jedino što bolje govori od male grkinje mu žene
    sinovi mu umislili da su nekakvi prinčevi
    na presto ga je doveo bradati preletač i hercegovac Drašković koji je verovatno zbog toga izbegao haški sud...
    da sam ja nekakva vlast..prvim avionom za englesku sa onim šta je doneo pre 30 godina
  • SRB

    30.11.2019 08:49
    Paraziti!!!
  • S

    30.11.2019 08:43
    Barabe i kukavice bili, barabe i kukavice ostali...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna