Autor: Radio slobodna Evropa

Info
03.12.2019.
08:39
Ministri komunikacija EU sastaju se danas u Briselu kako bi razgovarali o mogućoj zaštiti mobilne mreže pete generacije i usaglasili nacrt dokumenta kojim se uspostavljaju temelji za implementaciju 5G.
  • Ironija

    03.12.2019 19:46
    Naravno, zaboravili smo da je upravo SAD bila ta koja je ne tako davno otkrivena u špijunaži evropskih zemalja koje naziva svojim saveznicima.
  • Realista

    03.12.2019 10:38
    Realnost
    Ako se 5G sistem kineske kompanije može iskoristiti za špijunažu od strane Kine, Isto tako se američki 5G sistem može iskoristiti za špijunažu od strane Amerike i NATO.
    Ko može da garantuje da računari sa procesorima određenih proizvođača nisu podešeni da omogućavaju njihovim kreatorima ulazak u svaki računar.
    Ko može da garantuje da operativni sistemi na tržištu ne omogućavaju njihovim tvorcima tj. kompanijama da ulaze u svaki računar kroz takozvani zadnji ulaz.
    Ovo je korišćenje visoke politike za primat na tržištu. Kako američke kompanije kasne u odnosu na kineske na ovaj način kupuju vreme.
    Inače špijunaža je moguća i sa 4G i sa 3G i sa 2G. Svaki telefon se može pratiti, prisluškivati, koristiti za prenos podataka tako da ovo nije sigurnosno pitanje, niti političko već čisto ekonomsko, tj. zaštita interesa.
  • Kamere

    03.12.2019 10:36
    To će biti urađeno na silu, protiv volje građana.
    Samim tim, te stanice će biti napadane i gašene.
    Čeka nas veoma interesantna budućnost.

    Poznato je da se na 5G insisitra ne zbog kapitala, ne zbog potreba građana, već isključivo
    zbog omasovljenja postavljanja kamera koje će imati i NFC očitavanja okoline, čime će se do kraja moći upariti lik prolaznika sa čipom na koji će biti nateran, i podacima sa tog čipa.

    Kao što se to radi u Kini, gde koriste NFC platne kartice, koje ima obezbeđuju kompletan opstanak u društvu.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna