Autor: RTS

Info
21.12.2019.
20:19
U Ustavni sud Srbije godišnje stigne oko 12.000 ustavnih žalbi, dvostruko više nego u razvijenim evropskim zemljama.
  • Mira

    24.12.2019 22:43
    Pritisak na sud
    Gosp. Beljanski
    sada vrsi direktno pritisak na Ustavni sud, obzirom da on sada, jadan, ceka odluku tog suda povodom svog laznog doktorata!
    Naravno, ponovice se jadikovka da se radi o politickom lincu!
    O ustavnosti i radu Ustavnog suda, sagovirnik nije kompetentan!
  • OK

    24.12.2019 19:54
    Filistar je tu neko
    Dotični advokat je, valjda, dovoljno ozbiljan i kritičan, a čini mi se da ima i kompetenciju sporosti, tako da izvol'te kod njega da vam "izradi" ustavnu žalbu. Pa šta je on to uopšte relevantno rekao? I da nam o dovoljnoj meri kritičnosti i ozbiljnosti pri obraćanju Ustavnom sudu priča neko kome je pravnosnažno oduzet doktorat?! E živote...
  • Liman

    22.12.2019 11:02
    A sudovi ne poštuju odluke Ustavnog suda, mislim na one koje su u okviru ingerencija ove instance - recimo na pravično suđenje, kažu nemaju kapaciteta, imaju previše predmeta. A zaista imaju previše predmeta jer sve tegle kao žvakaću gumu, pišu presude koje ne mogu da opstanu zbog loših ormulacija i tako sve u nedogled. Gomilaju se predmeti, troškovi, radno vreme ide, plata ide, pokloni pristižu i svima u sudovima dobro.
  • Rotkvarija

    22.12.2019 09:10
    Nikada nećemo ni prići EU
    1. Pravosuđe
    2. Poreska uprava
  • Бранко

    22.12.2019 07:05
    НЕРЕД
    Правосуђе је најслабија карика државе Србије!
    Ко плаћа штету коју тужиоци проузрокују својим ЛОШИМ ОПТУЖНИЦАМА и лошим оптужним предлозима!?
    Штету уместо њих плаћа ДРЖАВА = НАРОД!!! Тужиоци и судије имају имунитет и немају личну, персоналну,индивидуалну одговорност! Тужиоци и судије немају обавезу за провером знања (лиценца)!!! Када виши тужилац потврди одбачај кривичне пријаве - грађанин не може приватно да гони злочинца!!! (члан 51ЗКП-а) Организовани криминал на изволте! Овакав статус немају ни цареви а ни краљеви! Под хитно Народна скупштина Републике Србије да усвоји предложени Закон о формирању независног регулаторног тела за надзор и контролу тужилаца и судија којег је предложило удружење грађана "Истина Тамарини закони" да се НАРОД реши пошасти!
  • dragan perković

    22.12.2019 06:28
    Ah
    Da li ustavni sud kontroliše poštivanje ustava ?Da li tkzv predednik države poštuje ustav ?Na oba pitanja odgovor je NE.Rek hapšenjem tkzv sudija ustavnog suda i imenovanjem naj boljih u to telo može se očekivati boljitak.Tvrdim da 100% sudija u ustavnom sudu su ili sa falsifikovanim diplomama ili su jedva završili pravo.
  • Dragan Milkov

    22.12.2019 06:09
    Maksima Gorkog 13
    Meni sudija odbaci krivicnu privatnu sve je navedeno po zakonu i da se dalje sa njima bavim ne pada mi na pamet. Kad nasilniku koji me je pretukao dodele troskove koje ja moram da platim to je sprdacina od pravosudja. Ne hvala. Zasto ljudi uzimaju stvar u svoje ruke jer nema pravde vidimo ni na ustavnom. Da o parazitima advokatima ne govorimo kako su u dilu sa sudijama da odgadjaju parnice i uzimaju pare ko da su dosli. I to u 4 godine 8 puta. Bjezmo odavde dok mozemo.
  • Bibi

    22.12.2019 00:14
    Bibi
    Pa zašto ih plaćamo da piju kafe po kancelarijama a izvršitelji pljačkaju. Celo sudstvo rasturiti dovesti mlade školovane ljude pa od početka. Razjuriti bandu g....... Motkama e videlibi kako bise sve radilo kako treba. Jedino revolucijom do pravde u ovoj državi nažalost.
  • Rak rana Srbije

    21.12.2019 23:27
    Bravo za temu!
  • petar kovač

    21.12.2019 22:03
    sinsinakel@gemail. com
    Gospodo, onda kada naše pravosuđe bude uređeno, kada sudije budu donosile presude,na osnovu dokaza, dokumentovanih, putem relevantnih svedoka, veštaka, kada samostalno sudisko ubeđenje bude u granicama zakonom predviđenih normi,a ne vođeni i plačani, rukom moćnika, kada se bude poštovala sudska praksa da se u istim postupcima, ne mogu donositi različite presude, kada se za ista djela budu izricale iste kazne. kada procesi u nižim sudovima ne budu trajali desetine godina, ......tada gspdo neće biti toliko žalbi .

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna