Autor: Nova ekonomija

Info
13.01.2020.
07:16 > 07:24
"Izvršitelji više ne mogu da prodaju stan za dug manji od 5.000 evra!" - Ovo je naslov koji se pojavio u mnogim medijima. Da li je ovo tačna konstatacija i da li je napokon urađeno nešto u korist građana, običnih ljudi?
  • Danijela

    26.11.2020 10:25
    Oduzezi licencu izvršitelju
    Borba za bolji, pravedniji Zakon tek predstoji.
    Sramo je, da javna izvršiteljka Danica Čolović iz Kragujevca, koja je pritom i funkcionerka izvršnog odbora Komore i organizacione jedinice Komore izvršitelja u Kragujevcu, posle ovakvog postupanja, a pritom i mnogobrojnih prijava i pritužbi na njen rad, još uvek radi na poslovima javnog izvršiteljima.
    Takvima treba odmah oduzeti licencu i da više nikada ne mogu raditi na poslovima sličnih delatnosti.
    Postavljam piranje: Ko stranački štiti dotičnu izvršiteljku?Rad bez odgovirnosti.

  • hm

    13.01.2020 21:32
    Ja i dalje nisam dobila odgovor od svih koji pljuju izvrsitelje - koji to predlog oni imaju da se dodje do naplate svog duga, bio on 100, 1000 ili 100000 eura. Da se zakljuciti da svi smatrate da kad neko simpaticno rasiri rukice i kaze "pa ja nemam", onda dug treba i da mu se oprosti.
  • kako kakav

    13.01.2020 14:01
    @ Šta je urađeno ?
    to je Zakon puta Srbije u evroatlantske institucije preko Evroazije.
  • smrdijestina

    13.01.2020 13:53
    koja je ovo odvratna nedodjija ...
  • teror u

    13.01.2020 13:22
    smrdojvodistanu
    EU - plaćanje svojih obaveza
    Vojvodina - krađa i otimanje tuđe imovine pod parolom "to mi je jedini krov nad glavom"
  • hm

    13.01.2020 12:09
    katastrofa
    država se manijakalno zadužuje na sve strane sveta, svako malo za nešto, bez ikakave racionalne osnove, i za kamione i za avione i ono što ide ispod njih, sve pevajući, od Azerbejdžana preko Rusije i Kuvajta do dalekog Japana. Završni račun krije ko zmija noge, dok se pozicijom na doing business listi hvali. Našla da građanima zamrzne primanja i skreše penzije, da im pogasi radna mesta, otpremi ih kroz socijalne programe i uz to da ih kažnjava za nemanje ekonomske moći za izmirivanje računa na vreme, iako je sama kreirala ekonomsko okruženje: "stimulativno za poslovanje, sa dobrim osnovama za održiv rast i razvojne aktivnosti." (Tabaković J.) i neodrživo za egzistenciju velike većine; našla za shodno da treba da ih kinji po pijacama policajkama za komunalni red dok naokolo kontejnera i po ulici sve samo đubre i crkotine, a nema ko kome da prijavi ni da odnese. Kakav sistem. Buzdovani koji novca ne bi videli bez politike, čak ni minimalac, maksimalac im niko ne bi ni dao, da ga sami nisu prisvojili lažima i lakirovkama, jer nemaju šta za njega da ponude, za sebe su prigrabili ovlasti da zaduže i rođeno i nerođeno, da troše tuđe, da im drugi zarađuju da bi oni još više trošili na "projekte za budućnost" u državi u kojoj će ulicama defilovati i srpsko'kineske patrole samo neće hvatati one koji su dug napravili, novac razvukli i njive oteli, već nama dahtati za vrat. Užas jedan.
  • Razum

    13.01.2020 12:03
    Narod greši što traži ukidanje jer su za to bile male šanse.
    Da se tražilo da prodaja bude blizu realne cene i da se ostavi više vremena dužniku to bi se usvojilo jer ima smisla !
  • Šta je urađeno ?

    13.01.2020 11:45
    Plitka pamet
    Kakakav je to zakon u kom se izvršava brže bolje, odlukom najnižeg suda, bespovratnom prodajom imovine za tepsiju ribe, koju će najviši sud u mnogim slučajevima ukinuti ali kad bude prekasno za ljudske živote?

    Zašto sudije i ustavni sud ćute?

    Da li je neko već tužio ovaj zakon ustavnom sudu?

    Može li se informacijama o njemu u evropske i druge medije, u dikasporu, i u sud u Strazbur?

    Treba ceo svet da zna kako se ovde sprovode izvršenja.

    U Americi, odakle je uvezen, su kamate na kredite 2%, vrlo niske, kuće ogromne, jeftin gas, ima posla, ne mora partijska knjižica i stalan pritisak, druga situacija, ne rade za 200 eur tamo se sigurno ne potcenjuje prodaje kuća za 30-50% vrednosti a cene su već besmisleno niske a narod prethodno živeo decenijama u krzi bez svoje krivice.

    Nije narod svojom krivicom izgubio posao.

    Naša država je uvela taj zakon umišljajući da se u njoj živi kao u švajcarskoj a ne da je ona već bila kriva narodu što mu sistematski uništava život decenijama, pa sad još i to da zapečati.
  • Novosadjanka

    13.01.2020 11:05
    Cvrc se nije desilo
    Bivšoj Svetlani Manić - iz licnog iskustva..Komunalni dug od 150000 din, popeo se na 3500 evra, podeljen izmedju ni manje ni vise 6 izvrsitelja, gde se naravno svaki ugradio..i op, 6-ti stavlja stan na prodaju! Ej!
    Banda izvriteljska u Novom Sadu!
  • Pada zakon

    13.01.2020 10:45
    Srbija - država koja kažnjava solidarnost i empatiju i ima cenovnik za to.
    Neko se od državnih pravnika sa kupljenom diplomom veoma prešao.

    Jer, da je ovo pravno regularno i moguće, prva bi amerika imala takav zakon u gadnom kapitalizmu.
    Ali, nema.

    Dakle, ovo će da padne na nekom od ustavnih ili međunarodnih sudova, jer se solidarnost ne može kažnjavati.
  • Janci

    13.01.2020 10:43
    Fasizam
    Ovo sta se desava sa izvrsiteljima nikako ne mirise na dobro!
    Svima nam, polako ali sigurno, puca fitilj!!!
    A kad skroz pukne, neka je Bog u pomoci, I izvrsiteljima, ali I nama, obicnim gradjanima
  • Zvekete

    13.01.2020 09:20
    Sport
    Lični primer, napumpani komunalni dug 45000rsd, isplaćeno 20000rsd, tri meseca neplaćanja usled promene posla = blokada dva privatna računa, svaki po 45000 rsd. Kaže gđica pravnica, to je greška mi smo pustili naplatu na ceo iznos, i to 2 puta, ispravićemo...još nisu promenili zaduženje, prošlo 2 nedelje.
    Sudski izvršitelj kaže da ju je Informatika nagovorila na to.... Znači Informatika upravlja izvršenjima a ne Sud, ili ovde neko laže! Čist lopovluk!
  • Dzo

    13.01.2020 08:59
    Dzo
    I treba da budemo kaznjeni kad nismo slozni. Francuzi bi oterali odavno ovu gamad izvrsitelje. Oni sve bogatiji mi sve siromasniji ustanimo gradjani pa mi smo drzava a ne politicari ili bilo koje stranke. Kada bi se slozili nestali bi za dva dana ali tako nam i treba pojedinci se prodaju za dve crvene ili ih zaplase ostace bez posla. E daje ovo u francuskoj.........
  • Vlada

    13.01.2020 08:47
    ---
    Biće krvi. Kada država čini to da polako krvarimo i nestajemo dok se ona i njeni činovnici goje, ostaje samo prirodan zakon - zakon jačeg, a to znači ... neka svako izvuče zaključak za sebe. Dok smo živi, ima nade, ali ovo je žestok rat između privilegovanih i nas koje tlače. No pasaran!
  • dragan perković

    13.01.2020 08:23
    Ah
    Prvo izvršitelji su kriminalna udruženja.Ne možete bez presude nikom ništa oduzeti.Po tome treba svim crkvama oduzeti imovinu jer nam se hoće.Drugo ovaj izvršitelj pojma nema.Evo moj primer-morao sam da angažujem tj platim izvršitelja da naplatim dug od državne Srbija kargo (źeleznica) u visinibod 2000 evra.Naravno da sam naplatio dug od države i naplatio od države i trošak izvršitelja to je oko 10%.
  • teror u

    13.01.2020 08:06
    smrdistanu
    EU - uzivanje u zivotu
    Srbija - izvrsitelji

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna