Autor: N1

Info
19.01.2020.
16:04 > 16:04
Da li su banke u Srbiji imale pravo da klijentima naplaćuju troškove obrade kredita je pitanje koje je aktuelno u protekle dve godine, a posebno pošto je protiv banaka pokrenuto više desetina hiljada parničnih postupaka pred sudovima širom zemlje.
  • Jellena

    13.08.2020 12:35
    Da li neko zna da li posle tuzbe mogu da imam problem sa bankom, recimo pri uzimanju drugog kredita, da ga ne odobre itd
  • Srbija je poslednja

    19.01.2020 22:38
    Po tumačenju zakona
    Kada bi neko samo proverio koliko tamo samo ima nelogičnosti. Pa to i bankari znaju i uopšte ne negiraju već kažu da je sve nelogično u svakom poslovanju pa tako i u njihovom. I pri tome vam se smeju u lice sa komentarom da to tako može jer oni smatraju da time ne krše zakon ako rade nešto što nije direktno iskazano kao zabranjeno, već samo zloupotrebljavaju rupu u zakonu, pa eto kao nije njihova krivica što profitiraju na zakonskim rupama, već je to kao krivica države koju oni samo koriste.

    Dok zakon zapravo i nema rupa ako se uzme u obzir da svaki zakon počinje sa članovima da ne sme biti zloupotrebljen, da se moraju poštovati pravila dobre poslovne prakse, samo što advokati banaka traže od sudija da se ti članovi ne uvažavaju već samo oni koiji direktno pišu šta ne sme. Bankari su prevaranti koji kroje prevare čitajući zakon, i država mora to da im zabrani.

    Ceo svet zna da su manipulisali čime nisu smeli i toliki su pohapšeni.
    Samo u Srbiji još bankarskim advokatima nije jasno da su banke nepoštene i kršile zakon dok su u celom svetu u zatvorima.

    Ima li to veze sa blokiranim ustavnim sudom ?
  • Istina...

    19.01.2020 21:50
    ...
    Anarhistične banana kolonije počivaju na bezbroj paradoksa. To se zove bezakonje, nezakonje i selektivna primena zakona. Ta kaubojština datira još od uvođenja komunizma a legalizovana je po "oslobođenju od okupatora", koje se nikada nije desilo. Pitanje je zašto nema kolektivne tužbe protiv banaka nego se računa na "pravosuđe" i njegovu praksu. Katastrofalnu. Strazbur je pretrpan predstavkama iz današnje aktuelne još žive komunističke SR Srbije. Zar da se građani zaleću u parnicu sa (ne)poznatim ishodom? A troškovi se, po zakonima neoliberala, plaćaju pre i tokom postupka. I na kraju, da zamrče sve.
  • dragan perković

    19.01.2020 18:52
    Ah
    Sber ima kamatu 29%,naplaćuje i članstvo i osiguranje čak i ako nemate kredita,duga.Mene to košta oko 600d mesečno-dug 0,kredit 00.
  • zokizoki

    19.01.2020 18:49
    Ne razumem
    Pazite, imamo paradoks - ja sam dobio pre neki dan tužbu na 260 dinara. Ja ne znam kako bih to nazvao", kaže za N1 bankar Zoran Petrović.
    Paradoks je ako dugujete banci 5 dinara,za koje i neznate da postoji,i oni vas blokiraju za stabeni kredit jer imate dugovanje prema drugoj banci koje morate izmiriti.
  • Adv, ali pravi

    19.01.2020 18:34
    Jel to kolega koji se reklamira po banderama širom Srbije protivno kodeksu advokata? Očekujem reakciju komore u kojoj je.
  • evo sad ce

    19.01.2020 18:26
    Narod je sa smanjenim i zamrznutim platama i penzijama jurio u banke pa se zaduzio, bas je neko pitao za uslove da dobije novac koji nema. Pazi da ne dobiju te procese.
  • dule

    19.01.2020 17:30
    Matematika onih koji u sudnicama zastupaju građane kaže da su banke na osnovu troškova obrade kredita do sada prihodovale nekoliko desetina miliona evra.



    Jok, njihova matematika je da oni zarađuju dobili tužbu ili ne.
  • Obrad

    19.01.2020 16:50
    Koje banke
    Mene zanima da li je neko tužio intezu i dobio spor? Ako jeste da pokušam i ja isto.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna