Autor: Tanjug, Kurir

Info
27.01.2020.
09:05
Ministarstvo kulture je za prethodnih pet godina izdvojilo oko 2,3 miliona evra za održavanje luksuznog Dvorskog kompleksa na Dedinju, u kojem živi Aleksandar Karađorđević sa svojom porodicom, piše Kurir.
  • Goran

    28.01.2020 08:36
    "...KOLIKO SU ONI HUMANITARNIH AKCIJA ORGANIZOVALI PREKO FONDACIJE PRINCEZE KATARINE. KOLIKO JE OPREME DONIRANO NASIM BOLNICAMA..."

    I ja bih kada bi mi neko platio sve ostale troškove. Lako se razbacivati nečim što si lako dobio.

    Oni su dobili šansu i to više nego ok ali su se pokazali kao nesposobnjakovići i totalno nezainteresovani da 'srastu' sa narodom. Kineski ambasador posle 6 meseci u Srbiji bolje priča srpski od tih parazita.
  • Domaćica

    27.01.2020 23:39
    Jel to onaj sto kaže Hepi badnji dej i rodžendan na Čisus.. isterati i napraviti muzej!
  • LUPETANJA DOKONIH

    27.01.2020 20:28
    A NEOBRAZOVANIH
    Halo, neznalice, pa Beli Dvor je drzavno vlasnistvo, drzava ga nije vratila Karadjordjevicima, vec im je samo "dozvolila" da zive u svojoj vlastitoj kuci, kao neke izbeglice. Da im je dvor vracen i da je drzava monarhija, placali bi sami. A NIKO NE PISE KOLIKO SU ONI HUMANITARNIH AKCIJA ORGANIZOVALI PREKO FONDACIJE PRINCEZE KATARINE. KOLIKO JE OPREME DONIRANO NASIM BOLNICAMA...A koliko kosta izdrzavanje Tome Diplome, zvanog Grobar i njegove Dragice, koja takodje ima "fondaciju". Koliko kosta to sto zive u tudjoj vili i nece da izadju. Koliko nas kostaju svi ti silni ministri, poslanici i sekretarice, sva ta "sluzbena" putovanja, "sluzbeni" automobili, "sluzbeni " mobilni telefoni. Baca se i arci na sve strane, a samo Karadjordjevici smetaju. Pa u Dvoru se odrzavaju razni prijemi i svecanosti, sluzi nam na cast i ponos. Jos kada bi vratili Monarhiju kao drzavno uredjenje, pa ne bi imali predsednika drzave, koji se samo smenjuju, a svima treba vila i apanaze. Imali bi parlamentarnu monarhiju, gde bi vlast imao premijr, i parlament, koji bi bili birani NA SLOBODNIM IZBORIMA. A kralj bi tu bio samo kao nas predstavnik na svetskim dogadjajima, gde bi stajao sa svojim rodjacima i kumovima u prvom redu, a ne kao Vucic u Parizu, U PETOM REDU PUBLIKE. Vucic, ili neko drugi, koga narod izabere, bio bi premijer i vodio bi zemlju, zajedno sa Skupstinom. Kralj bi docekivao goste iz inostranstva, primao protokolarne posete. Dogadjanja u Dvoru i oko Dvora privukla bi mnogo turista.
  • Radmila

    27.01.2020 17:39
    Čemu zakuvavanje
    Lepo je što Srbija brine o svojoj istoriji, nadam se da ovo nije najava da će da sruše stari dvor i naprave nov, stariji.
    I Versalj i Luvr koštaju Francusku i imaju koristi od toga, pa i ovaj dvor se posećuje i donosi neki prihod.
  • ?

    27.01.2020 11:37
    Ha ha kako je lako rulju razkodakati , pa placalo se dok je i Tito bio tamo, ako ne kralj bio bi neki drugi politicar, druga opcija je to vratiti u privatno vlasnistvo Al onda nece biti vise "drzavno blago" I onda bi pitali koji to mafijas moze odkupiti tako skupu zgradu . Imanje Beli dvor je DRZAVNO VLASNISTVO... Imam samo 8 razreda osnovne skole al me vata strava kad vidim kaki glupi Al "obrazovih" ljudi ima oko mene
  • Rastpa

    27.01.2020 11:35
    Apsurd je da republika placa ovim ljudima zivot na visokoj nozi. Mada ne bi me cudilo da jedan drugi Aleksandar ("Sveznajuci") pretenduje na krunu pa narucuju tekstove ne bi li ovog izbacio iz dvora.
  • x

    27.01.2020 10:59
    y
    nismo monarhija.
    svako svoje račune za život plaća. mene su tako učili.

    ako nemaju para da žive na tako visokoj nozi, žao mi je, neka žive na nižoj nozi ili neka prodaju nekretninu ako je njihova.
    svi mi bismo tako uradili jer se tako u životu radi.

    notorna glupost.
  • King of Serbia

    27.01.2020 10:55
    pitala zasto..
    se buniti vi,pa moj grendeda je stekla pravo na biti kralja
    ovo je i moja postojebina...i vi ste moji podanik
    ja ne znala život osim u dvorac a i trebala mi funte za mladi princevi koj živeti u Great Britain i za moju kraljicu grčkinju
    šutiti vi protivnici monarhija ni reč govoriti
  • Napoleon

    27.01.2020 10:40
    Nadam se da cu jednog dana ziveti u Kraljevini Srbiji. A ovo sto Kurir pise me ne zanima, vise kosta predsednistvo
  • Aska

    27.01.2020 10:28
    Ako hoce kraljevsi zivot, vratiti im dvorac, pa neka sami sebe finnansiraju.Nismo mi ludi vec ova kvazi drzava, i ovi koji se se samo smenjuju na vlasti i jedni druge optuzuju ali nista ne menjaju. Paraziti podrzavaju parazite...

  • Anonimus

    27.01.2020 10:16
    Karađorđevići su oduvek bile lopine...
  • Goran NS

    27.01.2020 10:11
    bolje njima nego tomi diplomi i ostaloj kamarili ... mislite da nas ovi tirani sad kostaju manje?!?!
  • kokicmoki

    27.01.2020 10:10
    -
    Da li Kurir pise koliko placamo za rezidenciju Tomu Nikolica i njegovu umetnicu Dragicu??
  • Kika Bibić

    27.01.2020 09:53
    Jesmo li svi mi ludi? Na osnovu čega se onda Karađorđevići šepure po dvorsom kompleksu, ne daju slike za izlaganje (koje i nisu njihve), izdju prostor za raznorazne manifestacije? Republika kraljevina Srbija! 30 zaposlenih? A mnoge institucije ne mogu da funkcionišu jer im država ne daje odobrenje da zaposle ljude.
  • Aristokrat

    27.01.2020 09:52
    Alexit
    Sramotno...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna