Autor: Politika

Info
16.02.2020.
21:30 > 21:39
Iako je odlučeno da se za ovu godinu ne menja cena otkupa električne energije iz vetra, sunca i biomase, problem je što je ta proizvodnja nekoliko puta skuplja od struje iz termoelektrana, a plaćaju je svi građani Srbije.
  • Goran Vasic

    17.02.2020 08:37
    Loše aranžiran spin
    Iza priče o zlim kapitalistima i tajkunima koji se bogate na račun “zelene energije” stoji pokušaj da se sakrije loše upravljanje EPS. Ove godine se planira pretvaranje EPS u deoničarsko društvo i izlazak na berzu. Taj postupak će otkriti nekompetentno upravljanje ovom kompanijom. Prof Kovačević je na žalost založio svoj autoritet u toj raboti. Stručnoj javnosti potpuno nepoznati Simonović služi za ojačavanje priče . Ipak za EPS treba više znanja od “reš pečenja”. Običan spin i redirekcija nezadovoljstva sa pravih krivaca.
  • Čika

    17.02.2020 08:32
    Kako god da se okrenemo
    Kada se analiziraju putevi neizbežnog povećanja učešća energije iz obnovljivih izvora u energetskom bilansu zemlje, verovatno bi bilo korisno analizirati načine na koje razvijeni svet uspešno rešava pitanje visoke cene zelene energije. Pritom nije upitno da neko mora da plati uprosečavanje cena koštanja “zelene” i “prljave” neobnovljive energije, a ne treba biti genijalac da bi se dokonalo da to, na ovaj ili onaj način, može biti samo EPS, a na kraju, naravno, potrošač. “Deset puta jeftinija energija iz velikih hidroelektrana” je prilično paušalno izračunata kategorija koja ne uzima u obzir činjenicu da imamo samo jednu Đerdapsku klisuru, da je visina početnih ulaganja u takve objekte neuporedivo viša od troškova izgradnje termoelektrana, a kad je uticaj na okolinu u pitanju otvaraju se nove dileme. Navijačku analizu i za i protiv bilo čega nije teško napraviti, ali sve to košta i šta god da se uradi - biće nezadovoljnih.
  • Dimnjacarina

    17.02.2020 07:51
    Da bi bilo ravnopravnije predlažem uvođenje još bar dve takse, nije narodu dosta nameta.
  • Dejan

    17.02.2020 07:26
    Posao
    Kao da ste zaboravili tesku aferu ,,Vetropark,, sa av kumom ! Dosla brnaba da objasni kako to nije tako i dobila premijersko mesto a bratas joj preuzeo te dil poslove,milioni se tu obrcu,dodajmo tu jos i hamovica,lazarevica,keneta i palmu sa trgovinom ugljem !!!
  • Ivan Orsov

    17.02.2020 06:02
    Beograd
    Odite na web stranicu EBRD banke. Upisite Serbia. Tenders. Vidjecete kako investiraju miliarde i onda od nas kupuju jeftinu struju.
  • Mali Novi Sad

    17.02.2020 01:44
    Kakva nadinterpretacija!
    Molim novinara da se prvo dobro informiše pre nego što počne da piše članak. Zaključak je manje više ok, ali ovde je napisano i brda nadinterpretiranih neistina. Onda sve gubi smisao, kada neistinama dokazujete istinu...
  • Bili Kid

    16.02.2020 22:22
    Tajkunska pljacka struje Hamovica i Lazarevica uz pomoc kriminalnih politicara traje vec 30 godina! Uzivajte primitivni narode u ovom SVINJCU!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna