Autor: Jugmedia

Info
18.02.2020.
13:53 > 14:02
Na adresu kuće Dubočica 72 Leskovac stiglo je pismo s opomenom o neizmirenim ratama za podignuti kredit, iako čovek koji je podigao kredit S.S, ne stanuje na toj adresi. I to nije jedini slučaj.
  • Draganna

    04.09.2020 05:32
    Moja posta
    Stize mi posta na adresu na koju sam nekada bila prijavljena,vise nisam. No vlasnik tog'stana mi otvara moju licnu postu koja stize na njegovu adresu (a vise nisam na toj adresi)... Da li po zakonu oma pravo da otvara moju postu,sta uciniti po pitanju toga (greskom mi na njegovu staru adresu gde sam zivela postu salju)?!
  • Sloba53

    19.02.2020 05:49
    Objava
    Postoji u Zakonu o prijavi prebivališta postupak za pasivizaciju prijave lica koja tu ne žive. Verovatno su se ta lica nekada tu prijavila uz saglasnost tadašnjeg vlasnika stana , proverite.
    Ali u ovoj državi više ni uknjižen stan nije garancija od nesavesnih i nestručnih sudija i izvršitelja kriminalaca , čast poštenima .
  • dule

    18.02.2020 23:38
    dijametralno18.02.2020 • 19:25
    U tekstu su navedena 2 potpuno razlicita slucaja - prvi gde stanar ne postoji (nije ni prijavljen na adresi nego samo EPS, banke itd. misle da jeste) i drugi, gde je neko drugi prijavljen.
    U prvom slucaju izvrsitelji nemaju sta da traze posto je sve jasno, u drugoj je teoretski moguce ali u praksi (pravovremene zalbe i sl.) tesko.



    Ali ako se ne varam problem je isti - vi kao 1/1 vlasnik niste u mogućnosti da odete u policiju i da odjavite tu neku osobu, bez obzira da li je ta osoba zaista ikad stanovala na toj adresi ili ne.

    A to šta izvršitelji imaju ili nemaju šta da traže je horor u Srbiji pošto je njima namešten posao iz snova - garantovan posao sa ogromnim prihodima a odgovornost, zakonska i sudska, apsolutno NIKAKVA.
  • Петар

    18.02.2020 23:38
    Како одјавити некога са адресе
    Ни власник стана не може да сазна ко му је све пријављен на стану или кући у Србији. Једино што може да се уради је да се оде у полицију и на писарници преда молба (у два примерка, други је за вас да имате доказ) на којој се напишу имена и матични бројеви лица која имају права да буду пријављени на тој адреси. И напише се додатна реченица којом тражите да сва друга лица која су евентуално пријављена на вашој адреси буду одјављена са те адресе од тог датума. Службеник вам удари печат на вашу копију коју можете показати извршитељу ако се којим случајем појави пре него што вам поштом стигне званична потврда. Не постоји формулар за ову молбу, морате је сами саставити. Мора да се плати и нека такса, питајте у пошти колико.
  • /

    18.02.2020 21:00
    /
    Jadan onaj ko starost doceka sam u ovoj zapecini. Sve lesinari okolo.
  • bazdeca rupa

    18.02.2020 19:55
    Da li uopste ima jos tragova neke normalnosti u ovom otpadu ?
  • dijametralno

    18.02.2020 19:25
    U tekstu su navedena 2 potpuno razlicita slucaja - prvi gde stanar ne postoji (nije ni prijavljen na adresi nego samo EPS, banke itd. misle da jeste) i drugi, gde je neko drugi prijavljen.
    U prvom slucaju izvrsitelji nemaju sta da traze posto je sve jasno, u drugoj je teoretski moguce ali u praksi (pravovremene zalbe i sl.) tesko.
  • Korona

    18.02.2020 19:13
    Za Jačina
    kako da ne otvore firmu na tvojoj adresi bez tvog znanja kad OTVORE DRZAVU na tvojoj teritoriji a pravna drzava ne posalje ni dopis koji salje radniku kad ne plati dimnicarinu za nepostojeći dimnjak.
    Pozdrav sa porukom Od nečeg se umreti mora.Pozdrav od KORONE.Uterali materi.
  • krimi rad

    18.02.2020 18:16
    prosireno kolo
    kako moze da se proveri ko je prijavljen na tvojoj adresi ? Treba da izigravas ludu iako znas da nikog nisi prijavio.
    Ako je nekom na tvoju adresu poslata opomena ili resenje znaci da onaj komeje namenjena nije dobio istu.Svako prijavljivenje na adresu vlasnika bez saglasnosti istog je krivučni delo.

    Predsednici skupstina stanara UOPSTE NE REAGUJU NE DAJ BOZE da potrose deo zarade na telefon da obaveste duznika da je okaceno resenje na oglasnoj tabli zgrade u kojoj ne stanuju.Kad su pismonose na bolovanju ili godinjem zamenici postu dele kao fajere redom ne gledaju ni broj stana ni prezime .U svakoj zgradi stoji bar 20 koverata sa racunima sa stane vidljivo ili nevidljivo na kojima je adresa i ime a nema br stana. Takve pismonose ne ne stavljaju u sanaduce onda ima tacan kucni broj a ali je ulica pogresna. Uvodjenjem pak broja su mnogi racuni ostali bez broja stana i stoje van sanduceta postar nece da čita imena da gubi vreme.
  • Živković

    18.02.2020 18:06
    Smrdija
  • sjašite sa grbače

    18.02.2020 17:08
    Najgore je od svega što ovde čovek treba da se “ožuči” dok dokaže da nešto nije(uradio, nešto je njegovo, a sada i podstanari kojekakvi).
    I dok dokaže, prodje mu pola veka u svemu tome.

    p.s. Notorne budalaštine oko čega dodatno “kidamo živce”, gubimo vreme...
  • Nik

    18.02.2020 17:04
    A tek radnici MUPa...
    Gospodin M.M. je godinama prijavljen u Slovackoj ulici broj 9, inace bivsi radnik unutrasnje kontrole MUPa i radnik u sektoru suzbijanja narkotika i pored izjave precednika kucnog saveta da nikada nije ziveo tu, MUP ga i dalje tamo drzi prijavljenog da ga izvrsitelji ne mogu pronaci. Da ne pricamo jos sve ostalo mutno sto postoji oko doticnog gospodina. Pravna drzava... Haha
  • Novosadjanin

    18.02.2020 15:24
    Jacina
    eeee ne brkaj babe i zabe! To je kad ti ukradu LK. Tako kazu.
  • aloooo

    18.02.2020 14:27
    stručnjaci
    Ne možeš da odjaviš nekoga sa svoje adrese, gde si vlasnik 1/1....i još se pitaju što niko ne prijavljuje podstanare. Pa bolje kaznu da platiš za neprijavljenog podstanara nego da ti dođu izvršitelji
  • SRB

    18.02.2020 14:23
    "Super" sad svi znaju da na toj adresi zena zivi sama...pa jos, dok je na poslu kuca zvrji prazna
  • Jačina

    18.02.2020 14:17
    Nije to ništa.
    Da vidiš kad registruju nepostojeću firmu na tvoju adresu, pa firma uredno digne kredit. A još i PIB dobije, magijom srbistanskih staza.
    Da vidiš onda igranke i napretka!
    Mnogo smo jaki...
  • Lel

    18.02.2020 14:10
    Ode kuća...
    Živela Srbija, jedina država gde zbog javašluka nekog ćate u kancelariji banke ili druge ustanove možeš 'ladno da ostaneš na ulici
  • Pera

    18.02.2020 14:08
    Detlić
    Lepo ste napisali da živi sama, da prepodne radi i da nema nikoga u kući...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna