Autor: Novosti

Info
25.02.2020.
10:15 > 12:22
Banke i finansijske institucije do 15. juna moraju da dostave Narodnoj banci Srbije popis klijenata koji šalju ili primaju novac iz inostranstva.
  • Utaja

    11.03.2020 14:32
    @Kosta Ne delim ja nikakvu pravdu. U zemlji u kojoj je normalno da kradeš i da potom drugima deliš lekcije iz poštenja dok za sebe tvrdiš da si pošten jer ima i većih lopova od tebe, je normalno i da ti neko duguje i ne plati po fakturi, da te ne pita za poreklo novca, da se novac od droge najnormalnije investira u stanogradnju bez bilo kakve provere. To je između ostalog, definicija jednog mentaliteta.
    Kao što sam već napisao, "Srbija bi bila najbogatija zemlja na svetu kada bi traženje izgovora za sopstvene pogrešne postupke imalo izvoznu vrednost", te vam moram odati priznanje za ovaj najnoviji - "onaj ko plaća porez (valjda ste mislili ne plaća) misli da će taj novac kriminalno da se troši", zaista vam čestitam na ideji. Šta mislite, da li možda neki od tih što "duguju i ne plate po fakturi" to rade jer misle da će njihov novac da se potom troši za neki kriminal, te stoga imaju puno pravo da ne plate, ili naravno to pravilo važi samo kad vama tako odgovara? A ovo što ste napisali je kažnjivo i u drugim zemljama, te stoga neka samo pokupe "svoje" pare koje su stekli kriminalom i idu, pa onda tamo neka plaćaju tih "0 poreza" i jave nam ako žele kako su se proveli.
    U pravu ste da je za ovo kriv narod, uporno to i ponavljam. Tamo gde grešite je što ste umislili da je narod pošten a vlast pala sa Marsa umesto da je potekla iz tog istog naroda.
  • Kosta

    11.03.2020 02:20
    @Utaja
    Ti delis pravdu u zemlji gde je sasvim normalno da ti neko duguje i ne plati po fakturi, gde te niko ne pita za poreklo novca, gde se novac od droge najnormalnije investira u stanogradnju bez bilo kakve provere. Uostalom ovde nema ni poverenja, jer onaj ko placa porez misli da ce taj novac kriminalno da se trosi i da se on za trosenje tog novca nista ne pita. Kada ti Predsednik otme 10% od zaradjene penzije, sta mislis kako to deluje na poslodavca koji treba da isplati doprinose i poreze? Ti pricas kao da zivis u Svajcarskoj koja je nasoj crkvu upisala kao sektu jer nije platila porez. Ovde vlada anarhija vec dugo, a ti i jos 100 nije dovoljno, jer taj koji nece da plati porez i koga priteras uza zid ce pokupiti svoje pare i otici a vi i mi u Srbiji cemo ostati zadnja rupa u Svetu. IT je oblast koja moze da se seli bilo gde moze da otvori firmu na Kajmanskim ostrvima i da ima porez 0 a da npr. podize pare u Rumuniji ili Madjarskoj.
    Osvesti se ovo je Srbija zadnja rupa Evrope i sveta i za to je iskljucivo kriv narod koji nema mu*a da uzme svoju sudbinu u svoje ruke.
  • Utaja

    10.03.2020 12:27
    @!utaja Da li imate neki zvaničan spisak koga zbog utaje poreza treba napadati a ko ima puno pravo da to radi? Spreman sam da takav spisak konsultujem pre tog "napadanja". Takođe, molim vas da navedete kada sam išta napisao za one koje porez plaćaju paušalno pa bih se sa tom onda informacijom osvrnuo na vašu tvrdnju kako sam ja taj koji nešto "generalizuje". Sa time u vezi, lažete da generalizujem stvari i lažete da napadam SVE. Napadam one koji vrše UTAJU POREZA a naročito one kojima su istovremeno usta puna poštenja. Ako želite diskusiju, zamoliću vas da prekinete da lažete i prekinete da svoje reči stavljate u moja usta.
    Nalazim interesantnim vaš isključiv osvrt na IT a koji uopšte nisam specifično nigde ni pominjao niti ikada pravio razliku između delatnosti. U ovom članku se radi o registru doznaka priliva iz inostranstva bez obzira na delatnost. Kada sam to ja napisao da je samo IT kriv za te "koverte"? Ja sam ukazao za konkretnog prestupnika da vrši utaju koju je sam priznao i da kao takav predstavlja deo tog problema i mentaliteta kojeg karakterišu puna usta poštenja dok sam vrši nelegalne radnje i uvek ima opravdanje za svoje postupke time što postoje veći lopovi od njega.
    Zato ponovo podvlačim jer izgleda čitate ono što sam napisao selektivno odnosno birate samo ono što vama odgovara - veliki lopovi u ovoj zemlji opstaju zahvaljujući gomili malih i ne postoji nikakva razlika između jednih i drugih.
  • !utaja

    10.03.2020 09:40
    Jok
    Ko je sta priznao, priznao, vi generalizujete stvari i napadate SVE, a ne samo njega.
    Nikada u zivotu nisam radio mutne i nezakonite stvari. Kao sto sam rekao, porez sam UVEK placao kakav mi je drzava propisala za pausalan rad, nikakav minimalac, nikakve sive transakcije. Pa i da hocu da platim veci porez, kako da ga platim. Ne znam sto ste toliko ogorceni, da su vam svi krivi. Drzava je sad napala IT, jer su videli da nam ostaje previse novca po njima. Jos jednom, placamo SVE sto treba da plati jedan pausalac, nismo prijavljeni na minimalac, pa u koverti ostalo, ne, prijavljeni smo na taj prosek, koji vazi za opstinu. Drzavi, a izgleda i vama ostalima, smeta sto IT-evcu ostaje vise novca, kad plati taj "manji" porez. Niko ne gleda sta je negativno u tom pausalnom radu kad se uporedi sa redovno zaposlenima. Teze je dobiti bilo kakav kredit, osnovica za racunanje penzije je manja (pa mi moramo sami da ostavljamo sa strane za te dane), bolovanja neplacena, godisnji neplacen, veci je rizik da se ostane bez posla, ali se isplati ako je sve ok... Ti koji su prijavljeni na minimalce, a dobijaju ostatak u koverti, nisu samo u IT-u druze, to je praksa u Srbiji odavno i obicno tako diktira poslodavac aka gdin. srpski biznismen.
    Neko je dole pomenuo i pljunuo po programerima, a Vi ste ga podrzali ako se ne varam. Da ste napali samo tog kog kazete da jeste, neka, ali ja iz njegovih poruka nisam video da on radi nesto mutno, mozda sam nisam video taj sporni deo.
  • Utaja

    09.03.2020 19:59
    @!utaja O čemu vi pričate? Ovaj kojem sam se obraćao je sam u svom komentaru priznao da vrši utaju poreza. Moguće je da patite od tog tipičnog srpskog sindroma gde smatrate svoje obaveze ispunjenim ako porez platite na minimalac a ostatak novca prisvajate kroz sive tokove. Setite se zato toga kada sutra neki od velikih lopova isto tako plati neki minimalan porez i smatra da su time njegove obaveze ispunjene.
  • !utaja

    09.03.2020 15:10
    Gresis sinak
    @Utaja Druze, gresis mnogo. Svi stalno pljujete po IT-evcima, ne placaju porez i sl., a to je jaaaaako daleko od istine. Placa se porez, drzava ga propisala. I nije mali. Svi IT-evci placaju porez koliko je drzava rekla, sigurno nece placati vise, kao dobar sam covek, pa cu placati vise, jer eto...Ne, placam koliko drzava trazi i to se i desava. Ovo sto vi pricate mi lici na cistu zavist, jer IT-evac ima mogucnost da zaradi dobar novac (PLATI POREZ KOLIKO ZAKON NALAZE) i da mu ostane mnogo vise nego tebi. Znaci, sustina, PLACA SE POREZ, nismo lopovi, nema utaje...
  • Utaja

    03.03.2020 18:19
    Svestan sam da si uveren da si poštenjačina i moralna gromada pozvana da svima ovde deli lekcije iz poštenja i da nema toga što ti bilo ko može reći da te uveri u suprotno, čak ni da završiš u zatvoru zbog utaje poreza koju si sam naivno priznao ponavljaćeš da si nepravedno optužen. To si ti, tako si vaspitan i tako je vaspitana nažalost većina građana ove zemlje, zato ovde vlada javašluk, zato su svuda prisutne laži, obmane i to popularno "kraduckanje". Zato u ovoj zemlji veliki lopovi uspevaju, jer ima vas gomila malih lopova punih usta poštenja da održite taj lopovski mentalitet i ne pada vam na pamet da prihvatite odgovornost za svoje greške.
    Ti si glavom i bradom oportunistički lopov, koristiš to što je ova zemlja neuređena i što se takvi kao ti ne ganjaju revnosno i kradeš, pa se potom još time i hvališ i ponosiš. Ipak, nisi mogao da ponovo nešto ne slažeš, da si zaista želeo da moj "komentar bude poslednji" ništa ne bi ni pisao a naročito ne dva puta.
    Tvoja greška je što si uporan da odbraniš neodbranjivo, da odbraniš to što si lopov i prevarant što si bio toliko glup da javno priznaš pa posle zažalio, što ne možeš da podneseš kada ti neko saspe istinu u lice. Zato bih tebi preporučio tvoj sopstveni savet: "uživaj u životu malo", nema teme ovde a da ti ne deliš svima lekcije i glumiš tog "sudiju" koji sudi i deli lekcije o životu kako treba a kako ne treba raditi, tim pre što kao dokazani prevarant nemaš nikakvo moralno pravo da ikome deliš bilo kakve lekcije.
  • Nemanja

    02.03.2020 21:23
    @Utaja
    Nadam se da si srecan sto si mi sve "objasnio" i da ti je savest cista sto si "pobedio" sa recnikom! Uzivaj u zivotu malo, a ne sto glumis "sudiju" koji sudi i deli lekcije o zivotu kako treba a kako ne treba raditi, pogotovo nekome o kome nema kompletnu "sliku". Ako ce ti biti lakse pusticu ti da tvoj komentar bude poslednji, da uzivas i pomislis kako si podelio "nekome" lekciju kako treba raditi i ziveti! Posle ovoga se vise sigurno necu nastavljati, pogresio sam sto sam i prvi put napisao replay i nastavio se na tvoj komentar! Ocigledno se ne treba sa svima objasnjavati!
  • Nemanja

    02.03.2020 21:14
    @Utaja
    Smaras me glupim pricama... nemam volje a ni zelje da diskutujem sa takvim kao sto si ti. Stvarno me vise ne zanima sta imas da kazes. Ajd zdravo! Necu vise se nastavljati na tvoje komentare!
  • Utaja

    02.03.2020 15:22
    Prvo, jesi lopov. Ne napadam ovde nikoga ko je "pošteno zarađivao i bio prevaren od raznih tajkuna, poslodavaca povezanih sa vlašću", ovde napadam tebe lično i nikog drugog. Tebe koji si sam izjavio da tajiš porez. Upravo si ti taj koji emituje floskulu "držte lopova"! Ti si taj koji javno se hvali kako taji porez koji je obavezan da plati dok si istovremeno pun sebe dok na svakoj temi ovde se lažno predstavljaš kao poštenjačina i moralna gromada a u stvari si običan oportunistički prevarant kakvi su i oni koje kritikuješ. Zbog tebe nam je usrana zemlja! Sada nevešto pokušavaš da to što si se izlajao zabašuriš napadima na mene i izmišljotinama o UDBI i tajkunima koje nigde nisam ni pomenuo. Ti si lično i svesno utajio porez i bio potom toliko glup da to javno ovde priznaš, sa sve podsmehom. Moja tvrdnja da lažeš ne može biti uvreda jer je istina. Evo ti još jednom: ti lažeš! Lažeš da je moja rasprava sa tobom jer si "pomenuo raspale komunjarske SPS-ovce", a sada lažeš da "opravdavam UDBU". Citiraj moj tekst gde sam na bilo koji način opravdavao UDBU! Istina nisu nikakvi "izrazi", ti si lažov, prevarant i lopov, koji kao što je to čest slučaj sa svim lažovima, prevarantima i lopovima nikada neće priznati da je lažov, prevarant ili lopov pa čak ni onda kada je crno na belo to već priznao. Itekako imam kvalitete, a jedan je da ne podnosim lažove i prevarante, a naročito ne licemerne lažove i prevarante kojima su puna usta poštenja.
  • Nemanja

    29.02.2020 18:38
    @Utaja
    Prvo, nisam lopov, niti sam bilo sta ukrao, a to sto napadas one koji su posteno zaradjivali i koji su bili prevareni od raznih tajkuna, poslodavaca povezanih sa vlascu vise govori o tebi nego o meni. Samo nastavi sa floskulom "drste lopova" zato nam je i takva usrana zemlja. To je taktika i Vodje, pozadniska kradja, dok ljude koji nemaju veze sa tim se targetiraju. Ne bih se vise nastavljao sa tobom na ovu temu jer opravdavas UDBA-ske lopove i kriminalce koji su ovu zemlju urnisali! A ti nastavi sa blacenjem ljudi koji nisu nista lose uradili za ovu zemlju i za ovaj narod, vec samo izgubili, nastavi jer to smo mi uvek takvi bili, umesto da lopove i kriminalce sudimo mi gonimo one koje nemaju nikakve veze, jer naravno imamo koristi od toga. To su te metode 90ih, narod je kriv, a ne onaj koji krade, to je narod je zlocinacki a ne onaj koji je zlocin izvrsio i naredio. Zato i idemo prema dnu, jer ne razlikujemo lose od dobrog. Tvoje uvrede da ja "lazem" govore vise o tebi nego o meni! A ti slobodno nastavi sa tim izrazima da se prikazes kakav si i koji su tvoji kvaliteti!
  • Utaja

    27.02.2020 20:56
    Kako to "pucam u prazno"? Sudim o tebi na osnovu tvojih sopstvenih komentara, ne na osnovu tuđih komentara o tebi. Sam si u komentaru priznao da si lopov i prevarant kakvi su i mnogi koji taje porez, niko te na to nije terao. Ako si lažov pa si to slagao, onda ćemo to dopisati na spisak tvojih osobina a koja te opet neće nikako izdvojiti od većine ovog naroda. Nažalost. To što ti sebe ne vidiš kao lopova je nešto sasvim drugo.
    Lažeš da je moja rasprava sa tobom jer su "pomenuo raspale komunjarske SPS-ovce". Moja rasprava sa tobom je jer si lopov i prevarant, i ne samo to, već si lopov i prevarant kojem su puna usta poštenja, koji sebi daje za pravo da svakoga kritikuje a svojim nelegalnim postupcima se još i hvališ i ponosiš. Ti si lično krivac zašto imamo ovakve političare, ti lično i veliki broj takvih kao ti, vi što "kraduckate" i potom nalazite svako opravdanje za to održavate taj lopovski mentalitet ovog naroda u kojem su krađa, obmana i laganje pozitivne osobine, odnosno tačnije, pozitivne su osobine samo kada to vi radite a negativne i podložne kritici kada to radi neko drugi. Političari ove zemlje su vaša verna slika, i njima su isto tako puna usta poštenja a za pogrešne postupke im je uvek kriv neko drugi. Stoga samo nastavi da izmišljaš opravdanja za svoje ponašanje, u potpunosti verujem da ti misliš da si pošten jer kradeš malo a oni nepošteni jer kradu više, pa veruj i ti meni da između tebe i njih ne pravim nikakvu razliku.
  • Igor

    27.02.2020 05:54
    @ Picuka
    Si siguran? Payoneer je u obavezi da dostavi sve transakcije NBSu. Kao i PayPal. That's way to track.
  • Nemanja

    27.02.2020 00:21
    @Utaja
    Prvo, procenjujes coveka koga ne poznajes i generalizujes sa narodom na osnovu komentara? Drugo, tvoja zestina rasprave samnom zato sto sam pomenuo raspale komunjarske SPS-ovce koji su ovu zemlju i narod u svim pogledima 90ih unazadili 50 godina u odnosu na svet i njihove UDBA-ske satelite SRS, DS, Dinkic, Canak... Pucas u prazno jer ne znas ni gde zivim, ni kako, ni od cega, a ni koje mi je zanimanje, a poznato je da mi Srbi imamo osobinu da kvalifikujemo ljude/stvari/zanimanja kao da smo najpametniji na svetu.
  • Porez

    26.02.2020 17:08
    To su uglavnom slabo plaćeni povremeni poslovi koji trebaju da pokriju mnogo šire troškove nego stalni poslovi pa time nema mesta za porez.
    Registar nije ništa drugo nego zavist i prezir onih na državnim jaslama koji su za poslove preko veze o trošku države uništavaju istu a koji bez tih veza zapravo nikome nemaju ništa da ponude.
    Oteraće sve što valja iz zemlje.

  • Mile

    26.02.2020 16:24
    Ti kada ne smes onima da trazis novac koji duguju milione evra na ime poreza uhvati sirotinju pa je carupaj. Boze, hoce li ikada ova zemlja kernuti normalnim putem?
  • Vezanost za Srbiju

    26.02.2020 15:53
    To je u stvari porez na ljubav prema bližnjima i vezanost za Srbiju
  • Nema prava

    26.02.2020 14:18
    Da li država ima prava da oporezuje radna mesta u drugoj državi za koje ona ne odgovara a pri tome ona ne daje socijalni program za nezaposlene ni obezbeđenje rada u struci?
    Niti ona priprema za ta radna mesta tj male zadatke.
    Koliko vremena ljudi izgube tražeći angažman a to niko ne plaća. To nisu poslovi na neodređeno, niti će imati dugo koristi od njih, moraće opet o svom trošku da se prekvalifikuju.
    Država ničim ne pomaže i nema prava da se ugrađuje.
  • Pićuka

    26.02.2020 11:17
    @Milos
    Paypala i Payoneer, samo ako uradiš withdraw na račun onda si vidljiv, sve ostalo je van domašaja.
  • Utaja

    26.02.2020 10:31
    @Nemanja Ovaj narod nije napaćen, ti si lično njegov "svetli" predstavnik. Ovaj narod će uvek pre prevariti i ukrasti nego biti pošten i "napaćen", i isto ovako će pre za sebe naći svako opravdanje nego sebe pogledati u ogledalo. Tako je, samo kazna - zato i ti treba da budeš kažnjen, ne samo da vičeš "držite lopova" dok sam kradeš i još imaš toliko obraza da se time i hvališ, a što ne iznenađuje, takvo odsustvo realnosti i nemorala smo ovde videli i ranije, isti takvi su se hvalili i kako nikada ne bi vratili novčanik nađen na ulici, to je tačno taj mentalitet o kojem govorim. U zemlji u kojoj većina građana NIJE KAO TI (vidiš, imam i ja velika slova), veliki lopovi i lopovski političari ne mogu opstati. U zemlji kakva je ova, gde većina građana JESTE KAO TI, sinonim za lopovluk, prevare, nemoral, lopovski političari opstaju i i dalje će opstajati, jer ste im lično vi to omogućili. Bitno je samo da su vam uvek i u svakom trenutku usta puna poštenja, za svakoga imate kritiku, nema teme na kojoj nekoga ne kritikujete ali nikako ne nalazite vreme da kritikujete sebe. Zato i podržavam svako satiranje tog lopovskog mentaliteta, sitni lopovi umeju reći da "riba smrdi od glave" a ja zato odgovaram da riba smrdi od glave, ali se čisti od repa.
  • djoka

    25.02.2020 23:42
    Pazi ova dva kera. Bore se ko ce dobiti veci sendvic, pardon bodove da bi ostali u JP.
    Pausalci placaju porez, koji im je drzava odredila. Po zakonima koje je drzava odredila. Samo, sad je videla da programeri imaju para, pa sto da im ne uzme jos. I da od toga neku kosku i svojim kerovima.
  • Nemanja

    25.02.2020 23:29
    @Utaja
    "Najedi" se patriotizma koji ti Vodja servira. To je jedino i naucio 90ih... kako da lozi ljude, gura ih u smrt i rat, dok pored radi politicka kriminalna mafija.
  • Nemanja

    25.02.2020 23:21
    @Utaja
    Da bi se zaustavila kradja, treba neko da ide u zatvor, a to se jos od 90ih nije desilo. Ovde NE POSOJI NEZAVISNO SUDSTVO i to je problem ovog napacenog naroda i uzrok siromastva. Jer, zaboravljas, samo kazna moze da disciplinuje ovaj narod i nista vise. Milosevic, Stanisic, Seselj, Vucic koriste taktiku zastrasivanja i progona, a danas i ucene. To su poznate metode vladavine mafijaskih autokratija, gde premijer Marjanovic SPS (u cijoj vladi je Vucic bio) ima 2 racuna u Svajcarskoj sa po 2 miliona franaka, dok narod glodje koske i nema za dorucak da pojede. E to se zove kriminal, mafija i nista drugo! IT strucnjak je "druga planeta" za ove mafijaske politicare.
  • Citaoc

    25.02.2020 21:57
    Lek za demenciju gde je?
    Iznošenje novca na Kipar - Državna pljačka države - Insajder (6. epizoda)

    https://youtu.be/4afLuhobgwc?t=368

    0:02 / 0:56
    IZGUBLJENI SNIMAK: Aleksandar Vučić - Ubijte jednog Srbina, mi ćemo stotinu muslimana! (20.07.1995)

    https://www.youtube.com/watch?v=rDmwnfx3Ab4

    taj lik iz 1995 e godine Vam je predsednik 2020 e godine.

    i odlucuje o vojsci i o bilo cemu.i u 2020 oj godini.

    sta reci a ne oplakati.svakoga ko zivi i dalje u srbiji.

    pozdrav iz danske.

  • Utaja

    25.02.2020 21:40
    @Nemanja - o da, to večito utočište hulja i secikesa - "kradem jer ima i većih lopova od mene, stoga ja sam pošten a oni nisu". Ti veliki lopovi opstaju zahvaljujući lično tebi i gomili takvih kao ti, velikih lopova nema puno i nemoguće je da takvi opstanu ako je velika većina naroda poštena i odgovorna. Oni opstaju jer ti lično zajedno sa velikim brojem sitnih lopova i prevaranata održavate taj lopovski mentalitet ovog naroda, to "kraduckanje", te "sive koverte" i ostale oblike nelegalnog i nemoralnog ponašanja koje su u ovoj zemlji postale normalne, zahvaljujući upravo vama. Srbija bi bila najbogatija zemlja na svetu kada bi traženje izgovora za sopstvene pogrešne postupke imalo izvoznu vrednost.
  • Nemanja

    25.02.2020 20:06
    Svi oni koji veruju ovim budjavim raspalim ex(k)Radikalima, i olinjalim komunjarskim SPS-om, neka se sete i razmisle gde je lova sa Kipra i Svajcarske koju je SPS i Sloba iznosili iz zemlje 90ih, to vazi i za period kada je Vucic bio u Vladi ministar informisanja. Svi koji su imali bilo kakve veze sa tim su pod zemljom: Zika Petrovic (pilotirao avionima koji su nosili dzakove), Badza (obezbedjivao kolonu vozila), Borka Vucic ("saobracajna nesreca"),... ostatak ekipe Dinkic, Beba Popovic, Peconi, Miskovic, Mitrovic, Vucic, Karic... gde su oni sada? E glupi narode, vama i treba ropstvo, jer za svoju slobodu i pravdu NE ZNATE DA SE BORITE!
  • w/e

    25.02.2020 19:32
    Porez na budale
    Oporezujmo i ove sto su ostali, kako bi svi sto pre pobegli. Samo dolivaju kapi u casu, pa kome prelije.
  • Trt

    25.02.2020 17:20
    @Milos

    Ono kad država čiji su eksperti na nivou dečijih računaljki misli da će nekakvim idiotskim spiskovima da se ogrebe od IT-jevaca. Kapiram da sad već ima 12-godišnjaka koji se smeju na ovo.
  • Sns protiv naroda

    25.02.2020 16:55
    Država protiv privrede
    Postoji razlog zašto je pravilo da se krije za koga ljudi rade i kolike su plate, zbog svih vrsta konkurencije.

    Nije garantovana zaštita privatnosti i tako će radnicima SNS oteti poslove i oboriti cene.

    Uvek sve unište.

    Tako i treba kad se ostalo u Srbiji!
    Šta se drugo očekivalo???
  • Marko

    25.02.2020 16:40
    @Лука Лабан
    Nije to uvedeno toliko zbog javnog sektora, nego zbog dodatnog čerupanja privatnog sektora i zaposlenih:

    1. U javnom sektoru, ako neko ne dostavi račun, poslodavac može ili da mu isplati putne troškove i da na to plati 20% poreza, ili da mu ne isplati, čime direktno krši odredbu Zakona; u sudskom sporu svakako gubi pa plaća neplaćene putne troškove, kamate i troškove postupka (dakle, država je na dobitku). Da sumiram: Poslodavac mora da plati putne troškove jer mu se preti gorim, i da na iznos doda još 20 posto koje ode republici (dakle, republika ili je na nuli (ako je ona poslodavac), ili čerupa ostale nivoe vlasti (ako su oni poslodavac)). Međutim, to je sve presipanje novca iz levog u desni džep i sa stanovišta novčanih tokova u celoj državi neutralnog je efekta (dam ti dinar, posle mi vratis dinar).

    2. Privatnik (kao što se vidi u slučaju 1) mora da isplati putni trošak. Ako zaposleni ne dokumentuje to u celini ili delom, poslodavac plaća na to porez od 20%. Pomnožimo to sa brojem poslodavaca iz privatnog sektora, odnosno brojem zaposlenih koji neće ili ne mogu da opravdaju trošak i eto državi lake i izdašne zarade. Privatnik to može ili da trpi i plaća, ili da maltretira zaposlenog da mu u kešu vrati ono što nije opravdao uvećano za porez. Naravno, moguće je i da otpusti radnika i nađe novog koji će mu pravdati troškove. Plus, ako država pošalje u firmu inspektora - eto dodatnog ćara.

    Ovako ja vidim situaciju, molim da nam neko upućeniji objasni kako stoje stvar.
  • Utaja

    25.02.2020 16:03
    @@Milos Hajte gospodine otidite u neku drugu državu pa tamo radite to isto, ne plaćajte porez na primanja već samo trošite za komunalije, ishranu, porez na imovinu, pa nam javite kako ste se proveli. Lepo je što uvek nalazite kreativna opravdanja za utaju poreza.
    @Nemanja Ponašate se ovako jer ste kratko i jasno - lopov. Time se ne izdvajate toliko od velikog dela ovog naroda i njegovog mentaliteta, izdvajate se samo po tome što su vam redovno puna usta poštenja dok sve druge kritikujete dok ovamo ste običan prevarant, a čime se čak i ponosite.
  • nn

    25.02.2020 15:54
    SNS fasisti
    Pogledajte na portalu KRIK-a, ne morate nista vise da proveravate
  • Nemanja

    25.02.2020 14:59
    @Milos
    Pazi i da ga ne platim ;)
    Payoneer ti je Master kartica kao i svaka druga, mozes placati u svakoj prodavnici i on line i dizati pare sa bankomata. Ja sam je otvorio na broj domace vozacke dozvole, stigla mi kartica za 10 dana na kucnu adresu. Firmu ako budem otvarao, to ce biti u Delaware-u, takodje sve on line, a ne u Srbiji.
  • Лука Лабан

    25.02.2020 14:30
    Редакцијо, будите љубазни, истражите и напишите како и зашто је дошло до тога да запослени у јавном сектору морају достављати рачуне за гориво и правдати маркице! Наравно да је обесмишљено првог дана.
  • јел

    25.02.2020 14:25
    то
    Јел то можда за политичаре, власт, криминалце...….
  • @Milos

    25.02.2020 14:17
    @Milos
    Izvini ako ja svoju platu zaradjenu u inostranstvu kompletnu potrosim u Srbiji (komunalije, ishrana, porez na imovinu...), a ova drzava nema ama bas nikakvu obavezu prema meni, kakav bi jos porez ja trebao da platim?

    Zar drzava od mene nema samo dobro i nikakvu obavezu?
  • Vidoviti Limanac

    25.02.2020 14:06
    Sada kada krene otvaranje računa po okolnim državama pa keš preko grane...
  • Greške u koracima

    25.02.2020 14:03
    A kada će se kontrolisati rad sudija, upravnika, direktora, lekara, advokata, nastavnika i majstora i njihove transakcije?

    Zašto se ljudi uopšte muče da rade za crkavicu za strance ako je u Srbiji sve kako treba pa da se samo novčani tokovi kontrolišu?
  • registar

    25.02.2020 14:02
    neće registar sprečiti pranje para već pomoći saterivanje ITjau tor
  • Kafka

    25.02.2020 14:00
    Jel' to crna lista?
  • wnj

    25.02.2020 13:56
    Pod nazivom "sprečavanje finansiranje terorizma" hoćete da zavirite u džepove i intimu svih koji žele da kupe ili dobiju nešto iz inostranstva! Tako to počinje, uskoro ćete za svaku ćemo morati tražiti dozvolu, pa će Jorgovanka znati ko kome poručuje seksi rublje sa Ali ekspresa ili plaća neko turističko putovanje. Nastavite tako i sve više ljudi će preći da bit koine i dark veb koji ne možete pratiti.
  • Solomon

    25.02.2020 13:52
    Tetka iz Kanade
    Videcemo i kako se zove tetka?
  • Milos

    25.02.2020 13:42
    Plati porez programercino!
    Pausalci, mislili ste da radite na crno preko paypala i payoneera? E nece moci!
  • /

    25.02.2020 13:31
    /
    aman vise, ima tri godine kako nbs pravi taj spisak sa sve smaranjem oko popunjavanja anketa.

    ovo je isto kao sto srbiji babe koje prodaju cvece tako i ovi koji se samozaposljavaju praveci konkurenciju indijcima i indonezanima za $200 urusavaju monetarni sistem.

    pa vam jos smetaju i oni koji odlaze iz smrdije
  • Novo reketiranje

    25.02.2020 13:08
    Sad će partijski porez, pred izbore.
    Na osnovu računa za gorivo koje im dostavljate, znaju kuda se i koliko krećete.
    A sada žele da prate i finansiranje.
    A žalili ste se na Severnu Koreju.
    A nemate pojma kako je u Africi, Eritreji, Džibutiju i sličnim zemljama.
    Ma neće oni mnogo.
    Samo malo, da znaju koga mogu da pritisnu za "donacije".

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna