Autor: 021.rs

Info
02.03.2020.
16:39 > 15:03
Pokrajinski zavod za zaštitu prirode u saradnji sa inspekcijom i policijom pronašao je na području Novog Kneževca leševe sedam šakala, dva orla mišara, jednog orla belorepana i jedne svrake za koje se veruje da su otrovani karbofuranom.
  • Lala

    04.03.2020 07:28
    Hoće li
    Loće li se naći načina da se stane na kraj sa ovakvim incidentima.?
    Stroga kontrola prodaje, rigorozne kazne za počinioce
    Nebi škodila ni kanpanja uoči SEZONE !
  • Preciznija arhiva

    03.03.2020 17:24
    EU - tehnologija, prosperitet, nauka
    Vojvodina - trovanje životinja nelegalnim supstancama
  • Varmeđaš

    03.03.2020 10:00
    Zločin
    U pomenutom Novom Kneževcu i u okolini postoji mnogo negativnih pojava vezanih za životinje.
    Osim trovanja ovde se nalaze i razna sumnjiva udruženja za zaštitu i zbrinjavanje životinja.
    Postoje čak i azili za pse koje niko ne obilazi ni iz jednog udruženja za zaštitu životinja.
    Uslovi u takvim "konc logorima"-užasni su za životinje.
  • Isterbljivač deratiz

    03.03.2020 09:07
    pustite prirodu
    Bavimo se dugo deratizacijom stambenih objekata, štala i ostlaih poljoprivradnih objakata i primeteili smo sledeću stvar; kada se "namnože" jastebi, orlovi, lisice i šakali, daeliko je manji broj štetnih pacova i ostalih glodara. Pustite prirodu da sama reguliše stvari. Nema štetnih životinja, ljudi ne vole šakale, ali oni imaju svoju ulogu u ekosistemu. Kada se vrši masovno trovnje upotrebljava se otrov koji može da stigne i da ljusi i domaćih životinja. Retko ko ima ekološke otrove koji nisu škodljivi i za nas.
  • seljak

    03.03.2020 09:05
    @lovac
    Namerno govoris neistinu ili neznas. Da si ikad orao njivu predvece video bi lisice koje hvataju miseve po svezoj brazdi koja ostaje iza traktora. Mada moram priznati da ih zadnjih godina ne vidjam jer ste pobili sve zivo sto nije zec i srna. Narusili ste prirodnu ravnotezu pa je na njivama haos, misevi kolo vode.
  • Lovac

    02.03.2020 21:35
    Predator
    Dominantno u ishrani lisica su mali slatki zečići, fazančići, male nejake jarebice.A najviše vole male tek rođene bambije.
  • ta nemoj kaaasti

    02.03.2020 19:28
    Gde god vidim onog stepskog orla, znam da ne truju. U Banatu jos nisam video nijednog. A hvale te lale kao da su melem za dusu. Sve djubrov do djubrova. Kaze lala da ide kilo otrova po misovu, a je li lalo? Stvarno? Mora da je misov ko dva slona.
  • ko je kriv

    02.03.2020 19:01
    Verovali ili ne za sve ovo su krivi lovci. Evo i kako, poubijaju sve prirodne (predatore) neprijatelje glodara. Nema lisica u ataru jer ih sve pobiju, posle se namnoze misevi koji prave nevidjenu stetu poljoprivrednicima pa ovi pribegavaju trovanju poljskih stetocina.
    Sta je resenje? Uspostaviti prirosnu ravnotezu, ne ubijati predatore (jer boze moj predatori/lisice pojedu i pokojeg starog ili bolesnog zeca). A lovcima su zecevi nesto sveto, kako da se pravdaju kuci zeni kad svake Nedelje dodju kuci pijani iz lova bez zeca?
    Dakle zabraniti sva lovacka udruzenja, kao sto se zabranjuje poljoprivednicima da truju poljske stetocine i vratice se prirodna ravnoteza u ataru, pa niko nece trovgati nista.
  • Marko

    02.03.2020 18:10
    Svake godine ista priča. Valjda je i za ovo kriv neko drugi? NATO verovatno.
  • Zabranjen

    02.03.2020 17:30
    Karbofiran je zakonom zabranjen, ali u Srbiji više nego popularan. Truju se zaštićene vrste, divlje životinje, psi i mačke. Jer su trovači slobodni i zaštićeni. Srbija, država koje nema.
  • stevica

    02.03.2020 17:18
    Sve ode u Micurinovu
    Ni zivina nema mira...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna