Autor: FoNet

Info
08.04.2020.
09:10 > 09:52
Samo nekoliko sati pošto je jutros, posle dva i po meseca, ukinuta izolacija Vuhana, iz kojeg se pandemija virusa korona proširila po celom svetu, taj grad je, koristeći vozove i avione, napustilo oko 65.000 ljudi.
  • Hmm

    08.04.2020 11:21
    Pitam se koliko ce napustiti srbiju posle ovoga
  • B

    08.04.2020 10:26
    Dodatna objasnjenja
    Treba dodati i da su komiteti po stambenim zajednicama vodili racuna o svakom gradjaninu, da su obezbedjivali hranu, cesto i besplatno, da je veliki broj restorana u Vuhanu i celoj provinciji radio i slao hranu medicinskim radnicima. Ne treba zaboraviti da su mere karantina i drzanja rastojanja primenjivane svuda, kako na ulicama, tako i na radnim mestima, da su se brojne fabrike preorijentisale na proizvodnju maski i drugih zastitinih sredstava, jer je to bio preduslov da se vrate svojoj osnovnoj delatnosti.
    Niko se nije derao, kuako i bogoradio na stanovnistvo. I u najtezim trenucima vlasti su davale smirene poruke tipa: "Borimo se protiv virusa, a ne jedni protiv drugih" i slicno. Medicinski radnici su podneli ogroman teret, obicno po 12 sati nisu skidali zastitna odela, sto znaci da nisu jeli, pili, ni isli u toalet.
    Zapad je mogao, da je hteo, da formulise svoju strategiju borbe protiv korona virusa. Mogli su svi raditi ono sto radi Belorusija, jednim delom Svedska i Brazil. Mogli su reci: to sto radi kineska vlada je protiv individualnih sloboda i prava, mi to necemo raditi ni po koju cenu. Medjutim, nisu to uradili, u isto vreme pokusavaju da kopiraju kineski model i, paradoksalno optuzuju Kinu da je kriva za virus. Vreme ce pokazati da li ce doci do drugog talasa zaraze, u Kini i svetu...
  • ha

    08.04.2020 10:21
    Firer gleda i uci. Nece ovde biti otvaranja granica jos dugo, dugo.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna