Autor: 021.rs

Info
11.04.2020.
10:17 > 13:15
Medijska i novinarska udruženja zahtevaju od Vlade Srbije da omogući novinarima da i dalje prate medijske konferencije Kriznog štaba za borbu protiv epidemije korona virusa.
  • Kaćanka

    11.04.2020 20:40
    Nek olade malo
    Ajd bre kakvi novinari, pa to je cirkus... Sve moj do moga, pitanja besmislena.... Svako se danas novinarem zove.... što se mene tiče dovoljan je samo Kon da saopšti stanje.
  • lala

    11.04.2020 16:46
    opravdano
    Konferencije za novinare bez prisustva novinara zbog mogucnosti da pravi novinari zaraze narod pitanjima koja zahtevaju istinite odgovore , tacne informacije , realno stanje , iznosenje kritickog razmiljanja a sputavaju uzdizanje kulta licnosti .
    Mogucnost da zaraza preraste u epidemiju demokratije i slobode govora i misli.
    Opravdano zabranjeno ?
  • Zos

    11.04.2020 16:12
    Ukinute konferencije za novinara.Ne postoje.Ovo što je ostalo su obraćanja.
  • monti pajton

    11.04.2020 16:01
    Logika
    Ako na konferenciji za novinare nisu novinari,onda to nije konferencija za novinare.
    Ako vidimo ko su ucesnici,onda je to vise sastanak menadzmenta sa Šefom/vlasnikom firme.
    Da bi se ispostovala forma 'konferencija za novinare' jedino preostaje da je novinari sami prirede.
  • Pravo

    11.04.2020 15:09
    Stanje
    Pravo stanje u zemlji oslikava ova vest i vest odmah ispod ove....ova vest, koja javlja da su zapravo ugrožena sva moguća prava ima 10ak komentara, dok se na sledećoj vesti javile ozbiljno velike količine moralista, jer je neko, za Boga, izašao na planinski svež vazduh..umesto da se narod brine kako da se odbrani od ovog suludog autokrate, da malo pogleda u frižider ili novčanik pa da se zapita. Ali ne...bitno je držati predavanje i mudrovati i filozofirati zbog nečeg što je savršeno normalno i u redu...
  • М1

    11.04.2020 14:59
    Битно је да смо против? Зашто, како и због чега, није важно, само да смо против!
  • Mica

    11.04.2020 14:37
    Realno, Kon, Kisicka, Stefanovic, Vucic, sada ponovo i Loncar i ne zasluzuju da ih neko nesto pita. Pitao ih ne pitao, oni pricaju isto svaki dan. I nastavice tako.
  • Stanoje

    11.04.2020 14:31
    Ovo je gore nego u Severnoj Koreji. Konferencija za novinare, bez novinara. To može samo SNS-ova vlada Srbije. Ne boji se korone od sina, a boji se od novinara. Ivan Ivanović ima kratak film na Twiteru, pogledajte.
  • gradjanin

    11.04.2020 14:28
    slucajno ?
    Bas danas na dan ubistva novinara Slavka Curuvije opet pokazivanje sile i moci sa parolom : niko mi nista ne moze ! I ko odlucuje isti onaj ministar informisanja koji je u korist Milosevica gusio i zabranjivao sve sto im nije bilo po volji a sada predstednik .
    Da li je tacna ona poslovica da vuk dlaku menja ali cud nikada ?
    I da li ko sa djavolom tikve sadi ( informer , kurir , Pink , Happy .. ) o glavu mu se posle lupaju ?
  • Mihajlo

    11.04.2020 14:20
    NOVINARI
    Poštujem novinarska udruženja, ali me nije stid da kažem da za 40 godina u novinarstvu nisam čuo toliko priglupih i nesuvislih novinarskih smatranja kao na konferencijama u Kriznom štabu. Ne znam da li novinare za te konferencije bira Vučić ili Vulin, svejedno. Dosta mi je čujem lekare.
  • x

    11.04.2020 14:15
    y
    ruku na srce, smučile mi se te svakodnevne konferencije za novinare.

    tu novinar ne pita uljudno jedno jasno i glasno i pitanje (a lepo im se svaki put kaže na početku da pitaju po jedno pitanje), nego prvo izdeklamuju nekakav politički iskaz, pa skrene pažnju na to-i-to, pa pro-pozicioni ili pro-opozicioni politički pamflet i sve nešto, pa tek onda opali 3-4 pitanja koja nemaju ni početak ni kraj, a pomalo je upitan i smisao tog pitanja. i još onda dobacuju nešto u pola nečijeg odgovora, a čak ni to mi ne smeta, nego ne dočekaju da stigne mikrofon do njih, pa mi ne čujemo koje je to podpitanje.

    i onda odgovor kona koji samog sebe prekida u pola rečenice ili kisićke čija rečenica ne postoji nego je to samo jedna bujica reči u kojoj je teško distribuirati interpunckiju.

    uopšte me ne čudi ovaj potez.

    nije da ga podržavam, nije demokratski i sve to nešto, ali stvarno, postalo je sve pravi cirkus.
  • Branko

    11.04.2020 14:00
    Ne razumem, pa zar se upravo novinari nisu brinuli za svoju bezbednost za vreme konferencija za stampu? Mozda bi ih trebalo ostaviti par dana da se dogovore sta zele a sta ne i da za to vreme utvrde pravila i formulisu ih, pa da pocnemo iz pocetka. Licno mislim, da ako neko ne zeli da izvestava o situaciji u vezi sa KOVID 19, onda ne mora da dolazi na konferencije koje su posvecene tom problemu i neka pusti one koje to interesuje,a svoje frustracije i dalje moze da istresa preko raznih drustvenih mreza i medija koji su bas tome posveceni.
  • Pitanje za ...

    11.04.2020 13:35
    Da li će se neko javno obratiti Novosadskom univerzitetu i Akademiji umetnost s pitanjem kada će podići glas zbog hapšenja njihove studentinje i bespravnog držanja u zatvoru?
  • B

    11.04.2020 13:22
    Sustina
    Boze, svasta! Ovi hoce da novinari prisustvuju konferenciji za ... novinare? Pa, gde to ima osim u tim odvratnim zemljama koje nas ne vole i ne vole naseg predsednika! E, bas ne moze!
  • JS

    11.04.2020 13:20
    Live
    Ma sta nasa vlada zna sta je skype..
  • Singer

    11.04.2020 11:12
    Razlog...
    - "Zašto da vam omogućim?... kad ste vi MENI nešto omogućili... nikad.... jer vi mene NE volite.... a vidite, ja vas volim... (volume up) ...e pa NEĆU NI JA od sada vas da volim... pa neka PIŠU o meni i da sam P... i da sam K... neka pišu....

    (volume down)
    - Ali nema veze....

    (volume up)
    - Živela Srbija !!!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna