Autor: 021.rs

Info
20.05.2020.
11:59 > 11:59
Pokrajinska vlada izdvojiće 4,8 miliona dinara za podršku Srbima u Republici Hrvatskoj i Bosni i Hercegovini, odlučeno je na današnjoj sednici.
  • dragan perković

    22.05.2020 07:07
    A
    Po popisu iz Kraljevine Jugoslavije 1936g na teritoriji današnje Vojvodine bilo je 30% Nemaca,27%Srba,28% Mađara.Predlažem Nemačkoj da vrate "podunavske" Švabe proterane 45.
  • Deks

    21.05.2020 15:31
    @Bosanski Novi - Ne dirajte vojvođanska sela! Najviše doseljenika iz bivše Jugoslavije ima upravo Novi Sad i ostali veći gradovi.
  • Nemanja

    21.05.2020 15:17
    @@

    Jesu i svi oni od kojih ste zasluženo dobili po pi*ki u poslednjih 30 godina jedan isti čovek? Pa svaka mi onda čast, i onda kažu Vojvođani kilavi.
  • Iz HR s ljubavlju

    21.05.2020 14:01
    Zoran@, 5, 7% je ukupna populacija Srba u Rijeci, ali je rijec vecim dijelom o starijoj populaciji, dok je djece oko 2,5 % u odnosu na ukupnu populaciju djece. Nekada je ta brojka bila i oko 13%. Medjunarodni sporazum je Erdutski, i to je jedino sta su Srbi pobunjenici s tih prostora Istocne Slavonije uz Dunav mogli za sebe ostvariti, jer bi ih za koji mjesec docekala Panonska oluja. Ovako su se spasili iako zive u drzavi koju nemali dio ne voli, zato ih veliki dio i zivi u Vojvodini gdje idu u skolu i na fakultete te na kraju tu i ostaju, a nije rijedak slucaj da netko radi u HR a zivi u Vojvodini gdje im je vecina stvari -50% u odnosu na HR. Danas ih je ostalo u desetak sela u okolici Vukovara i to je vise manje to. To vam je velikosrpska politika omogucila. Lp.
  • Bosanski Novi

    21.05.2020 12:55
    Sine Mitre
    Bosanci su po prirodi dobrim delom mentalni sklop SNS ideologije,,i ruralni obruc oko Novog Sada je uporiste SNS,a sela po Vojvodini sa kolonistima glasacko telo SNS,,,,zato im i daje kintu,,,, , Sto se tice Mitra ,imali smo mi Vojvodani para i pre vas,Vojvodjani su bili uglavnom imucniji u Jugi,naucite za pocetak da se ponasate,pa mozda necete biti toliko nesimpaticni,niste vi nama nista doneli,bilo je nama bez vas super,sa vasim parama kulturom i strucnjacima sacuvaj nas Boze...Tako smo bili taoci genocidne i nakaradne Karadziceve politike,, i militantnih Srba iz Bosne,,,oladite malo
  • Deks

    21.05.2020 12:53
    Ovo je nastavak sprovođenja velikosrpske politike kroz institucije Vojvodine. Na šta je to Vojvodina spala?
  • oxidant

    21.05.2020 12:44
    Nemam ništa štotiv ali bih voleo da jr odvojena suma za pomoć Srbima u Srbiji. Potrebna je u svakom segmentu.
  • @384

    21.05.2020 12:30
    Крчка се једино и формално укидање АПВ. Осталу Радио Загреб пропаганду о комшијама које су ''побегли'', а Тито им пре ''бежања'' науштрб Срба поклонио републике, нема потребе коментарисати. Довољно говори колико сте очајни и фрустрирани. :)
  • @KLF/Nemanja

    21.05.2020 12:24
    Da li ste ljuti gospodine Piplfoks ?
  • @KLF

    21.05.2020 12:21
    Dobro dosli gospodine Piplfoks .
  • +384

    21.05.2020 11:50
    Krcka se polako
    Siroti, jadni, nesrecni, obespravljeni, ponizeni, uvredjeni... Srbi u bivsim YU drzavama placu i jaucu trazeci pomoc od matice-majke hraniteljke... dokle BRE!? Od kad je Sloba zajahao Vojvodinu 1988 samo se pljacka, iznosi, krade, gazi, unistava, ratuje i gube ratovi, a usput laze, podvaljuje, manipulise. Svi Srbi su ziveli u jednoj drzavi dok se Vodja nije setio da postavi to kao cilj. Svi Srbi ce opet ziveti u jednoj drzavi, a ta drzava ce biti nekadasnja "uza Srbija", ako nam svetske gazde i toliko ostave. NATO je svuda unaokolo, a "svapski su lagumi na dugu fitilju", sto napisa Ivo Andric.
    Sada ce se jos vise sirotih... (vidi prvu recenicu, da ne ponavljam) profesionalnih Srba sliti u ovo sto je ostalo od Srbije. Zadrzace dvojna drzavljanstva, putovnice i pasose s ljiljanima, jer je "zavar" (ko ne zna sta ovo znaci, taj s a Bosancima nije imao posla), nastavice da nam sole pamet i svadjaju sa komsijama, jer oni (cast vrlo retkim izuzecima) ne znaju drugacije.
    Evropa i svet su vec poceli da se ogradjuju od nas, pomoc i donacije presusuju, ostacemo destinacija za prevarante, a ne postene investitore. Propast sulude politike se blizi, pitanje je samo vremena. Zato bih pomenute sirote .. (vidi prvu recenicu, da ne ponavljam) Srbe zamolio da nas zaobidju i da odu bilo gde drugde, samo da nam ne dolaze ovde i unistavaju ovo malo kulture i normalnog zivota koji je ostao.
    Unapred i u nazad hvala!
  • Nemanja

    21.05.2020 10:22
    @Sumnjam

    Evo u prvoj rečenici si lepo pokazao kakvi ste i šta ste. Ja ne mogu da budem 'Nemanja', zato što vas ne smatram svojima? Ma ko si bre TI, đubre jedno zatucano, da dođeš kod nekog u kuću i određuješ kako će da te dočeka? Pa od vas su pobegli, skoro svi normalni, zato je Vojvodina i pusta, musavče prepotentni i nepismeni koji misli da će da kupi dobrodošlicu sa 200 soma evrića. I još nešto da ti kažem, lizaču kašika: kod nas se kultura i obrazovanje odvojilo od crkve i manastira još u doba Dositeja, a tebi ako se ne sviđa - pali tamo gde nije tako.
  • Nemanja

    21.05.2020 10:02
    (Sumnjam da ti je to pravo ime
    Al ajd....odrodio se od svojih korjena kako god da se zoves.....Koga vi to hranite .....milijarde su donesene u Srbiju i dolaze.....da nema dođosa...vojvodina bi bila pusta...iovako svi bjeze ili beze..meni ekavica draga ko i ijekavica...ja konkretno radim u Dojcland i umJesto u Hr ..200000e sam doneo u NS........a takvih nas je puno...vasu kulturu kojom se dicite....okacite macku o rep...jedina istinska kultura su Srpski Manastiri!!!!
  • KLF

    21.05.2020 08:50
    @@

    A vi sa snova o Velikoj Srbiji na beganje traktorom i histerično drečanje o starosedeocima, dok se država na koji se ložite skuplja na format poštanske marke.
  • Nemanja

    21.05.2020 08:47
    @Mislim

    Netačno. Vi Bosanci i Crnogorci jednako volite Kikindu i Novi Sad kao Banjaluku, Trebinje, Herceg Novi, Berane, Drvar i štagod jer možete da dođete ovamo da bolje živite i više zaradite nego u svojim zabitima, a bez ikakve odgovornosti da se prilagodite kulturi, jeziku, ponašanju i ČINJENICI da se nas vi i vaša politika ne tičete, i da vas ne smatramo braćom.

    Malo je mnogo da povrh toga izdržavamo i vašu familije koje su ostale kod kuće - ili, ako ćemo to da radimo, ajde da vam doplatimo još malo da lepo svi ostanete tamo.
  • Ivan

    21.05.2020 00:54
    @M
    Cudno je sto Srbija i Vojvodina nije bogata Svedska, Svajcarska ili Holandija da pomaze druge. Nama se sve raspada u Vojvodini, infrastruktura rasturena, pogledaj na sta lice putevi po Vojvodini, pogledaj kanale kako izgledaju, pogledaj Frusku Goru,... To sto ima patriJota u vladi Vojvodine poteklih iz bivsih republika, to je njihov problem. Ako toliko vole te krajeve neka se vrate tamo, ako su dosli da rade u vladu Vojvodine onda MORAJU da rade za VOJVODINU!
  • @Mitre, Drrvar

    20.05.2020 23:46
    Iz mog komentara se i vidi da Drvar nije u RS. Nije tesko shvatiti. Pare koje ste doneli u Srbiju su i dalje vase pare. Zar ne? Niko vam ne duguje zahvalnost zbog toga. Sto se mene tice mogli ste ih i ostaviti u Bosni. Da li RS i Dodik pomazu Drvarcane? Ne verujem. Nemam ni para ni zelje da vam pomazem. Ono sto vlast otme, pa vam prosledi, je protiv moje volje. Odrastite, brinite o sebi. Alternativa je da kukate i prosjacite ceo zivot. PS Dodjosi nisu ni pomenuti u mom komentaru - jednostavno nisu tema ovaj put. Promenite plocu, bar ponekad.
  • Novosadjanin

    20.05.2020 23:38
    @Drvar
    Zašto je Mitar odmah vojvođanski separatista ? Jel zato što brani svoje ?Kako to onda Vi niste okupatori ? Čudno je to ,kada se vojvođani bore za sebe,svoja prava,svoju decu ,bolji život...odmah su neprijatelji .Srbija je tako godinama ulagala silni novac u Kosovo i gde je ono sada.Drvar je u Federaciji,čak i da je u Rep.Srpskoj to je teritorija druge države.Mi Vama nismo ni na koji način promenili život,život Vam je promenjen ratom a razmislite ko je tada bio na Vlasti,zašto Vi onda menjate Naš ?
  • Penzioner

    20.05.2020 23:23
    @Bravo
    Jezik i književnost da dođu u posetu a ne u "posjet" i to deca a ne "djeca".Bar iz poštovanja prema onima od kojih se pare otimaju.Jer i kada odete u inostranstvo naučite jezik zemlje u kojoj boravite ili grešim.
  • Mislim

    20.05.2020 23:12
    Da
    Samo Madari imaju donekle pravo da kritikuju naseljavanje Vojvodine...jer Srbi su se naselili posle ....E sad kad neki Dejan Mitar Uros...pocme da se separatise od srpstva i tkz "dođosa"ili nikad nista iz istorije procitali nisu ili se laznim imenima predstavljaju....i jedno i drugo je sramno....Nikako da shvate da Srbin jednako voli i osjeca kao svoje i Banjaluku Trebinje Bjeljinu Prizren K.Mitrovicu Herceg Novi Berane Krusevac Kraljevo Beograd Kikindu Novi Sad........sad ko to ne vidi tim ocima...to je njegov licni problem....Nitko ne naseljava Vojvodinu..sto je ovde nesto super...nego zato sto su osjetili sve strahote Hrvatskog i Muslimanskog Albanskog evo i Montengro šovinizma....(naravno i Srbi su cinili zlocine nad ostalima)....Strasno boli kada od tvog naroda kome pripadas i dusom i tjelom ....malte ne cujes iste one poruke mrznje kao od vjekovnih neprijatelja....
  • @Mitar

    20.05.2020 23:00
    A možemo da izdvajamo stotine miliona za kojekakve NVO i LGBT organizacije?
    One nam nisu na grbači?
  • Mitre

    20.05.2020 22:42
    Drvar
    Je u Federaciji....nije u R.Srpskoj.....tamo su "ovi s kojima bi se mirio"sve popalili i proterali....ali se jedan dio naroda vratio...kome treba svakako pomoci......i ovo su dinari ne euri....a i ti ako jesi uistinu Mitar...mogao bi dati koji dinar za pomoc srpskom narodu......Sad kada pricas o "grbaci"...dobar dio tkz"dođosa"je vise doneo para u Srbiju nego sto je od nje dobio....to su cinjenice....Ali zloba zavist nesposobnost ljenost.....mora imati nekoga za krivca....Hitleru bili krivi Zidovi..Hrvatima Srbi....a vojvodanskim separatistima Dođosi.....soorrii!
  • Mitar

    20.05.2020 22:14
    Ovo i razumem, ali pomagati Republiku Srpsku? Zasto? Sta su mislili da "republika" ne kosta? Pomirite se sa Muslimanima i Hrvatima i skinite nam se sa grbace. Lose nam je i bez vas.
  • Bravo

    20.05.2020 19:25
    Za
    Drzavu Srbiju...veoma potrebna pomoc Srbima....narucito djeci koja nemaju dodir sa cirilicom srpskom knjizevnoscu ..istorijom......Nazalost kulturoloski se vrsi maksimalna asimilacija i pokrstavanje.......Mislim da bi se jos aktivnije pokrajinska vlada mogla ukljuciti kao i SPC....da djeca kada se otvore granice..dodu u posjet Fruskogorskim manastirima i Novom Sadu.....
  • @KLF

    20.05.2020 18:52
    Spali ste sa ustava 74 na anonimne komentare o Bosancima hahaha .
  • Dusan

    20.05.2020 18:40
    Fali zdrave pameti
    Ukinuli su subvenciranje mladih poljoprivrednika u Vojvodini koji doprinose razvoju, punjenju budzeta i stomaka, a daju za Hrvatsku i BiH :)

  • v

    20.05.2020 17:58
    v
    pa dokle više d a vojvodina i samo vojvodina pomaže brđane,nek im pomaže malo i srbija.mi od naših usta a za nas nema ni to.!vojvodina naša dika biće republika!
  • Mika

    20.05.2020 16:41
    A Srbi u Crnoj Gori
    Samo ih pomazite , trebaju Vam , glasovi ,
    a oni ce da Vas zaborave !
  • Penzioner

    20.05.2020 16:28
    Pokrajna
    Šta Pokrajnska vlada ima sa poslovima i akcijama, koje su u nadležnosti Države.Kako se Pokrajna nije malo osvrnula na svoje građane ?Ako Beograd može svojim budžetom da uvećava plate do 30 % svojim građanima,iako su one regulisane Državnim uredbama,zašto onda to isto ne radi i Pokrajna.Ako već delite pare,podignite plate i penzije građanima Vojvodine.
  • KLF

    20.05.2020 16:27
    Hrvatska pomaže Hrvate, Mađarska Mađare, a Vojvodina Bosance.
  • Vlada

    20.05.2020 16:26
    Pijavice nikad ne odmaraju.
  • M

    20.05.2020 15:55
    Pa i Madjarska pomaze madjarskoj deci u okolnim drzavama, Hrvati isto, sta je tu cudno?
  • теча

    20.05.2020 15:06
    трну ми очи од војвођанске толеранције .
  • Piško

    20.05.2020 14:06
    ...
    Zbog čega nacionalna država pomaže dominantnu etničku grupu?
  • Zoran

    20.05.2020 14:04
    Srbi u ostatku Hrvatske
    Proverite da li srpska deca u Rijeci gde ih je više od 5% imaju bilo koju školu u kojoj mogu učiti ćirilicu, nemaju, kao što nemaju ni Hrvati, neko odlučio da ih ne treba naučiti, a Srbi je u uče samo u delovima Hrvatske koji su međunarodnim sporazumom vraćeni pod okrilje Hrvatske
  • Joca

    20.05.2020 13:50
    U Vojvodini nema ugroženih? Majku vam naprednu...
  • .

    20.05.2020 13:43
    Hrvatska pomaze Hrvate , Madjarska Madjare , Srbija Srbe .
  • @Sremac

    20.05.2020 13:39
    Deca ti imala takav tretman. :)
  • Huncut

    20.05.2020 13:25
    A zasto to ? Dokle ?
  • Krk u brk

    20.05.2020 13:19
    Za druge koji nisu cak ni u Srbiji ima 4.5 miliona a za Vojvodjane nema nista.

    Pojeli patriJoCki skakavci.
  • Sremac

    20.05.2020 13:11
    Nemoguce
    "Pomoć je namenjena za nabavku radnih svezaka za učenike od prvog do petog razreda osnovne škole koji pohađaju nastavu na srpskom jeziku i ćiriličnom pismu u Vukovarsko-sremskoj i Osječko-baranjskoj županiji u Republici Hrvatskoj, kao i za kupovinu đačkih torbi za prvake."

    Cekaj, pa jel' nisu Srbi obespravljeni u Hrvatskoj, noz im je stalno pod vratom, a cirilicu pisu samo nocu uz svecu i navucene debele zavese na prozorima kako tvrde ovdasnje patriJote?
  • Zoran

    20.05.2020 12:30
    Novi Sad
    Dosta vise.
  • Dejan

    20.05.2020 12:12
    Servusi
    Posle se zapitajte zasto nema ni dinara za nove sadnice na Fruskoj Gori,pojeli srbi, izmisljen novi vid nacionalne manjine a sve zarad pljackanja budzeta Vojvodine. Srbi srbi s ljubavlju

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna