Info
15.05.2011.
11:45
Putovanja koja su navela čuvenog britanskog naučnika Čarlsa Darvina (1809-1882), na teoriju o evoluciji vrsta mogla su da budu uzrok nekog od parazitskih oboljenja od koga je patio više desetina godina, a što je dovelo do srčanih problema i njegove smrti, pokazali su rezultati istraživanja grupe američkih naučnika.
  • Scotch Bonnet

    15.05.2011 18:53
    U pravu
    Prikljucujem se demantu!

    http://darwin-online.org.uk/biography.html
  • Andro

    15.05.2011 12:14
    Delimično tačno
    Prvo da demantujem da je Darvin bolovao od šizofrenije. To nije tačno.
    Tačno je da je imao psihičkih problema, najviše tipa depresije i hipohondrije, ali i mnogobrojnih, najviše gastrointestinalnih tegoba, koje se najviše (današnjim saznanjima) mogu pripisati intoleranciji na hranu (najviše na laktozu) - iritabilni kolon, ciklično povraćanje, ali i česte promene raspoloženja mogle bi ukazivati i na celijakiju. S druge strane, tadašnja terapija, koja je podrazumevala između ostalog i davanje arsenika, kao i hidroterapija (tuširanje hladnom vodom) mogla je još pogoršati simptome. Putovanja u egzotične krajeve mogla su sobom doneti i neka parazitarna oboljenja, ali simptomi više ukazuju na prethodno navedeno.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna