Autor: Blic

Info
14.06.2020.
11:02 > 11:11
Italijanska fabrika obuće "Leonardo" koja je u Subotici zaposlenima podelila otkaze, a da oni to nisu ni znali, do nedavno je proizvodila cipele koje se nalaze na rafovima širom sveta.
  • dragan perković

    16.06.2020 05:47
    A
    Prošle godine radio u APTIV Novi Sad prvo nisu me prijavili RFZO(slučajno otkrio),onda poslednji radni dan radio pre podne do 14h.Službenik firme traži u 15h da se vratim i razdužim opremu tj da angažujem taxi jer nemam kola a fabrika je na naj zabačenijem delu grada.A čekao 10 dana da napišu otkaz zbog isteka "određeno vreme".
  • /

    15.06.2020 08:38
    /
    @ns
    bolest tvog sistema dokazuje srusena naplatna rampa gde je ubijena zena.
    ej, od svih mogucih ishoda oni sruse naplatnu rampu. takvi vladaju srbijom pozicijom i opozicijom.
  • Ivan

    14.06.2020 22:35
    @NS
    Sankcionises one koji nisu clanovi SNS sekte, a i ako slucajno njih sankcionises dobijas po usima. Te price kako su ovde svi jednaki mozes da prodajes maloj deci pred spavanje.
  • Pera

    14.06.2020 20:29
    @NS

    Lupas ono cime su ti napunili glavu oni koji su stvorili i odrzavaju antisistem. U njemu je sve naopako pa, sledstveno, i ti. Zato je u banana koloniji "sve vise bolje nego ikada" a ona nestaje. Ti si jedan od krivaca, placeni devastitor.
  • Nebojša

    14.06.2020 19:13
    E tako
    To vam je prica o stranim investitorima i svi do jednog ce u datom trenutku da urade isto, a domaca preduzeca niko nece da pomogne na isti nacin kao strana.
    I plis profit stranci odnose napolje sto je logicno
  • /

    14.06.2020 18:59
    /
    @ns
    dnevnica=honorar
    nije srbija jedina na svetu. i druge zemlje imaju modele za porezovanje.

    jesi desnicarski bot cim si slepo zaljubljen u ovo ovde
  • NS

    14.06.2020 17:02
    @/
    Nista pametnije nisi mogao da smislis osim mantranja o botovima? Samo sam rekao da Zakon o radu ne poznaje mogucnost isplate dnevnica. Sta tu nije istina? E sad da li Zakon o radu valja ili ne, o tome bi se moglo raspravljati.

    Naravno da moras da otvoris firmu ako mislis da se bavis biznisom. Kako mislis da te drzava oporezuje? Jer, cinjenica je da freelanceri ne zele da placaju porez drzavi. To ne zeli niko, ali se mora placati. Zasto bi vi bili izuzeti te obaveze?

    Radio sam skoro deceniju u jakoj IT kompaniji u NS sa raznim freelancerima i onima koji su zaposleni. Poseban soj ljudi, potpuno odsutnih iz realnog sveta. Misle za sebe da su najbitniji jer imaju veca primanja od ostatka populacije u Srbiji, a ograniceni u pogledu svega osim računara.
  • NS

    14.06.2020 16:51
    @Ivan
    Verovao ili ne, sankcionisem krsenje zakona kad god imam priliku za to. Naravno da necu nista promeniti ali svoj posao radim savesno i posteno. A da li je radikalski ili neki drugi svinjac me ne zanima. Svi su isti i nista se nikad nece sustinski promeniti na bolje u ovoj nasoj Srbiji
  • NS

    14.06.2020 16:46
    @sreten
    U pravu si. Nazalost, ali tako je
  • /

    14.06.2020 15:06
    /
    sve firme ce se tako zatvoriti.
    ni sa it firmama nece biti drugacije pa cak ni sa bikovicevim arhangelom.
    osobe sa nekim poluvestinama se ubacuju u praonice para da glume tamo neku inteligentnu elitu.

    @sreten
    u pravu si, ali jako puno srba je iz freelancinga pohrlilo u ove nove firme o kojima se pise u novinama.
    @ns
    je desnicarski bot

    krivo je nepostojanje privrede tj drzava koja zbog gorenavedenog eliminise svakoga ko nije u sitnom interesu /setite se novog sada 2021/
    i nepostojanje realnog poreskog sistema /legalno se ne mozete se baviti u ovoj drzavi freelanciranjem osim ako ne otvorite firmu ali onda niste vise freelanceri/
  • Ivan

    14.06.2020 14:33
    @NS
    U Radikalskom svinjcu ti ocekujes da bilo ko od drzavnih sluzbenika kontrolise i sankcionise poslodavce koji krse zakon? Problem za poslodavce? Jesi cuo za reci "veza", "mito", "korupcija", "moja strina/tetka/ujak/... radi u Sudu/tuzilastvu/inspekciji/...."
  • Pera

    14.06.2020 14:23
    Scenario je projekat, logicno je da se ponavlja. Banana kolonija odvojena od sveta, cisto divljastvo. Divlji zapad na Istoku. Ima i Serifa, Marsala, Diktatora...
  • sreten

    14.06.2020 13:01
    zakon za lopove i hostaplere
    NS14.06.2020 • 12:34
    @sreten
    Nema logike u tome sto pricas, jer ako savetujes nekome da ide iz Srbije, cemu savet da se vrati u Srbiju na odmor? Bezis iz Srbije i ne vracas se jer ovde ne valja. Drugo, isplata dnevnica jeste izvodljiva ali zakonom o radu nije predvidjena i to moze stvoriti niz problema za poslodavca
    -------
    U normalnim drzavama radnik moze i ima pravo PO ZAKONU DA TRAZI DEPOZIT i DOKAZ BANKE da mu je plata uplacena UNAPRED i stoji na racunu .

    U Srbiji pored dnevnica KOJA JE GARANCIJA DA CE RADNIK BITI ISPLACEN U SLUCAJU bilo kakvih mesecnih plata?

    Doci ce inspektor rada da kaze kriminalcu od poslodavca da ga plati a kriminalac poslodavac ce odvesti inspektora rada i ti ces nakon mesec dana krvavog rada otici u kancelariji inspektora rada da pitas KADA CES DOBITI SVOJ NOVAC NAKON MESEC DANA KRVAVOG RADA a inspektor rada nakon vecere sa kriminalcem poslodavcem ce ti reci"morate to privatnom parnicom i privatnom tuzbom da gonite POSLODAVAC NEMA PARA NA RACUNU.a posto se radi o preduzecu drustvo sa ogranicenom odgovornoscu doo preduzece moze samo da se kazni novcem na racunu ALI NE I PRIVATNOM IMOVINOM POSLODAVCA,posto novca nema na racunu a vrlo verovatno da je i u blokadi morate to privatnom tuzbom dalje sa svojim advokatom .."

    Ti kazes"On meni duguje 300 eura a samo advokati i predaja tuzbe je 100 eura" na sta dobijas odgovor inspektora rada"Zao mi je takav je Zakon nismo ga mi pisali...".

  • Mile

    14.06.2020 12:46
    Nužno je vratiti otetu državu a domaće i svetske hohštaplere smestiti u aps a nakon odslužene kazne strane državljane proterati a nad domaćim hohštaplerima pojačati svakodnevnu kontrolu.
  • NS

    14.06.2020 12:34
    @sreten
    Nema logike u tome sto pricas, jer ako savetujes nekome da ide iz Srbije, cemu savet da se vrati u Srbiju na odmor? Bezis iz Srbije i ne vracas se jer ovde ne valja. Drugo, isplata dnevnica jeste izvodljiva ali zakonom o radu nije predvidjena i to moze stvoriti niz problema za poslodavca
  • w/e

    14.06.2020 12:14
    Kakve li su samo te privatne firme i kako to smeju da propadnu u ovom komunistickom rezimu? Valjda treba da su svi dozivotno zaposleni i da ne rade nista, a novac da pada sa neba.
  • sreten

    14.06.2020 11:47
    samo dnevnice nema plate vise
    svako ko moze,ume i sposoban je neka bezi iz srbije.u srbiji samo na odmor.15 dana.i to je mnogo.i to je previse.taj koji ostane da radi u srbiji po principu mesecnih plata hiljadama kriminalcima pre toga sa bezbroj krivicnih prijava taj je najveca budala za mene.

    samo dnevnice.danas radio danas hocu pare.nema para danas sto sam radio ne dolazim sutradan na posao.nadji drugu budalu.

    radim 30 dana hocu 30 dnevnice.ne plata.dnevnica.ako imas dnevnicu imaces i platu.ako nemas dnevnicu neces imati ni platu da mi das.cao pozdrav dovidjenja.samo tako sa poslodavcima u srbiji.i kad vam kazu da su otisli u wc ni to ne smete da im verujete.placas mesecno?hvala lepo pozdrav dovidjenja.ti trazi budalu koja ce te cekati dva meseca na obecanje ludog zbunjenog a ja cu naci poslodavca koji ce me platiti danas to sto sam radio posteno i odgovorno.
  • Ja

    14.06.2020 11:19
    To je tek pocetak.Cekajte da prodju izbori.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna