Autor: 021.rs

Info
28.06.2020.
07:19 > 11:26
Devojčica Tamara Blažić iz okoline Niša, čiji nestanak su sinoć prijavili njeni roditelji, pronađena je, potvrdio je MUP.
  • dijasporac

    29.06.2020 17:48
    @mila
    Autobus 603 je nocni autobus koji iz centra Beograda, sa Trga republike ide za Ugrinovce (bar tako je bilo kad sam ja studirao u Beogradu). Devojcica je koliko sam procitao lutala po Beogradu posle prijemnog u Matematickoj gimnaziji. A zasto je ona upisivala Matematicku gimnazju u Beogradu i ako je iz Nisa?

    Jednostavno, zato sto dete izgleda voli matematiku a ta skola ima specijalna odeljenja za nadarenu decu iz cele Srbije, ta gimnazija je nas Kembridz i Stenford. Meni je neverovatno drago da ima dece u Srbije koji su spremni i da pobegnu od kuce da bi, zamislite, upisali Matematicku gimnaziju. Ti roditelji nisu ni svesni kakvu vrednost imaju u tome detetu, ja bih bio najsrecniji covek na svetu da su moja deca takva.
  • Nena

    29.06.2020 10:55
    Bravo devojcice
    Zelim ovom detetu sve najbolje.Hrabra je i odlucna. Iz licnog iskustva znam da je pravo zadovoljstvo studirati PMF u Beogradu ako imas dara za matematiku. Nisam isla u matematicku gimnaziju , nego u obicnu. ali sam ipak zavrsila matematicki fakultet. Lakse je bilo studentima iz matematicke gimnazije. Bolje su ih pripremili za pocetak studija, ali posle nema veza. Samo rad i malo talenta. Sad sam u penziji, ali sam radila u nekoliko kompjuterskih centara, puno putovala, solidno zaradjivala.
  • Mimi

    28.06.2020 23:05
    @Dragan
    Dragane,kao prvo NEVASPITANO se isto kao i NEPISMEN pise sastavljeno.Kao drugo, ako je vaspitanje formiranje licnosti i ponasanja delovanjem spoljnih uticaja bilo pozitivnih bilo negativnih, dolazimo do zakljucka da nevaspitana osoba ne postoji.Moze biti dobro ili lose vaspitana. Trece, ne piskaraj po internetu vec malo poradi na svom vaspitanju i obrazovanju.
  • Pera

    28.06.2020 19:55
    Ja se njoj divim.
    Zao mi je roditelja koji su se uplasili ali su krivi jer nisu slusali svoje dete. Matematika je buducnost.
  • mila

    28.06.2020 19:04
    ?
    Ugrinovci, a iz Niša, a prijemni u Beogradu???
  • Maja

    28.06.2020 13:29
    Možda da je išla na audiciju za zvezde granda?Tu bi reakcija bila bolja?
  • pera

    28.06.2020 13:20
    pomoć
    Ako ovo dete položi prijemni, treba je svestrano pomoći!! Njen gest nije način ali ...
  • Нада

    28.06.2020 11:58
    Богу хвала да је цурица добро! Похвално је што је отишла да испуни себи жељу, да се образује, да једног дана буде уважени члан друштва. Није отишла да би пијанчила по сплавовима. Родитељи су бранили јер можда немају довољно новца да плаћају трошкове школовања. Малецка није проблематична, напротив, одважна је и храбра. Не треба осуђивати ни њу ни њих, ово им је лекција и сигурно ће порадити на поверењу.
  • Robot

    28.06.2020 11:11
    Svi vi od drveta ne vidite šumu. Oba devojčica je moj heroj zato što je spremna na sve da bi sledila svoje snove. A snovi su, pogotovo u Srbiji u ovo doba, gotovo nezamislivi, da upiše dobru školu!!! Ne znam kakvi su joj zaista roditelji, ali ako ništa drugo u budućnosti bi trebalo da je bolje slušaju :-)
  • Kloks

    28.06.2020 10:22
    ...??
    Evo, meni nije jasno da ne ume da stavi razmak posle zareza, a stavi ga u rec "nevaspitano".
    I nije mi jasno kako je dosao do tog procenta. I do informacije na koji tacno nacin su deca zanemarivana od sopstvenih roditelja i sa kojim ciljem pravljena. I po kom kriterijumu bi nekom detetu dodelio oznaku "nevaspitano", a koje bi se provuklo kao "vaspitano".

    Inace, po mom laickom misljenju (jer nisam obavio nikakvo naucno utemeljeno istrazivanje) roditeljstvo u Srbiji jeste na niskom nivou, kao i svi segmenti drustva, ali ovako pausalno kvalifikovanje roditelja ne sluzi nicemu sem tome da se neko nadje povredjen i da zapocne jalova rasprava. Razumem da je izreceno/napisano donekle u afektu, jer je tema osetljiva, ali malo razuma i mere nikad nije na odmet.
  • Mošorinac

    28.06.2020 09:55
    @Dragan
    Samo kad si ti vaspitan!!
  • Marko

    28.06.2020 09:25
    @Podbarac
    Podbarac a sta ti nije jasno kod Draganove izjave?
    Mozda je malo preterao sa procentima.
  • Baka

    28.06.2020 08:54
    Najvažnije od svega je da je devojčica pronađena živa, zdrava i nepovređena.
    Ja sam srećna da se sve tako završilo.
    Manite se kojekakvih komentara pogotovo ako nemate decu i ne znate koliko su turbulentne godine u kojima je to dete. Pubertet je najteži period i za decu i za roditelje. Odjednom se sve preokrene naglavačke.
    Zato - budimo srećni da je dete pronađeno, o ostalom ima ko da brine.
  • Podbarac

    28.06.2020 08:34
    @Dragan
    Verovatno nisi roditelj, nego klinac koji uči da umuje po internetu.

    Odrasti, dao Bog postani roditelj - a onda ćete biti sramota ovog što si sad napisao. Tolko.
  • Dragan

    28.06.2020 07:25
    A
    Podići tužbu protiv roditelja.Optužnica-zanemarivanje deteta.Inače 90% dece u Srbiji je zanemareno,ne vaspitano i služi za pokazivanje i uzimanje didataka na decu.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna