Autor: Nova.rs

Info
13.08.2020.
07:18
Ako je neka vakcina registrovana u stranoj zemlji, to ne znači da će nužno biti registrovana i u Srbiji, kaže Miroslav Savić, član Komisije za registraciju lekova u okviru Agencije za lekove i medicinska sredstva.
  • L

    13.08.2020 15:54
    @aleksandra
    Viste ili zaposleni na državnim jaslama ili ste penzioner pa imate sigurna primanja i mislite daste sigurni. Kuckaću gluposti da skratim dokolicu e....daste imalo normalni,osećajni,solidarni nebi pisali gluposti. Pola radno sposobnih građana ostaju bez egzistencije sa porodicama neznaju kako će preživeti zbog ovog kovida mada i pre nije bilo nešto sjajno ali se radilo i moglo se preživeti. Ali upamtite ni vi niste sigurni ako ovo još potraje do zime i vama će početi da skidaju primanja e tada nejćete biti ironični već ćete gledati kako dase skrpite. Svi smo u istom problemu i treba vakcinu pod hitno pustiti dase svi smirimo i stabilizujemo finansiski. Hvala.
  • Ma

    13.08.2020 13:17
    Ajde
    Vrh vlasti i krizni stab ce prvi da se vakcinise
  • rada

    13.08.2020 11:31
    A, ko to kod nas proverava lekove? Carina, za uvoz-izvoz ili “stručni tim” koji kupi “kajmak”? Koliko dobijaju za preprodaju?
    Da li je svima jasno da mi nemamo ni jednu ovlašćenu “kuću” koja može da proveri nešto?Sve je rasprodato strancima, a rade ljudi u tim rasprodatim firmama za nekoga. I donose se odluke prema tome ko više plati.
    Ovde vlada korupcija i nece meni dati pare da se ispita vakcina ili bilo koji lek, nego njima.
    Ako se ispituje vakcina, platiti svakom učesniku(dobrovoljcu) odredjenu sumu dnevno, mesecno dok se prati stanje. Naravno uz potpis svakoga, a neželjena dejstva istog leka opet platiti porodici.
    To se tako radi u civilizovanom svetu.
    Čak i vadjenje krvi i donorstvo krvi ili bilo koje telesne tecnosti. Jer nepovredivost osobe je prva i osnovna stvar.
    To ne piše nigde, a trebalo bi, ima u svim zakonima država koje vode računa o svom narodu.
  • Aleksandra

    13.08.2020 10:51
    @L
    Pitaš se - šta je tu problem??

    Vidi, problema ima mnogo, ali tvoj najveći problem je što si jezivo, ali jezivo nepismen!
  • Dejan

    13.08.2020 10:29
    i juu
    Cilj je sto duze odugovlaciti sa ovom vestackom ekonomskom blokadom ! Sami sebe koljemo sa postupcima koje donosimo, trosimo tudj novac naveliko a nista ne radimo, kad se podvuce crta onda ce svrbeti tamo i gde ne treba, ustvari ovaj dug sto sad pravimo otplacivace nasa deca, lepo je pisalo na bilbordima za izbore ,,za nasu decu,, tacno, nista nisu slagali sve je istina samo ovaj glup narod nista ne shvata odmah nego posle izvesnog vremena kad se nacrta !!
  • Borislav

    13.08.2020 10:27
    Kajmak
    Zar treba dva meseca da se utvrdi ciji je kajmak najukusniji?
    Zar nisu sada sami u svim institucijama i tacno se znaju oblasti "uticaja".
  • Pinokio

    13.08.2020 10:24
    Nos do meseca
    Ko vam veruje?
  • Milan

    13.08.2020 10:12
    Mi radimo proveru kvaliteta? Nemojte biti smesni. Koji lek je ikad otkada vise nismo SFRJ pao na nasoj proveri kvaliteta? Koji lek je ikad povucen sa naseg trzista zbog interne kontrole kvaliteta? Mi uvozimo sve, verujemo specifikaciji i dokumentaciji proizvodjaca i povlacimo lekove samo kada nam proizvodjac posalje dopis da ih povucemo.
  • milanm

    13.08.2020 10:10
    @Aspic
    Ko smo to mi? U cije ime to govoris, svoje? Jer samo u svoje ime i mozes da govoris, i ni u cije drugo, mozda ti jesi za sumsko pleme. Imamo Torlak koji je svetski priznat i dalje,kupio ga je Novartis onomad, sigurno zato sto ne valja nista. Tamo se proizvodi vakcina za grip. Inace u maju smo napravili i domaci respirator, Mihajlo Pupin institut, atestiran i spreman za serijsku proizvodnju, ali eto, domace ne smemo da imamo jer moramo da uvozimo strano. Kadrova imamo i dalje, ali nisu eksponirani u medijima, jer o svemu odlucuje neko drugi.
  • Mr.M

    13.08.2020 10:07
    Nekad su testirali vakcine po Africa a sad ne moraju daleko jer smo mi tu
  • L

    13.08.2020 09:52
    L
    Ajde bre više samo nešto kritikujete a prvi ćete se vakcinisati po običaju. Rusi su već imali vakcinu sa sars i ovu su samo pojačali za kovid 19. Normalno je dase sve vrti oko novca i štaje tu problem ko nejće nenora dase vakciniše. Ja da mogu sada bih se vakcinisao dase prekine ova agonija i da mogu raditi normalno. Mene niko nepita kako i od čega živiš zadnjih dva meseca računi stižu a novca nema dase isti plate. Ja sam zbog ovog kovida osta bez posla i primanja već dva meseca. Ma puštaj vakcinu što pre.
  • ozvalavljen

    13.08.2020 09:49
    Mouth saliva
    Nas najdrazi i Najvoljeniji ce dati konacnu ocenu.
  • Djole

    13.08.2020 09:49
    Valjda prvo provera pa uvoz?
    Valjda ce se pre uvoza vakcina detaljno ispitati i testirati?
    Tako smo uvezli onu Novartisovu "kajganu" i na kraju je bacili jer se - pokvarila!?!
  • /

    13.08.2020 09:42
    Ako procedura za odobrenje kliničkih studija onoliko traje, vakcine će razmatrati do večnosti
  • F

    13.08.2020 09:39
    5+ godina je jedini period
    A neki dokument da drzava preuzima obestecenje i lecenje invalida pre toga zdravih osoba nista?Pojava dozivotne sterilnosti kao sto je to bio slucaj kod vakcine u Indiji i Kini kako cete to ispitati?

    Pojava poremecaja zlezda kako cete to ispitati ako za takva ispitivanja poput izazivanja sterilnosti po prijemu vakcina treba najmanje 4 ako ne i 5 godina vi pricate o DVA MESECA?

    Ako su do sada sve vakcine testirane najmanje 5 godine kako moze vakcina nakon 2 i po meseci razvoja da se testira 2 meseca i da se proglasi "Bezbednom"?

    Da li znate koliko jedna Amerika samo u stotinama milijardi dolara na godisnjem nivou isplacuje isplacuje odstete porodicama invalida i sterilisanih primaoca vakcina a pre toga zdravih osoba sa svakom novom vakcinom?Gde je garancija Republike Srbije depozit na racunu za svakog da ce leciti ako se razboli ili ostane sterilan?




  • Aspic

    13.08.2020 08:52
    Nazalost, mi vise i nemamo kadra za proveru bilo cega, a kamoli vakcine koju citav svet juri. Mi smo treca liga, sumsko pleme.
  • Симеон

    13.08.2020 08:33
    На далеко чувена
    српска контрола и инспекција! Па поједини се богате на увозу отпада и опасних материја из иностранства, без икакве контроле и санкције, имамо случај недавно из Македоније случај увоза опасног материјала о коме се ништа није знало док се нису огласили независни еколози из Србије и Македоније. О чему ми даље да причамо, озбиљност наше државе се нажалост упоређује са Зимбабвеом, Бурундијем и слично развијеним земљама у сво дужно поштовање према истим.
  • Pera

    13.08.2020 08:21
    "Država" je neprijatelj naroda.
  • Nenad

    13.08.2020 08:15
    Vakcina će biti spremna ns upotrebu kada ON bude rekao da sve ok.
    Šta ima veze šta govore stručnjaci.
  • dule

    13.08.2020 08:09
    Alo rođače, ako ti Vučić podvikne ima da ga registrujete za dva do tri sata.
  • Mito Man

    13.08.2020 07:56
    Sve sami experti
    Nisu više u stanju napraviti ni vakcinu protiv gripa, a hoće da "kontrolišu" svetsku nauku?
    Onomad, pre nekoliko godina, naručih laptop DELL direktno iz SAD! Kad je stigao na carinu, nema isporuke dok se ne izvrši "atest i pregled" da li može na "naše tržište"?? Samo dve firme imale su ovlašćenja za to, u Bg i u Nišu... Odlučio sam se za agenciju u Nišu, koja je imala jednog zaposlenog...
    E to je "struka"!
  • Noj(e)

    13.08.2020 07:41
    Buć!
    Propaganda oko vakcina za 10. Euforija oko vakcina za 9.
    Bezbednost vakcina za 1.
    Iako ni jedna farmaceutska firma NIKADA nije ispitala vakcine kako bi trebalo, ZNA SE da ispitivanja moraju da traju GODINAMA, u najmanju ruku. Ova propaganda oko vakcina protiv COVID19 je groteskna, opasna i nerazumna. Ni godinu dana od izbijanja plandemije, neki VEĆ IMAJU spremnu vakcinu. Aman!
  • Nenad

    13.08.2020 07:41
    Procedura će trajati onoliko koliko ON bude rekao da treba da traje.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna