Autor: CINS

Info
26.08.2020.
11:41
Od početka prošle godine do marta ove godine, od 173 državne osnovne škole u Beogradu, njih najmanje 67 je prijavilo teži oblik vršnjačkog nasilja, pokazuju podaci koje je prikupio Centar za istraživačko novinarstvo Srbije (CINS).
  • Zabrinut

    26.08.2020 19:20
    Zastrasen
    Roditelji probudite se, i pogledajte svoju decu. Godinama se ignorise cinjenica da su mladi zapusteni i preusteni sebi, puni agresije. Kao neko ko je odrastao u Nsu, i prisustvovao raznim scenama tuca, ucenjivanja i zastrasivanj, nadam se da ce ovaj problem da se resi, zbog vase buducnosti.
  • @DonJuan

    26.08.2020 16:59
    Ne znate vi ko je kome privlačan nego nemaju fini ni gde da se sretnu.
  • Programer

    26.08.2020 16:59
    Ne bese tako dok je profesor bio profesor.
  • @Zdravko

    26.08.2020 16:57
    Opasno je reći da "država zaštiti poštene i mirne" jer ne može ona to da proceni i moguće su zloupotrebe.
    Može protestante proglasiti nemirnim a nepripadnike sns nepoštenim, pa ih onda ne zaštititi.
    Osim toga, nisu svi ratni veterani pa da imaju hrabrost ići u kuće nasilnika da se objašnjavaju.
  • Zdravko

    26.08.2020 16:30
    Ili da se država lati i zaštiti poštene, mirne građane i decu ili stvar u svoje ruke...čuo sam neku priču...čoveku maltletiraše dete u školi...8mi razred. Prvo dete krilo, izbegavalo školu...počelo da pada u ocenama...e onda posle nekoliko upozorenja od strane oca deteta školi i još više odgovora kako oni eto čine sve, a uz to je "kolovođa" te dece, dete onako imućnijih roditelja, uzgled jednom prilikom i u školi kad je otac bio da prijavi nasilje taj mali mamlaz mu na hodniku rekao da može da mu p... k......otac maltletiranog deteta inače ratni veteran lepo, nakon nekog vremena otišao kući kod sve te dece baš nekako na ručak...objasnio lepo ljudima i tom šljamu od detece tako neke životne stvari...naravno uz primenu svih kulturnih rači i od tad nema problema...čak su se huligančići i izvinuli u školi tom detetu...tako da kad nema druge, a ti budi fini...
  • Korupcija

    26.08.2020 16:17
    Na jutjubu KCNS su rezultati i razlozi nerada javne uprave oni imaju dokaze o korupciji pa ko treba reaguje !??
    https://youtu.be/G1lyftvme1A
  • Von

    26.08.2020 15:50
    19
    Samo najostrije kaznjavati huligane
  • /

    26.08.2020 15:02
    /
    ovako je zbog onih komentatora koji su nedavno izjavljivali da imaju poverenje u ponasanje svoje dece u skoli na temu o izostancima iz skole
  • G pen

    26.08.2020 15:01
    Verska nastava ili bonton? Opet ostajem pri svome misljenju da treba zabraniti eskurzije po srbiji jer deca moraju da vide kako se drugi ponasaju. Pretvorili ste ne samo Novi Sad i Vojvodinu nego celu Srbiju u bosansku divljinu.
  • Zgađavanje

    26.08.2020 14:55
    Zgađavanje života
    Ovo je skroz istina da mnogo muškaraca se trudi da ljudima zgadi život. Ali bukvalno.
    Fizičko nasilje prati jako puno te vrste nasilja koja izaziva gađenje.
    Mi smo neprestano u stanju gađenja.
    A oni koji to rade nisu čak ni sudu tuženi za psihičko zlostavljanje - iako bi se to lako dokazalo jer postoje svi dokazi.
    Nejasno je šta radi pravni fakultet ako ne može da obezbedi pravno procesuiranje svake vrste nasilnika. Već umesto toga naziva nasilnicima one koji su pokušali protiv nasilja da se bore i da priča o ruskom pravoslavlju... koje da je dovoljno valjalo ne bi svojevremno bilo smenjeno.
  • Dule

    26.08.2020 14:51
    Zasto bi se mesalo ministarstvo,policija ili neko drugi pa nije to u njihovoj nadleznosti .Njihovo je samo da prime platu ostalo ih ne zanima.
  • Politika i nasilje

    26.08.2020 13:33
    Sns se boji Evrope samo zbog njenih visokih kriterijuma kroz koje on ne prolazi, zato se okreće ruskim sveštenicima koji nemaju kriterijume ali ni rešenja sem propovedi koje zanemaruju prava žena.
    DS spas vidi u Evropi jer smatra da sa lokalnim neobrazovanim narodom se ne može samostalno upravljati, a onda se pojavi DSS da tvrdi da oni mogu sami da poprave glupi narod i druga opozicija koja se bori protiv DS kao da je SNS več pobeđen.
    E otuda haos i nasilje što svi sve bojkotuju.
  • Delovanje

    26.08.2020 13:26
    Trebalo bi više tekstova da se otkrije o zlostavljanju žena i radnika i kako reaguje ministarstvo i centar za socijalni rad i ko i kako bojkotuje projekat reforme javne uprave i ostalih projekata protiv nasilja i zašto se advokati ne mešaju i šta kaže tužilaštvo i ministarstvo na sve to.

    Mediji neka naprave upit svim organizajama dtžavnim i nvo za detalje o tome pa da se vidi šta dalje, pre izbora.

    Ne možemo sedeti i čekati izbore. Postoje neki advokati i za tužbu viših slojeva.
  • DonJuan

    26.08.2020 13:25
    Normalno, uglavnom se nasilni krmci danas razmnozavaju i prenose model ponasanja na decu, dok su normalni momci neprivlacni ribama.
  • vcvc

    26.08.2020 13:00
    višs crkl
    Pijan otac dođe kući i pretuče ženu i dete. Žena "uzme vodu u usta" a mali sutra pretuče drugara. Posle godina zlostavljanja on poraste i oženi se pa to isto radi svojoj porodici. Onaj kog su tukli u školi postane direktor u nekoj firmi i počne da se iživljava nad radnicima , jedan počne da pije .....
  • Родитељ

    26.08.2020 12:59
    (нисам препуштен никоме)
    Све је то лепо док неко у овој Држави верује да је изнад правила, да ће се нешто довести у ред само од себе, док волови владају остатком марве, па чак ни на сам текст - не могу много да противуречим. Слажем се - начелно. Међутим, то да су "родитељи препуштени сами себи" бих ипак замолио да надлежни (а и читаоци, међу којима можда има и родитеља ове "распуштене" деце) разумеју на овај начин:

    - МОЈЕ ДЕТЕ није препуштено ВАШОЈ нити било чијој другој милости или немилости, почевши од оног Лудоја Председника преко надлежних министарстава, нанадлежне полиције и сл. Оног тренутка када систем буде био "ненадлежан" у мом случају (а за добро свих ВАС не дао Бог никада да се деси) - писаће о виновницима/малолетницима и њиховим родитељима и неки други новинари осим CINS-а, чак и у ударном термину.

    Ако хоћете да се играте власти и закона - боље почните нешто да предузимате да не би родитељи почели сами да предузимају! Они кривце проналазе лако и пресуђују брзо, па ком обојци ком опанци
  • Cubi

    26.08.2020 12:38
    Kad se ministarstvo mesalo u svoj posao..
  • baka

    26.08.2020 12:37
    Okolnosti ili bolje, težak život građana doveo je do problema u osnovnoj ćeliji društva, porodici. Deca sve to gledaju slušaju pa imamo decu kakvu imamo bez autoriteta roditelja. Vlast se ne meša ima važnijih problema , kako sorati na vlasti i zahvatiti iz budžets.
  • Ovo se dešava

    26.08.2020 12:36
    Dečačići i mladi momci se na ulici se često ponašaju strašno bahato vulgarno i agresivno, kao mafija i kriminalci, žene beže kad ih vide.

    1.Vređaju prodavačice u kiosku koje se onda žale mušterijama , time da se traže od njih da se ponašaju i daju usluge kao ulične ku..ve.

    2.Ženama koje kupuju sladoled prilaze i nude "sladoled od mesa".

    3.Kada prolaze biciklom ili kolima prepadaju žene time što se bukvalno očešu od njih bez zvučnog upozorenja, a ako se im se zameri prete da će ih "polomiti ako ne ućute jer oni ne moraju da sviraju prolaznicima koji ih ne vide"

    4. Ne daj bože da budete žena i da čekate u redu sa nervoznim muškarcem srednjih godina - pobrinuće se da doživite pravu traumu koju ćete pamtiti za ceo život jer naši muškarci veruju da nemaju po čemu drugom da budu upamćeni već po nasilju i traumama koje će stvoriti.

    5.Jako puno primera muškaraca mlađih kojima se na licu ipo govoru vidi da se kidaju od besa, neretko šetaju velike pse.

    6.Bahate se na ulici, obično ogovarajući žene, viči nažene na ulici a one plaču, ako su dvojica onda pričaju telefonom sa nekom devojčicom koja misli da on hoće vezu, stave je razlas da svi slušaju taj razgovor a da ona nema pojma da on nju sa druge strane simeva drugarima i predstavlja kao kurvu zato što je pokazala interesovanje za njega.

    Da vam se zgadi ž.

    Iskreno, izlazak na ulicu je odavno već prava trauma a kad vidim grupicu momaka lupa mi srce i pravim zaokret jer se plašim da su tu da tuku ljude lao ti što su ubili čov
  • Visi nivo

    26.08.2020 12:19
    Da li neko vaspitava dečake kako se ponašaju džentlmeni i uslovljava da ne budu nasiljni?

    Nedopustivo je da se ministarstva i škola ne mešaju. Ko treba da se meša onda , predsednik države ?

    Možda će reći da ne smeju jer su to deca moćnika, kako obično tvrde ,pa što onda to ne dokažu rezultatom istraživanja i ne pokažu SNS-u i Vučiću ako je tako pa tužiti celu stranku ili predsednika što nisu reagovali.

    Zašto ne tuže ministarstvo ili onoga ko je nametnuo da ne sme da se deluje već prjavljuju novinarima.

    Ko treba da tuži ministarstvo, novinari, čitaoci članka , ako ne nastavnici, policija i centri za spocijalni rad ?

    Najlakše je ne raditi ništa da bi se problem rešio i kriviti drugoga za odgovornost.

    Ne moze da jedan roditelj tuzi celu drzavu , sudovi su prenatrpani i to nema nikakvog efekta na sistem!

    Ako je rasprostranjeno nasilje onda mora generalno i da se resava na visem nivou! Nije pojedinacan slucaj!
  • Paklena pomorandza

    26.08.2020 12:16
    Deca ce vas ubijati po ulicama za koju godinu.
  • Gramzi - Bagins

    26.08.2020 11:59
    A zasto bi se ministarstvo i mesalo? Zar nije vaznije uzeti (nezasluzene i nezaradjene) plate?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna