Autor: FoNet

Info
24.09.2020.
16:36 > 16:36
Upravni odbor Radio-televizije Srbije (RTS) zakazao je za sutra javnu sednicu na kojoj će biti razmatrano da li su prijave kandidata za generalnog direktora ispravne, potpune i da li ispunjavaju uslove konkursa, objavilo je Udruženje novinara Srbije (UNS), koje je u javnom servisu saznalo da je do sada stiglo 12 prijava.
  • densing

    24.09.2020 23:59
    Pravda i profesija
    Zašto već u prvom krugu nije prošao, a po svojim kvalitetima je daleko nadmašio ostale, to bih volela da znam? Šta to u biografiji gospodina Palikuće nije bilo kako treba, pa se biranje prvog čoveka RTS ponavlja? 35 godina novinar, voditelj, urednik. A, E, I, O, U izgovara kako i treba, svakog sagovornika poštuje. Direktor nije isto što i novinar, ali kada čovek prođe ne okaljan u jednoj kući kroz epohe sledećih ljudi-direktora: Ratomir Vico (3 god.), Dušan Mitević (2 god.), Dobrosav Bjeletić (2 god.), Milorad Vučelić (2 god.), Dragoljub Milanović (6 god.), Nenad Ristić (1 god.), Aleksandar Crkvenjakov (3 god.), Aleksandar Tijanić (9 god.), Nikola Mirkov (2 god.) i Dragan Bujošević (6 god.) taj sigurno zna kako treba voditi RTS. Vladimir Palikuća to zna. Vladimir Palikuća to ume. Vladimir Palikuća posle svega to i zaslužuje. Da je pravde i poštenja, trebao je proći već u prvom krugu, jer ruku na srce, u odnosu na ostale kandidate bio je najbolji. Jeste i biće.
  • Dragan Nedeljković

    24.09.2020 22:13
    Generalni direktor RTS-a
    Ljudi, konačno imamo "velikog" čoveka kao kandidata za generalnog direktora RTS-a.
    Siguran sam da gospodin Palikuća ima jednoglasnu podršku svih novinarskih i profesionalnih udruženja, naše dijaspore i javnosti.
    Ako je neko obrazovan i poseduje stručnost da vodi svoju matičnu kuću u pravom pravcu onda je to gospodin Vladimir Palikuća.
    Kao diplomirani pravnik Pravnog fakulteta Univerziteta u Beogradu i novinar sa višedecenijskom karijerom u RTS-u uveren sam da bi gospodin Palikuća postavio RTS "rame uz rame" sa BBC-om.
    Gospodin Vladimir Palikuća je poznat kao profesionalan novinar, poštovan među kolegama i BEZ IJEDNE MRLJE U KARIJERI.
    U novoj kandidaturi gospodina Palikuće pribavljeni su svi neophodni dokazi o ispunjenosti uslova za izbor čime su otklonjeni formalni nedostaci zbog kojih je u prethodnom krugu izbora Palikućina kandidatura bila odbačena.
    Citiraću profesora Cerića: "Vladimir Palikuća je izuzetan novinar, rodjeni Beogradjanin, poliglota, veliki čovek, prijatelj nad prijateljima. Veliki profesionalac, najbolji od najboljih, autoritet medju svim novinarima u RTS-u. Precizan, pedantan, čovek koji je ceo svoj život posvetio RTS-u. Prema kolegama je strog, ali pravedan - greške ne oprašta. Iskreno se nadam da će biti izabran za generalnog direktora RTS-a i vratiti poverenje svih gradjana Srbije u tu medijsku kuću."
    Najkraće rečeno - Vladimir Palikuća je ikona srpskog novinarstva i simbol RTS-a!!
  • Žeki

    24.09.2020 17:49
    Pobeđuje Buda Marković.
  • Nebojša

    24.09.2020 17:17
    Uslovi
    Uslovi kao za tendere namesteni. Zamislite da je direktor DFC ovaj nas John da bi dobio mesto direktora morao da ima 10 godina na rukovodecim polozajima a ne samo znanje.
    Taj uslov fakticki znaci da samo iz probrane DB elite moze da se bude direktor. Program nije bitan ocigledno.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna