Autor: Radio slobodna Evropa

Info
01.10.2020.
22:11 > 22:20
Ministarka za evropske integracije u Vladi Srbije Jadranka Joksimović istakla je da Vašingtonski sporazum u Srbiji neće proći samo kao puka epizoda, s obzirom na to da je Srbiji stalo do toga da ima što bolje odnose sa Sjedinjenim Američkim Državama, "koji su se dugo kretali po putanji korak napred - dva koraka nazad".
  • Bili Kid

    02.10.2020 23:40
    @samo kazem
    Singapur, Kina, Japan imaju SVOJE proizvode koji su DOMACEG VLASNISTVA i imaju odnos PROIZVOD-POTROSNJA i zato su i jaki i stabilni. To smo i mi nekada u Jugoslaviji imali, YU proizvode od YU kompanija i potrosnju, zato su i plate bile dobre i kvalitetniji zivot. Danas nemamo nista, sve strano, potrosacko drustvo STRANIH proizvoda STRANIH kompanija... Gde to vodi? Zna se u vecno siromastvo. Upravo zato je Alexandar Hamilton na 10 dolara, jer je uveo carine i ogranicenja na uvoz iz Engleske i doveo Ameriku na ovaj nivo koji sada ima. Bilo bi dobro kada bi novinari 021 napisali clanak o njemu, da narod nauci kako je Amerika od kolonije Francuza, Engleza, Spanaca postala najjaca ekonomska sila danas.
  • samo kazem

    02.10.2020 04:05
    Par zapazanja
    Haha, stizu Ameri sa vrecama sveze odstampanih dolara, kao u crtanom filmu i bacaju unaokolo "vrednim i pametnim" Srbima! Jedina vrata koja se otvaraju su vrata u duznicko ropstvo. Vec smo prilicno daleko stigli na tom putu.
    Srbija je, kao i toliko puta, ekonomska kolonija Zapada koji prodaje svoje proizvode bez carine zbog SSP. Njih interesuje samo trziste, nece oni uredjivati nasu drzavu tako da nama bude dobro, nego tako da njima bude dobro. Englezima je bitno da zatvorimo put ka Bliskom Istoku onda kad im to treba. Savrseno im je svejedno koliko ce nas izginuti za interese njihove Imperije. Nemacka ekonomski dominira najvecim delom EU i nasim regionom.
    Rusi gledaju da prodaju svoj gas i naftu, a i da zastite sebe pred neminovnim napadom Zapada koji, nadamo se, nece znaciti nuklearni rat. Ne bi voleli da vide Srbiju u NATO. Oni nemaju neke posebne zelje da nam budu braca, mi smo ih tako krstili, jer nas nikad nisu napadali, bombardovali, klali...
    Bila jednom jedna Jugoslavija. U njoj je izgradjen veliki deo onog sto i danas koristimo. Kako je Jugoslavija imala visoke stope privrednog rasta i ulaganja u infrastrukturu? Zasto su ljudi ziveli mnogo bezbriznije i lakse nego danas? Zato sto je sistem bio u velikoj meri meritokratski - najbolji su isli napred, a ne demokratski kao danas. Odsustvo demokratije je tajna uspeha Singapura, Kine, Japana, itd. Demokratija je izvor sukoba, ona koci razvoj i favorizuje najgore, a to je upravo ono sto Zapad zeli za Srbiju.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna