Autor: 021.rs

Info
15.10.2020.
20:57 > 20:59
Ministarstvo kulture i informisanja saopštilo je da osuđuje svaki vid nasilja nad umetničkim slobodama i ugrožavanje fizičkog integriteta autora, ali i ocenilo da prikazivanje "skarednih i nemoralnih sadržaja zaogrnuto plaštom navodne stvaralačke kreativnosti s punim pravom izaziva negativne reakcije".
  • Dragan

    16.10.2020 09:11
    Ah
    Za priglupe jedan podatak sve je počelo osamdesetih kad je u Politici objavljena satira Vojko i Savle.Zatim Načertanije iz SANU.Znači počelo je olovkama a završilo oružijem.
  • Јое

    16.10.2020 07:55
    Насиље
    Много је веће насиље приказивати слике деце са сатарама у главама, него исцепати те слике.
  • dragi nasi gradjani

    16.10.2020 07:09
    koji sedite u
    MINISTARSTVU ! vase kritike (zamerke) upucene Umetniku su ispolitizirane i imaju prizvuk DODVORAVANJA (kompromisa) sa aktuelnom Vlascu !!!!!!! Sloboda i nacin izrazavanja su vam strani ! sto je VAS problem ! Iskreno, nisam ni ocekivao da u ministarstvu sedi IKO ko RAZUME! P.S.. na zalost svih nas, "REALNOST" u kojoj zivimo je mnogo devijantnija u psiho-patoloskom smislu...sa kojom umetnik zapravo koketira kroz vizuru crnog humora.
  • Maja

    16.10.2020 06:32
    Uvek može da se protestvuje ako se želi protiv nečega što ti se ne svidja.
    Ne smeju se ove dve stvari staviti u istu objavu.
    Neću pristati na to da umetnost daje kompromise!
    Ona može i sme da provocira!
  • Marinko

    15.10.2020 23:37
    Dajte jednu SMS akciju da se pomogne umetnicima. Mislim pošto već lečimo bebe SMSovima. A ministarstvo kulture bi moglo da se zapita zašto su na televiziji sise i dupeta a ne neki lep školski program. Branka Kockicu, Acu poštara, Dragana Lakovića i ostale ćete po dobrom spominjati ali nikad više ih neće biti. Umesto toga nam se nude kriminalci i polusvet u udarnim terminima.
  • nedopustivo

    15.10.2020 21:32
    mišljenje
    Umetnost nije tu samo da bi bila lepa, da prikazuje vaze sa cvećem i korpe sa voćem, mada izgleda Ministarstvo tako doživljava umetnost jer je zaostalo u XIII veku, kao i većina države.

    Umetnost je tu i da uznemiri, skrene pažnju, tu je i da bude ružna jer i život je nekad ružan, tu je da provocira čak i iznad granica dobrog ukusa jer bez toga bi se društvo uljuljkalo, ulenjilo i zaglupilo, a to izgleda neki i žele.
  • Ptić Rugalac

    15.10.2020 21:22
    Po meri
    Kao da već čujem drugosrbijanske jauke, krike i cijuke... Kanonada negodovanja i uvreda, sve sa onim dosadnim refrenom "izjednačavanje dželata i žrtve". Ali, misle drugosrbijanci, ovaj haos neće dugo trajati. Potrebno je samo da 3. novembra mlađahni, umom bistri i telesno u top formi Bajden savlada na USA-izborima onog "užasnog" Trampa. Pa - kada pomenuti Bajden u januaru 2021. položi predsedničku zakletvu - ima da istog trenutka popadaju sve populističke kule od karata, a Orbana, Kačinjskog, Putina i slične brzo će zaslužena kazna stići...
    Da vas samo podsetim, drugosrbijanski drugovi&gospodo, i pre četiri godine ste mantrali da će demo(no)krate slaviti, pa ste završili pokunjenog nosa. Ovoga puta će vaši nosevi u novembru biti u mnogo gorem stanju nego leta gospodnjeg dve hiljade i šesnaestog...
  • Bob

    15.10.2020 21:20
    Nisam ni očekivao drugačije od ministarstva nego da krivi žrtve nasilja. Trebalo bi svi do jednog iz ministarstva da podnesu ostavke zbog takve izjave ali nema kritične mase na ulicama da ih na to natera.

    "Ti si radio potpuno legalnu stvar i koristio svoju ustavom zagarantovanu slobodu govora i izražavanja. Šteta samo što su neki zbog toga odlučili da počine teroristički čin, napadnu te i unište tvoje radove. Sam si kriv što si izazivao. A Đura će ti oprostiti što te je tukao."

    Ovakvom izjavom samo podstiču sledećeg. Ne svidi ti se nečija umetnost? Slobodno uništi, ako se tvoj ukus slaže s ukusom onih iz Ministarstva, imaćeš njihovu punu podršku. A tvoja žrtva će da dobije ribanje zato što je kao fol izazivala.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna